Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η Όλια Λαζαρίδου με τη "Σονάτα του σεληνόφωτος" στις 15/11 στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Η Όλια Λαζαρίδου με τη "Σονάτα του ...

Η εκλεκτή ηθοποιός είχε παίξει πριν από τριάντα και πλέον χρόνια στον "Γυάλινο Κόσμο" στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μαζί με τους Μάγια Λυμπεροπούλου και Άρη Λεμπεσόπουλο

Τον σκηνικό μονόλογο του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», συνδυασμένο με πρωτότυπη μουσική σύνθεση του μαέστρου Θοδωρή Λεμπέση πρόκειται να παρουσιάσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας αυτή την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 21:00.

Στο ρόλο της Γυναίκας με τα Μαύρα θα δούμε μία εκλεκτή ηθοποιό, την Όλια Λαζαρίδου, την οποία θα συνοδεύσει η Ορχήστρα Δωματίου υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Λεμπέση.

Μια γυναίκα αναπολεί τη ζωή της μέσα από τις αναμνήσεις της. Την επισκέπτεται ένας φανταστικός νεαρός άντρας και ξεκινάει μια εξομολόγηση μιας ζωής που πέρασε. Μιας ζωής με στιγμές φωτεινές αλλά και σκοτεινές. Ένα ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις και εικόνες. Ο άντρας δεν της απαντά ποτέ. Παραμένει σιωπηλός, όπως σιωπηλά παραμένουν όλα γύρω της πια. Ένα κείμενο εμβληματικό της πρόθεσης του ποιητή να «ξανακάνει την ποίηση να βλέπεται και να ακούγεται...» όπως ο ίδιος έλεγε.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια λειτουργίας του θεάτρου Απόλλων και η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Γιοβανίδη, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με την πόλη και το θέατρο της Πάτρας.

Συντελεστές:

Μουσική σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης

Διαβάζει η ηθοποιός: Όλια Λαζαρίδου

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σολίστ: Χρήστος Ζερμπίνος στο ακορντεόν, Δημήτρης Κουφογιώργος - κλασική κιθάρα.

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου

Συμπαραγωγή με την SYRIX PRODUCTION SAM.K.E.

Στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, στις 21:00.

Κρατήσεις-Πληροφορίες στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων. Τηλ. ταμείου: 2610273613.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων:

https://www.ticketservices.gr/event/i-sonata-tou-selinofotos/?lang=el

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ-Ισχύει η πολιτική εισιτηρίων του θεάτρου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τη φετινή χειμερινή θεατρική περίοδο η σπουδαία ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου παίζει στην παράσταση «Ζορμπάς», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, που έχει βασιστεί στο εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, κάνοντας τον χαρακτηριστικό ρόλο της μαντάμ Ορτάνς πλάι στον Γιάννη Στάνκογλου. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στην Αθήνα.

Η Όλια Λαζαρίδου είναι παλιά γνώριμη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και είχε παίξει στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του εδώ θεάτρου, στην εξαιρετική παράσταση «Ο Γυάλινος κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς που είχε ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ΔΗΠΕΘΕ, της αείμνηστης Μάγιας Λυμπεροπούλου.

Σε εκείνη την παράσταση, όπως μας θύμισε η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΗΠΕΘΕ, Σοφία Μαυρίδη, η Μάγια Λυμπεροπούλου έκανε την Μητέρα, Αμάντα, ο Άρης Λεμπεσόπουλος τον Γιο, Τομ, η Όλια Λαζαρίδου την Κόρη, την εύθραυστη Λάουρα, ο Στάθης Κακκαβάς τον Καλεσμένο και ο Γιώργος Μωρογιάννης ήταν ο Αφηγητής, Τομ.

Μία σπουδαία παράσταση που θυμούνται οι παλαιότεροι θεατρόφιλοι. Το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, μέσα από τις αναμνήσεις του Τομ, όπου ξετυλίγεται η ζωή της οικογένειας Γουίνγκφιλντ με τον πατέρα να τους έχει εγκαταλείψει για χρόνια κι εκείνοι να ζουν σ' ένα δικό τους "γυάλινο κόσμο", είχε ανέβει στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε μετάφραση του Νίκου Σπανιά, σκηνοθεσία του Βίκτωρα Αρδίττη και με σκηνικά & κοστούμια του Κυριάκου Κατζουράκη. Ο Ανδρέας Μπέλλης είχε κάνει τους φωτισμούς και ο Νίκος Σαββάτης είχε τη μουσική επιμέλεια. Η παράσταση είχε ανέβει αρχές του ’90.

Ακόμα η Όλια Λαζαρίδου που με μεγάλη χαρά θα την υποδεχθεί ξανά η θεατρόφιλη Πάτρα, είχε συμμετάσχει και σε μία παράσταση – αναλόγιο πάνω στο διήγημα του εξαιρετικού συγγραφέα Θανάση Βαλτινού, «Μπλε Βαθύ, Σχεδόν Μαύρο», επίσης την ίδια περίοδο επί Μάγιας Λυμπεροπούλου στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture