Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξεκίνησε το 17ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ρώμης

Ξεκίνησε το 17ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ρώμης
Μαρτάτος Tάκης

Την αφίσα του κοσμούν ο Πολ Νιούμαν και η Τζόαν Γούντγουορντ

To 17o Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ρώμης - Rome Film Festival που μάλιστα έχει νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, το πρώην στέλεχος της Rai, την Paola Malanga στη θέση του Antonio Monda & τον Gian Luca Farinelli διευθυντή της Cineteca – Ταινιοθήκης της Bologna ως πρόεδρο, θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2022 και μάλιστα την αφίσα της φετινής διοργάνωσης κοσμούν ο αξέχαστος Πολ Νιούμαν και η σύζυγος του Τζόαν Γούντγουορντ. Ο λόγος είναι η παρουσίαση στην έναρξη του Φεστιβάλ της σειράς ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων του HBO Max που σκηνοθέτησε ο ΊΘαν Χοκ, «The Last Movie Stars» για το αγαπημένο αυτό ζευγάρι του Χόλιγουντ. Εκτελεστικός παραγωγός είναι μάλιστα ο Μάρτιν Σκορσέζε.

Όπως διαβάσαμε, η 17η διοργάνωση θα προβάλλει κοντά στις 130 ταινίες σε 28 αίθουσες της πρωτεύουσας της Ιταλίας και αυτό το δοκιμάζει για πρώτη φορά το συγκεκριμένο Φεστιβάλ μιας και μέχρι πρότινος οι προβολές πραγματοποιούνταν κυρίως στο Casa del Cinema του Φεστιβάλ.

Η σινεφίλ αυτή διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει μεγάλους σταρ του σινεμά κατά το παρελθόν, εγκαινιάζει και διαγωνιστικό τμήμα με τίτλο "Progressive Cinema – Visions Of Tomorrow’s World”.

Το Rome Film Festival ανέκαθεν από το ξεκίνημα του είχε ως στόχο να είναι μία μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου στην αποκαλούμενη «Αιώνια πόλη».

Η Marjane Satrapi θα είναι η πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνιστικού προγράμματος - Progressive Cinema Competition. Η Ιρανή σκηνοθέτις θα είναι μαζί στην κριτική επιτροπή με τον Γάλλο ηθοποιό και σκηνοθέτη  Louis Garrel, τους σκηνοθέτες Juho Kuosmanen και Pietro Marcello, και την Βρετανή παραγωγό Gabrielle Tana.

Το Rome Film Fest ακόμα θα απονείμει το βραβείο “Ugo Tognazzi” Award for Best Comedy, για την καλύτερη κωμωδία που θα δοθεί από μία επιτροπή που αποτελείται από τους Carlo Verdone, Marisa Paredes και Teresa Mannino.

Ενδιαφέρον ακόμα θα έχει το βραβείο BNL BNP Paribas Best First Feature Award σε νέους σεναριογράφους. Την επιτροπή που θα το απονείμει, συγκροτούν οι Julie Bertuccelli, Roberto De Paolis και η κινηματογραφική κριτικός Daniela Michel & το βραβείο θα πάει σε μία από τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος, Progressive Cinema Competition και του τμήματος Freestyle.

Μία από τις ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ της Ρώμης και συγκεντρώνουν ισχυρό ενδιαφέρον είναι το «Houria» (κάτω φωτ.) της Γαλλοαλγερινής δημιουργού Mounia Meddour. Η Meddour είχε γυρίσει το 2019 το εξαιρετικό κοινωνικό φιλμ "Papicha" που στην Πάτρα είδαμε από την Κινηματογραφική Λέσχη πέρυσι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture