Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Δύο ταινίες στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, "Το Μενού" και η "Απόφαση Φυγής"

Δύο ταινίες στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, ...

Το "Μενού" με τον Ρέιφ Φάινς, τον Νίκολας Χουλτ και την Άνια Τέιλορ Τζόι θα παίζεται στην προβολή των 21.30

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανκάρη στην Πάτρα που λειτουργεί ως αμιγώς κινηματογραφική, τη νέα εβδομάδα από την Πέμπτη 17/11 έως και την Τετάρτη 23/11/2022 θα προβάλλονται 2 ταινίες.

Στην προβολή των 19:00 συνεχίζεται η αξιόλογη ταινία «Απόφαση Φυγής» από τη Νότια Κορέα, παραγωγής 2022, σε σκηνοθεσία: Παρκ Τσαν-γουκ.

Πρωταγωνιστούν οι: Παρκ Χάε-Ιλ, Τανγκ Γουέι, Γκο Κιούνγκ-Πιο

Διάρκεια: 138 λεπτά.

Αστυνομικό θρίλερ, με νουάρ ατμόσφαιρα, σκληρά αρσενικά και femmes fatales. Αλλά μόνο ως πρόφαση. Η καρδιά του είναι μία ερωτική ιστορία με ρετρό αναφορές στο ψυχαναλυτικό σινεμά του Χίτσκοκ, την αισθητική ανεκπλήρωτου πόθου του Γουόνγκ Καρ-γουάι, τη μελό συγκίνηση του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Όταν ένας 60χρονος έμπειρος ορειβάτης βρίσκεται νεκρός (έπεσε από την κορυφή ενός βράχου που έχει σκαρφαλώσει πολλές φορές στο παρελθόν) και η Σο-Ρέι, η νεαρή του χήρα, δεν μοιάζει να θρηνεί ιδιαίτερα τον χαμό του, ο Χέι-τζουν την υποπτεύεται. Αστήρικτα, ανεξήγητα. Αλλωστε έχει άλλοθι. Κι την ερωτεύεται. Ανεξήγητα, ανομολόγητα. Άλλωστε, δεν έχει δικαιολογία. Ο διοικητής του περιμένει το φάκελο της υπόθεσης να κλείσει σύντομα, αλλά ο Χέι-τζουν κατασκηνώνει κάτω από το σπίτι της. Τη φωνάζει συνεχώς στο τμήμα - για εξακρίβωση στοιχείων, δείγμα DNA, περισσότερη ανάκριση. Παραγγέλνουν φαγητό και μιλάνε με τις ώρες, παρόλο που εκείνη είναι Κινέζα και τα κορεατικά της είναι περιορισμένα. Ο Χέι-τζουν είναι σίγουρος για την ενοχή της, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να την ερωτευθεί παράφορα. Κι εκείνη χαμηλώνει το βλέμμα με συστολή, ή το σηκώνει και καρφώνει την κάμερα με πονηριά. Είναι αυτή που δείχνει; Μία «φροντιστική», τρυφερή νοσοκόμα που έχασε τον άντρα της σ' ένα δυστύχημα; Ή μία αδίστακτη femme fatale που χειραγωγεί έναν άντρα στο δρόμο προς την αθώωσή της;

Η ταινία ήταν η εναρκτήρια των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας στην Αθήνα.

Στην προβολή των 21.30 θα προβάλλεται η ταινία «Το Μενού».

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μάιλοντ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Ρέιφ Φάινς, Νίκολας Χουλτ, Τζον Λεγκιζάμο, Τζούντιθ Λάιτ, Χονγκ Τσάου και η Τζάνετ ΜακΤιρ.

Διάρκεια: 106 λεπτά

Είδος ταινίας: Κομεντί, Τρόμου

Περίληψη

Ένα νεαρό ζευγάρι (στους ρόλους οι Anya Taylor-Joy και Nicholas Hoult) ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα πριβέ εστιατόριο όπου ο σεφ (ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός Ralph Fiennes) έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που... σοκάρουν.

Διανομή από την Feelgood.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture