Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Στη λίστα νικητών των «Τhe Restaurant and Bar Design Awards» το Delta στο Νιάρχος

Στη λίστα νικητών των «Τhe Restaurant an...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το μπαρ- γλυπτό και οι κρεμαστές καθρεφτένιες γλάστρες κάποια από τα στοιχεία που οδήγησαν στη διάκριση

Τα τελευταία χρόνια ο θεσμός των Τhe Restaurant and Bar Design Awards επιβραβεύει  ξεχωριστούς σχεδιαστικά χώρους γεύσης, φιλοξενίας και lifestyle ανά την υφήλιο και ειδικά φέτος είχε να διαλέξει ανάμεσα  σε 1220 εστιατόρια και μπαρ από 66 χώρες! Τελικά 39 ήταν εκείνα που μπήκαν στη λίστα των κορυφαίων με πρώτο το 1111 Ones Restaurant & Lounge στο Χονγκ – Κονγκ (Υπερθέαμα ψάξτε το ιντερνετικά). Στην κατηγορία όμως In Another Space είχαμε και ελληνική επικράτηση:  Ανάμεσα σε 27 ευρωπαϊκά ρεστοράν από Παρίσι , Λονδίνο, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Μαδρίτη διακρίθηκε το Delta στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο 2άστερος θαυμαστός γαστρονομικός προορισμός διεθνούς εμβέλειας. Εδώ το Kois Associated Architects δημιούργησε το ονειρικό καλλιτεχνικό σκηνικό του κρεμαστού δάσους των φίκων και το καταπληκτικό γλυπτό sci-fi μπαρ από μπρούτζο των Βουκένα-Πετρίδη.

Το Delta είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που λειτουργεί από το Δειπνοσοφιστήριον στο ΚΠΙΣΝ από τον Ιούλιο του 2021. Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ. To concept είναι η έκφραση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας της Ελλάδας του σήμερα, μέσω μιας αρχιτεκτονικής ατμόσφαιρας που παραπέμπει νοερά στη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα.  Αυτό επιτυγχάνεται όχι με τη χρήση και προβολή ιστορικών μοτίβων ή αντικειμένων, αλλά με την αρχιτεκτονική προσέγγιση στο ζήτημα της ελληνικής ταυτότητας.

«Θέλαμε κάποιος με την άφιξή του στον χώρο να έχει μια συνολική αντίληψη και να μπορεί να περιηγηθεί με το βλέμμα του χωρίς διακοπή», λέει ο Στέλιος Κόης. Μαγνητίζει πραγματικά το κυκλικό μπαρ με την καμπυλοειδή μορφολογία του, που φιλοτεχνήθηκε από τους γλύπτες Αντρέα Βουκένα και Στίβεν Πετρίδη του σχεδιαστικού γραφείου voukenas petridis, και ακτινοβολεί στο κεντρικότερο σημείο του εστιατορίου. Ο φωτισμός αλλάζει, ανάλογα με την ώρα, τον καιρό και τα χρώματα του ουρανού. Πότε θερμός, πότε ψυχρός, προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες, με το δάσος των κρεμάμενων καθρεφτένιων γλαστρών που μεταφέρουν τη φύση στον χώρο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View