Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Ζεστό χειροκρότημα για τον «Προμηθέα Δεσμώτη» με τον εξαιρετικό Γιάννη Στάνκογλου

Πάτρα: Ζεστό χειροκρότημα για τον «Προμη...

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο θερινό δημοτικό θέατρο το βράδυ της Πέμπτης 8/9/2022

Μία σπαρακτική επίκληση του πάσχοντος θεού για τον άνθρωπο και συγχρόνως ένα ιδιαίτερο θεατρικό μουσικό γεγονός, απόλαυσε το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022 το κοινό της Πάτρας, που γέμισε το Δημοτικό Θερινό Θέατρο στο πλάι του Παμπελοποννησιακού σταδίου, για να παρακολουθήσει την τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα με τον εξαιρετικό Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του Προμηθέα.

Στο θέατρο της οδού Ρίτσου ξεδιπλώθηκε μία παράσταση όπου οι ηθοποιοί αντλούσαν πληροφορίες από την ρυθμικότητα του κειμένου και μετέτρεψαν, με το σώμα και τη φωνή, σε θεατρική δράση, τον ήχο και το ρυθμό του ποιητικού λόγου.

Με όχημα την μουσική, αναδείχθηκαν μοναδικά στοιχεία της αρχαίας τραγωδίας. Χορωδιακά μέρη, μελωδίες και δυναμικοί ρυθμοί, δημιούργησαν ένα ζωντανό ηχητικό περιβάλλον,  από το οποίο ήρθαν στο προσκήνιο τα πρόσωπα μιας παλιάς μα πάντα επίκαιρης ιστορίας. Μιας ιστορίας που μπορεί να ακουστεί ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον.

Οι εξαιρετικές ερμηνείες του Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του Προμηθέα, του Ιωάννη Παπαζήση ως Ερμή, του Αλέκου Συσσοβίτη (Ωκεανού) της Νάνσης Μπούκλη που ενσάρκωσε την Ιώ, του Δαυίδ Μαλτέζε ως Ήφαιστου, του Άρη Μπινιάρη ως Κράτος και του Κωνσταντίνου Γεωργαλή στο ρόλο της Βίας, έδωσαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα γεμάτο ένταση και ρυθμό με τον Γιάννη Στάνκογλου να μετατρέπεται σε έναν άγριο επαναστάτη.

Την παράσταση που αξίζει να σημειωθεί πως παρουσιάστηκε για δεύτερο συνεχές καλοκαίρι, παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία και συνεχάρη τον Γιάννη Στάνκογλου και τους υπόλοιπους ηθοποιούς της παράστασης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, κ.α.

Η παράσταση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture