Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Bros: Με τελετουργική φάρσα περί βίας, ο απρόβλεπτος Romeo Castellucci καταφθάνει στη Στέγη

Bros: Με τελετουργική φάρσα περί βίας, ο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Μάγος» των παράδοξων εικόνων και ιππότης Τεχνών και Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας, θα μας… ταρακουνήσει από 28/9 έως και 2/10 στη λεωφόρο Συγγρού

Για θεατρόφιλους που αρέσκονται σε αναπάντεχα και περίεργα θεάματα με συμβολισμούς, αλληγορίες και αυτοσχεδιασμούς, είναι το «Bros» του διάσημου Ιταλού εικονοκλάστη Romeo Castellucci. Πρόκειται για μια ερεθιστική και παράδοξη τελετουργία ή μια οντολογική φάρσα, που σχολιάζει τον αυταρχισμό και τη βία με 23 άνδρες ως θύματα και δήμιους επί σκηνής. Η παράσταση που είναι γεμάτη θορύβους, εκρήξεις αλλά και ποιητικές εικόνες αναμένεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 28 Σεπτεμβρίου έως 2 τις Οκτωβρίου.

Οι ηθοποιοί εμφανίζονται ως  όργανα της τάξης, εκτελώντας  διαταγές μέσω ακουστικών, σε μια άχρονη στιγμή. O Νόμος ανάγεται στον ορατό-αόρατο συμπρωταγωνιστή του πλήθους. Η ανθρωπότητα παρελαύνει ως μια υπάκουη αδελφότητα, έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επιτεθεί στην ίδια της τη σάρκα. Όπως πάντα η ματιά του 62χρονου Castellucci είναι απρόβλεπτη. Σκηνοθέτης, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, φωτιστής έχει καθιερωθεί για το συνδυασμό των τεχνών στη δουλειά του. Εχει διαπρέψει σε θέατρα, λυρικές σκηνές και φεστιβάλ, σε εξήντα χώρες όλων των ηπείρων. Έχει διατελέσει διευθυντής του θεατρικού τομέα της Μπιενάλε της Βενετίας, Artiste Associé στο Φεστιβάλ της Αβινιόν και αυτή την περίοδο είναι Grand Invitée στην Τριενάλε του Μιλάνου (2021-2024) και προσκεκλημένος σκηνοθέτης στη Schaubhüne του Βερολίνου. Από πλευράς τιμητικών τίτλων έχει χριστεί Ιππότης Τεχνών και Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας και επίτιμος διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου  και έχει λάβει τον Χρυσό Λέοντα στην Μπιενάλε της Βενετίας και δύο Χρυσές Μάσκες, στην κατηγορία της Όπερας.

Για τη μουσική στο Bros που περιοδεύει διεθνώς, διάλεξε τον αμερικανό Scott Gibbons, συνθέτη και ερμηνευτή πειραματικής μουσικής και εμβληματική μορφή στα είδη της dark ambient και της micromusic.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View