Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Κραυγή των εξεγερμένων γυναικών στο Ιράν το πασίγνωστο τραγούδι «Another Love»

Κραυγή των εξεγερμένων γυναικών στο Ιράν...

Το hit του Τομ Οντελ (το ξέρουμε όλοι) μετά από ύμνος των ουκρανών προσφύγων έγινε υπόκρουση του θανάτου της Μάχσα Αμινί

Το πασίγνωστο τραγούδι «Another Love» του 31χρονου βρετανού τραγουδοποιού και ερμηνευτή Τομ Οντέλ έχει εξελιχθεί σε ύμνο των εξεγερμένων γυναικών στο Ιραν τις τελευταίες δώδεκα μέρες. Hit του 2013 που είχε «σαρώσει» στα τότε Brit Awards, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο17 στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε αυτό οφείλεται πως λίγο καιρό πριν έγινε η υπόκρουση των προσφύγων της Ουκρανίας και τώρα συνοδεύει τις δραματικές γυναικείες διαδηλώσεις.

Το τελευταίο διάστημα, απόσπασμά του «Another Love» χρησιμοποιείται επανειλημμένα σε βιντεάκια του Tik Tok,  για τις μαζικές αντιδράσεις μετά τον  χαμό της 22χρονης Μάχσα Αμινί που ξυλοφορτώθηκε μέχρι θανάτου μετά την σύλληψή από την «Αστυνομία Ηθών» γιατί δεν φορούσε καλά τη μαντίλα.

Χρησιμοποιείται  ένα σύντομο κλιπ που γυρίστηκε σε συναυλία του Άγγλου καλλιτέχνη, στο οποίο το πλήθος ακούγεται να τραγουδά τους στίχους: «Και αν κάποιος σε πληγώσει, θέλω να πολεμήσω/ Αλλά τα χέρια μου έχουν σπάσει πάρα πολλές φορές/ Έτσι θα χρησιμοποιήσω τη φωνή μου, θα είμαι τόσο*** αγενής/ Οι λέξεις πάντα κερδίζουν, αλλά ξέρω ότι θα χάσω».

 Ο ίδιος ο  Τομ Οντέλ δήλωσε για τις διαμαρτυρίες: «Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν. Στέλνω την αγάπη και τις σκέψεις μου σε αυτούς τους απίστευτα γενναίους ανθρώπους που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπερασπίζονται τις γυναίκες».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View