Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Ζεστό χειροκρότημα για την παράσταση "Μότσαρτ" του ΔΗΠΕΘΕ στην πρεμιέρα το Σάββατο 12/11

Πάτρα: Ζεστό χειροκρότημα για την παράστ...

Ανάμεσα στο κοινό ήταν & ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρος Βάης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ. Γιώργος Μαγιάκης, κ.α.

Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την πρώτη παράσταση μελοδράματος στον «Απόλλωνα», το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσίασε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο την παράσταση «Μότσαρτ» σε σκηνοθεσία του Λουκά Θάνου.

Η χορογραφία και σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θεάτρου, Λουκά Θάνου μαζί με την εξαίσια μουσική του ιδιοφυή συνθέτη Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ενθουσίασαν το κοινό που χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές της παράστασης το βράδυ της επίσημης πρεμιέρας το περασμένο Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022.

Στο ευφάνταστο και λειτουργικό σκηνικό, το μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ζωντάνεψε στιγμές από τη ζωή του μεγάλου μουσουργού. Οι χορευτές Μαρία Κίκινα στον δύσκολο ρόλο του Μότσαρτ, η Παναγιώτα Αδαμοπούλου, η Θεανώ Ανδρώνη, η Κωνσταντίνα Καλλιαντάση, η Ανναθαλία Καράμπελα, ο Ηλίας Μανιατόπουλος, η Κατερίνα Μαραγκάκη, ο Errik Nour και η Κωνσταντίνα Ντιναπόγια, δημιούργησαν μοναδικές στιγμές με την μαγεία του κλασικού χορού.

Την παράσταση που τα πρωινά παρακολουθούν και μαθητές σχολείων (με σχεδόν όλες τις παραστάσεις να είναι κλεισμένες έως τα Χριστούγεννα) παρακολούθησαν το βράδυ του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος  του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρος Βάης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ. Γιώργος Μαγιάκης, μέλη του συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Πρόεδροι των Οργανισμών της πόλης, Αντιδήμαρχοι, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, μουσικοί, χορηγοί της παράστασης αλλά και φίλοι του θεάτρου, που με την παρουσία τους τίμησαν ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη παραγωγή του θεάτρου για τα 150 χρόνια του «Απόλλωνα».

Στη φωτ. οι Λουκάς Θάνος, Πέτρος Βάης κα...

Στη φωτ. οι Λουκάς Θάνος, Πέτρος Βάης και Βίβιαν Σαμούρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture