Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Δύο νέες θεατρικές παραγωγές στα σκαριά από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός τους στη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου

Δύο νέες θεατρικές παραγωγές στα σκαριά ...

Πρόκειται για την μουσικοχορευτική παράσταση "Μότσαρτ" που θα απευθύνεται σ' όλη την οικογένεια και την κεντρική παραγωγή του ερχόμενου χειμώνα που θα είναι το έργο "Προδοσία" του Πίντερ

Εξαιρετικά πήγε η παράσταση του έργου του Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» που έχει ανεβάσει το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στην γειτονική Αμαλιάδα, σ’ ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό, στην οικία Τατάνη τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 το βράδυ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Η παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο Χρήστος Στρέπκος χειροκροτήθηκε θερμά από το εκεί κοινό ενώ επίκεινται ακόμη τουλάχιστον άλλες δέκα παραστάσεις μεταξύ των οποίων στη Ζαχάρω στις 25/7 και στη Μέλισσα Ηλείας στις 29/7 ενώ η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση είναι την Κυριακή 31/7 στο Μοναστηράκι Φωκίδας.

Στο μεταξύ στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουλίου 2022 έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που είχε σημαντικά θέματα όπως την έγκριση του προϋπολογισμού δύο νέων θεατρικών παραγωγής της ερχόμενης χειμερινής θεατρικής περιόδου.

Όπως είπε στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός κατ’ αρχήν της παιδικής μουσικοχορευτικής παράστασης «Μότσαρτ» που θα συνδυάζει το λόγο, την υπέροχη μουσική του Μότσαρτ και μπαλέτο, η οποία αναμένεται να ανέβει στις αρχές Νοεμβρίου 2022 και θα παιχθεί και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς αλλά και στη συνέχεια, αποτελώντας μία ιδανική επιλογή τόσο για τα παιδιά των σχολείων όσο και για όλη την οικογένεια.

Αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει και η απαραίτητη ακρόαση – οντισιόν για την επιλογή ηθοποιών και χορευτών ενώ το γενικό πρόσταγμα της παράστασης αυτής έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που είναι και καλός μουσικός, Λουκάς Θάνος.

Εκτός όμως από την παράσταση «Μότσαρτ» εγκρίθηκε και «πέρασε» από το διοικητικό συμβούλιο του θεαάτρου και ο προϋπολογισμός για την κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας του ερχόμενου χειμώνα και θα είναι ένα έργο που πλέον θεωρείται κλασικό, από τα αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου και δεν είναι άλλο από την «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ. Επίσης για την παράσταση αυτή θα γίνει οντισιόν. Το έργο θα σκηνοθετήσει κατά πάσα πιθανότητα καλλιτέχνης από τους σημαντικούς του χώρου που συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Ο κ. Βάης δεν θέλησε να μας αποκαλύψει για την ώρα το όνομα του μιας και οι συντελεστές και άλλα στοχεία για τις παραστάσεις, θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον μετά και επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Να θυμίσουμε πως η "Προδοσία" είχε ανέβει το 2021 στην Αθήνα με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Αθηνά Μαξίμου και Λάζαρο Γεωργακόπουλο στο θέατρο Βρετάνια.

Εκτός από το κομμάτι της έγκρισης των 2 αυτών νέων παραγωγών που στόχος είναι να αρέσουν και να γεμίσουν με θεατές το Δημοτικό θέατρο Απόλλων, όπως χαρακτηριστικά είπε στο thebest.gr ο κ. Βάης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου παρουσιάστηκαν και οι ολοκληρωμένοι ισολογισμοί της περιόδου 2015-2017 (είχαν προηγηθεί πριν ενάμιση χρόνο οι ισολογισμοί των ετών 2011-2014) και στόχος είναι αμέσως μετά να προχωρήσει η διαδικασία και για την περίοδο 2018-2021.

Κείμενο - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture