Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Γουίτνι Χιούστον: «Χλιαρές» κριτικές της ταινίας- ήταν τελικά ερωτευμένη με τη βοηθό της;

Γουίτνι Χιούστον: «Χλιαρές» κριτικές της...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η κινηματογραφική βιογραφία της αξεπέραστης super star παίζεται και στην Πάτρα, ενώ δυο βιβλία έχουν «ταράξει τα νερά»

Ως μελό βιογραφία ή διεκπεραιωτική αγιογραφία χαρακτηρίζουν οι ειδήμονες το φιλμ «I Wanna Dance with Somebody» που αναφέρεται βέβαια στην ένδοξη αλλά και οδυνηρή ζωή της αδικοχαμένης Γουίτνι Χιούστον. Τα σχόλια είναι από χλιαρά έως και απογοητευτικά  έστω κι αν υπάρχουν συναρπαστικές στιγμές με τα ανεπανάληπτα τραγούδια της. Το ντροπαλό αγοροκόριτσο της χορωδίας που εξελίχθηκε σε μια από τις πιο πολυβραβευμένες και  εμπορικές τραγουδίστριες όλων των εποχών, αλλά χάθηκε μέσα στις καταχρήσεις, ενσαρκώνει η ανερχόμενη βρετανίδα ηθοποιός Νεϊόμι Άκι. Το φιλμ αρχίζει και τελειώνει με μια θρυλική της performance, η οποία απέδειξε το άπιαστο μέταλλο και μεγαλείο της φωνής της: Το 1994 στα American Μusic Awards, όπου απέσπασε 8 διακρίσεις ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μάικλ Τζάκσον, ερμήνευσε ένα ποτ πουρί των τριών εξαιρετικά δύσκολων τεχνικά τραγουδιών, «I Loves you Porgy» από την όπερα του Γκέρσουιν,  «I Have Nothing» το μεγάλο προσωπικό της hoit, «And I’m Telling you» από το μιούζικαλ «Dreamgirls». 

Στο επίκεντρο του σεναρίου είναι όμως και η εκμετάλλευση που βίωσε από τον πατέρα της και η βία από τον σύντροφό της ταυτόχρονα με τον ανομολόγητο έρωτά της για τη βοηθό της- όσα δηλαδή σμίλεψαν την τραγική αντιφατικότητα της ζωής της.

Με αφορμή την ταινία που παίζεται διεθνώς στα σινεμά, γίνεται και πολύς «ντόρος» για την βοηθό της, που πιθανότατα ήταν και ο μεγάλος της έρωτας. «Είχε μια αγγελική λάμψη η Γουίτνι» δήλωσε η Ρόμπιν Κρόφορντ σε συνέντευξη για την κυκλοφορία του βιβλίου της «A Song for You» που πυροδότησε την πεποίθηση πως οι φήμες για τη σχέση τους πριν από τόσα χρόνια ήταν τελικά αληθινές. Στις σελίδες του έργου της ομολογεί πως γνωρίστηκαν στην εφηβεία τους και είχαν ερωτική σχέση δυο χρόνια η οποία αναγκαστικά περιορίστηκε σε συνεργασία και φιλία. «Το ότι κοιμόμασταν μαζί δεν ήταν το παν. Μπορούσαμε να εμπιστευτούμε τα μυστικά μας η μία στην άλλη, τα συναισθήματά μας, ποιες ήμασταν αληθινά. Ήμασταν φίλες, ήμασταν ερωμένες. Ήμασταν τα πάντα η μία για την άλλη. Δεν είναι ότι ερωτευόμασταν η μία την άλλη. Απλώς ήμασταν. Ήμασταν ένα, έτσι το αισθανόμασταν» αναφέρει η Κρόφορντ. Η Γουίτνεϊ έδωσε τέλος στη σχέση τους, όταν υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο. Τότε χάρισε στην Κρόφορντ μία Βίβλο και της είπε πως φοβόταν να εκτεθεί δημόσια. Παρέμειναν κοντά ώσπου η διάσημη τραγουδίστρια άρχισε να χάνει τον έλεγχο της ζωής της από τα ναρκωτικά.

Σήμερα η Κρόφορντ πρώην δημοσιογράφος και γυμνάστρια ζει ευτυχισμένη με τη σύζυγό της και τα δύο υιοθετημένα τους παιδιά. Η 62χρονη (σήμερα)  δε μίλησε για τη σχέση τους για περίπου 40 χρόνια από το καλοκαίρι του 1980 αλλά άνοιξε την καρδιά της το 2019. Και μια άλλη έκδοση πάντως με τίτλο  Didn’t We Almost Have It All: In defense of Whitney Houston που κυκλοφόρησε για τα 10 χρόνια από τον θάνατό της, ισχυρίζεται πως η star ήταν μία λεσβία που «δε βγήκε ποτέ από την ντουλάπα». 

Ενα είναι βέβαια το δεδομένο. Ηταν μια είδηση- σοκ όταν στις  11 Φεβρουαρίου 2012, η 48χρονη Whitney Houston βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton. 

 *Το «I Wanna Dance with Somebody» παίζεται στα Options Cinemas της Veso Mare

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View