Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Aurora Marion: Η Ελληνοβελγίδα κόρη του Κώστα Αρζόγλου πρωταγωνιστεί στη νέα παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ

Aurora Marion: Η Ελληνοβελγίδα κόρη του ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στις 2/12 ξεκινάει «Η Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ στο Δημοτικό Θέατρο- Επικεντρώνεται σε έναν παράνομο έρωτα

Επιτέλους: Ένα σπουδαίο θεατρικό κείμενο παγκόσμιου βεληνεκούς στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (μακριά από παντός τύπου συρραφές, θεατρικοποιήσεις λογοτεχνίας κλπ). Από τις 2 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει να παίζεται στο Δημοτικό Θέατρο «Η Προδοσία» του κορυφαίου άγγλου δραματουργού, νομπελίστα και ακτιβιστή Χάρολντ Πίντερ. Από τα πλέον ηχηρά ονόματα στις διεθνείς κουίντες του 20ου αιώνα, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας ήταν έντονα επηρεασμένος από το στενό του φίλο Σάμουελ Μπέκετ και η θεματική του εστίαζε στην κοινωνική και ψυχολογική καταπίεση. Στην «Προδοσία» αναφέρεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο και στα μυστικά και τα ψέματα της ύπαρξής του. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση και φωτισμούς του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια του μνημείου του «Απόλλων» και θα διαρκέσει ως τα τέλη Ιανουαρίου. (Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Θάνος Βόβολης.

Το γυναικείο ρόλο του θιάσου ερμηνεύει η Aurora Marion, κόρη του βετεράνου ηθοποιού Κώστα Αρζόγλου και της ελληνοβελγίδας πρωταγωνίστριας Estelle Marion, ενώ τους ανδρικούς οι Μάνος Βαβαδάκης και Παναγιώτης Γαβρέλας.

Η Aurora στο επίκεντρο του αντιφατικού παιχνιδιού των σχέσεων, υποδύεται τη γυναίκα που απατάει το σύζυγό της με τον καλύτερο φίλο του.  Το πρωτότυπο είναι ότι ξεκινάει η ιστορία από το τέλος, όταν οι τρεις έχουν πάρει πια διαφορετικούς δρόμους και πηγαίνει προς την αρχή όταν πρωτογνωρίζονται. Ο Πίντερ θεωρεί πως ο χρόνος αλλάζει την αντίληψή μας για το παρελθόν και ξετυλίγει την υπόθεση με ασυνήθιστο τρόπο, γεμάτο εξομολογήσεις και σιωπές. Πάντα άλλωστε εμπνεόταν από την ρεαλιστική πραγματικότητα των παράλογων καταστάσεων μέχρι που πέθανε το 2008.

Όπως έχει δηλώσει η Aurora Marion αποφάσισε να γίνει ηθοποιός πολύ μικρή, όταν είδε τον πατέρα της να παίζει «Βάκχες» στην Επίδαυρο. Μεγάλωσε στο Βέλγιο και έχει λάβει μέρος σε αρκετές ξένες παραγωγές στον κινηματογράφο, με την ταινία «Almayer’s Folly» να της χαρίζει την υποψηφιότητα της πιο υποσχόμενης ηθοποιού της χρονιάς στα βραβεία Magrittes το 2013. Επαιξε επίσης στο φιλμ «The Capsule», ενώ το 2018 το «Noces» τής χάρισε το βραβείο Magritte για καλύτερη ερμηνεία β' γυναικείου ρόλου . Πρόσφατα συμμετείχε στην παράσταση «Αυγουστος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο «Good People» υπό την καθοδήγηση της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Κατά τα αθηναικά media θυμίζει πολύ εμφανισιακά τη star του «Bridgerton» Σιμόν Ασλει.

* Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο του ταμείου: 2610273613 και ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr- Γενική είσοδος 12 ευρώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View