Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια "έφυγε" ο Πολ Νιούμαν - Τέλη Οκτωβρίου κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο memoir του

Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια "έφυγε&qu...

Υπήρξε ένας υπέροχος ηθοποιός και άνθρωπος που δεν πολυαγαπούσε τη δόξα και τα Χολιγουντιανά μεγαλεία - Αναμφίβολα από τους μεγαλύτερους σταρ που έβγαλε η Αμερική

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 από την ημέρα που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο γαλανομάτης σούπερ σταρ του Χόλιγουντ, Πολ Νιούμαν, ένας εξαιρετικός ηθοποιός που τα πρώτα χρόνια της καριέρας του επισκιάστηκε από την υπέροχη εμφάνιση του, ωστόσο στην πορεία απέδειξε το τεράστιο ταλέντο του και ας πήρε σχετικά αργά το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου που τόσο άξιζε στην απονομή του 1987 για το «Χρώμα του Χρήματος» του Μάρτιν Σκορσέζε. Πολλοί συνάδελφοι του, κατοπινών γενεών θαύμαζαν πολύ τον Πολ Νιούμαν όπως ο Τομ Χανκς που πρόσφατα εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και δέος που αισθάνθηκε όταν κατάφερε να συνεργαστεί με τον Πολ Νιούμαν σε μία από τις τελευταίες ταινίες του μεγάλου ηθοποιού, τον «Δρόμο της απώλειας» του Σαμ Μέντες το 2002.

Αλλά και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ που έγινε στενός του φίλος, αγαπούσε πολύ και εκτιμούσε βαθιά το ταλέντο και τη φιλοσοφία ζωής του Νιούμαν. Εξάλλου ο Ρέντφορντ δεν ξέχασε ποτέ την αμέριστη υποστήριξη του Νιούμαν να παίξει στους «Δύο Ληστές – Butch Cassidy and the Sundance kid» του Τζορτζ Ρόι Χιλ το 1969, μία ταινία που έγινε το απόλυτο χιτ στα τέλη του '60 και πλέον συγκαταλέγεται στις 100 σημαντικότερες ταινίες του Αμερικανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου στην θέση 50.

Ο Πολ Νιούμαν είναι γεγονός πως λείπει από το σινεμά όπου μας χάρισε υπέροχους ρόλους και ερμηνείες από τα μέσα του ‘50 φτάνοντας και έως τη δεκαετία του 2000.

Σε λίγο καιρό, στα τέλη Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το ήδη πολυαναμενόμενο βιβλίο «The Extraordinary Life of an Ordinary Man, A Memoir» του Paul Newman και ήδη το περιοδικό People το ξεχωρίζει και το κατατάσσει στα πιο αξιόλογα νέα βιβλία του φθινοπώρου.

Πρόκειται για ένα αληθινό και αποκαλυπτικό memoir ενός Αμερικανικού icon, ενός θρύλου του κινηματογράφου που ήταν και πολλά περισσότερα. Το βιβλίο καλύπτει σχεδόν τα πάντα, την τραυματική παιδική ηλικία του γεννημένου το 1925 σταρ, την καριέρα του, το πρόβλημα μία περίοδο με το αλκοόλ, τις σκέψεις του Νιούμαν για συναδέλφους του, σούπερ σταρ όπως ο λεγόμενος αντίπαλος του στα 50ς και 60ς, Marlon Brando, ο αδικοχαμένος James Dean, η Elizabeth Taylor με την οποία έπαιξε στην «Λυσσασμένη Γάτα», ο σκηνοθέτης John Huston, κ.α., καθώς επίσης την οικογενειακή του ζωή με τη δεύτερη σύζυγο του, την τιμημένη με Όσκαρ ηθοποιό, Joanne Woodward, τους φόβους και τα πάθη του όπως την αγάπη του για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα αλλά και την πίκρα για τον χαμό του γιου του, Σκοτ το 1978 από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Θα είναι σίγουρα μία υπέροχη έκδοση για τους θαυμαστές και θαυμάστριες του Πολ Νιούμαν αλλά και γενικότερα για τους φίλους του κινηματογράφου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture