Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έτοιμο για απογείωση στις Πατρινές αίθουσες το "Top Gun: Maverick" με τον Τομ Κρουζ

Έτοιμο για απογείωση στις Πατρινές αίθου...

Συμπρωταγωνιστούν ο Μάιλς Τέλερ και η Τζένιφερ Κόνελι - Ξεκινά να προβάλλεται από την Τετάρτη 25/5/2022 σε Odeon Veso Mare και θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο

Το πολυαναμενόμενο «Top Gun: Maverick» με τον σούπερ σταρ Τομ Κρουζ ετοιμάζεται για απογείωση!

Η ταινία που ήδη έκανε την πρεμιέρα της στο Σαν Ντιέγκο, στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών και στο Λονδίνο, θα βγει στις Αμερικάνικες αίθουσες την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 και δύο ημέρες νωρίτερα από την Τετάρτη 25 Μαΐου ξεκινά να προβάλλεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή από την ODEON.

Στην Πάτρα η ταινία θα παίζεται στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων και στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο που ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη.

Λίγα λόγια για την ταινία

Με πάνω από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους ιπτάμενους του Ναυτικού, ο Πιτ ‘’Μάβερικ’’ Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει. Συμμετέχει σε ακραίες αποστολές ως ένας θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγει μια πιθανή προαγωγή που θα τον επηρέαζε αρνητικά. Καθώς εκπαιδεύει μερικούς αποσπασμένους πτυχιούχους για μια ειδική αποστολή την οποία δεν έχει βιώσει ποτέ κανένας πιλότος, ο Μάβερικ αντιμετωπίζει τον Υπολοχαγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ), γιο του μακαρίτη φίλου του Μάβερικ αλλά και τον αξιωματικό παρακολούθησης Υπολοχαγό Νικ Μπράντσο, γνωστούς με τα ψευδώνυμα ‘’Ρούστερ’’ και ‘’Γκους’’ αντίστοιχα.

Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον αλλά και τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ βρίσκει τον εαυτό του σε μια πάλη ενάντια στους πιο σκοτεινούς του φόβους, με αποκορύφωμα αυτή την αποστολή που απαιτεί την έσχατη θυσία από εκείνους που θα επιλεχθούν για να τη ζήσουν.

Την πρώτη θρυλική ταινία που έκανε σούπερ σταρ τον Τομ Κρουζ είχε σκηνοθετήσει το 1986 ο Τόνι Σκοτ. Ο 59χρονος σήμερα Τομ Κρουζ έχει πετύχει πέρα από τον σεβασμό των συναδέλφων του ηθοποιών αλλά και την αγάπη του κοινού, να είναι αρκετά γνωστός ακι αναγνωρίσιμος και στο νεότερο ηλικιακά κοινό κυρίως χάρη στην ανεπανάληπτη επιτυχία των ταινιών του, «Mission Impossible» όπου μάλιστα τις άκρως ριψοκίνδυνες σκηνές τις γυρίζει ο ίδιος ο Τομ Κρουζ που διατηρείται σε άψογη φόρμα και φυσικά δείχνει και πολύ νεότερος.

Στο μεταξύ θετικές είναι οι κριτικές για τη νέα ταινία που αναμένεται να βοηθήσουν μαζί φυσικά και με την άψογη διαφήμιση που γίνεται εδώ και καιρό το «Top Gun: Maverick».

«Σκάλες ανώτερο από το κολοσσιαία επιτυχημένο πρωτότυπο του Τόνι Σκοτ», απεφάνθη ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Lifo.gr.

«...το θέαμα στην οθόνη θα σε γραπώσει από τον γιακά, το σασπένς των σχετικών σκηνών θα κάνει τις παλάμες σου να ιδρώσουν και η εξέλιξή τους θα σε πιάσει στον ύπνο...», Γιάννης Βασιλείου, Cinemagazine.gr

«Όχι, το “Top Gun: Maverick” δεν είναι απλώς το blockbuster του καλοκαιριού. Είναι η απόδειξη ότι και το blockbuster σινεμά μπορεί να είναι μεγάλο σινεμά», Πόλυ Λυκούργου, Flix.gr

«Ο διάσημος σταρ ξαναμπαίνει στο κόκπιτ για ένα σίκουελ που ξεπερνάει κατά πολύ την προηγούμενη ταινία», Μάρα Θεοδωροπούλου, Popaganda.gr.

«Η εναλλαγή δραματουργίας και αποστομωτικής εναέριας δράσης δεν αφήνει το φιλμ να πέσει ούτε για μια στιγμή στο έδαφος, φτάνοντας σε ένα κρεσέντο όπου τα δύο αυτά πλέκονται με τρόπο συγκινητικό και σαρωτικό. Σε μια σεκάνς διαρκείας όπου μπορείς να ακούσεις και σχεδόν να νιώσεις το κάθε χτύπημα, την κάθε γωνία κινδύνου, το κάθε ελάχιστο βάρος που επιφέρει αυτή η απόπειρα του να αγγίζεις τα όριά σου επειδή δεν έχεις επιλογή να μην το κάνεις», Θοδωρής Δημητρόπουλος, News247.gr.

Υπάρχει μια ατάκα στο «Top Gun: Maverick» που συνοψίζει την παραγωγή του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ταιριαστά, ειπώθηκε σε μια σκηνή που μοιράζονται δύο χαρακτήρες που επιστρέφουν: ο πρωταγωνιστής Μάβερικ του Τομ Κρουζ και ο Άισμαν, τον οποίο ερμηνεύει και πάλι ο Βαλ Κίλμερ. Οι δυο τους συζητούν για το πάθος τους να είναι πιλότοι, αναπολώντας τις καριέρες τους και τι σημαίνουν για εκείνους.

«Δεν είναι το τι είμαι», λέει ο Μάβερικ, αλλά «το ποιος είμαι». «Όλα αυτά τα χρόνια σκεφτόμουν για μια συνέχεια του “Top Gun”», ανέφερε ο Τομ Κρουζ για την επιστροφή του ως πρωταγωνιστής και παραγωγός στον ίσως πιο εμβληματικό ρόλο της καριέρας του. «Ο κόσμος ζητούσε ένα σίκουελ για δεκαετίες. Δεκαετίες. Και το πρώτο πράγμα που είπα στο στούντιο ήταν: “Αν είναι να το κάνω ποτέ αυτό, θα το γυρίσουμε πρακτικά. Θα μπω σε F/A-18. Τέλος. Θα κατασκευάσουμε νέα συστήματα καμερών. Θα πάρει πολύ, πολύ καιρό να το βρούμε”. Και ήθελα να δουλέψω με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ. Δεν θα έκανα την ταινία χωρίς εκείνον ούτε σε ένα εκατομμύρια χρόνια”».

Ο Κρουζ περιγράφει τον Μπρουκχάιμερ ως εξής: «Είναι θρυλικός παραγωγός. Ένας από τους σπουδαίους παραγωγούς του Χόλυγουντ». Ήταν στην αρχική ταινία «Top Gun» όταν ο Μπρουκχάιμερ μαζί με τον επίσης θρυλικό Ντον Σίμπσον, πήραν υπό την σκέπη τους τον τότε εικοσάρη ηθοποιό Τομ Κρουζ και του έμαθαν όλα όσα ήθελε να μάθει. «Όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε στη [νέα] ταινία, δουλεύαμε το σενάριο και κοιτώντας προς τον Τζέρι ένιωσα σαν παιδί ξανά, όπως ήμουν το 1985, δουλεύοντας μαζί του», θυμάται ο Κρουζ. Τόσο ο Ντον, όσο και ο Τζέρι ήταν πολύ γενναιόδωροι μαζί μου όταν ζήτησα να συμπεριληφθώ σε κάτι, να είμαι σε εκείνες τις συναντήσεις. Και όπως γνωρίζουμε, δεν είναι όλοι έτσι». Η επιτυχία της πρώτης ταινίας δεν οφείλεται μονάχα στη δημοφιλία της αεροπλοΐας. Περισσότερο, είναι μονάχα ένας από τους λόγους που η ταινία είχε τόσο δυνατή απήχηση στον κόσμο.

«Σε αυτή την ταινία θέλαμε πάρα πολύ να αναπτύξουμε περισσότερο τα άτομα που πλαισιώνουν τον Μάβερικ», λέει ο παραγωγός και σεναριογράφος της ταινίας, Κρίστοφερ ΜακΚουάρι. «Ένα από τα πράγματα που εξ’ αρχής είπα στον Τομ ήταν πως η πρώτη ταινία δεν ήταν μόνο για τον Μάβερικ και τον Γκους. Ήταν για την κουλτούρα», παρατηρεί ο ΜακΚουάρι. «Ήταν για την κουλτούρα αυτών των πιλότων, για τον ανταγωνισμό που είχαν μεταξύ τους και θέλαμε να φέρουμε κάτι από αυτήν και εδώ. Ως αποτέλεσμα, όλοι οι πιλότοι της ταινίας είναι πιο πλούσιοι χαρακτήρες, εξυπηρετώντας την συνειδητοποίηση του Μάβερικ για το ποιος είναι τώρα.

Προφανώς, η ταινία λαμβάνει χώρα 30 χρόνια μετά. Δεν θέλαμε να σταματήσουμε την ταινία και να αναλογιστούμε στο χρόνο που πέρασε, αλλά η ιστορία να ξεδιπλωθεί όσο παρακολουθείς την ταινία». Για τον σκηνοθέτη της ταινίας, Τζόζεφ Κοζίνσκι, «η πρώτη ταινία ήταν ένα δράμα με περιτύλιγμα ταινίας δράσης και ήθελα να συνεχίσω αυτή την ιδέα. Το σημαντικό για εμένα ήταν ο συναισθηματικός πυρήνας της ταινίας∙ η επανασύνδεση του Μάβερικ με τον γιο του φίλου του, Γκους μετά από πολλά χρόνια. Ακόμη, ήταν να βρούμε πού είναι ο Μάβερικ μετά από 35 χρόνια. Με συνεπήρε η ιδέα του Μάβερικ να βρίσκεται στα περιθώρια του Ναυτικού, στον πειραματικό κόσμο, δοκιμάζοντας αεροσκάφη που ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξή τους. Μου άρεσε η ιδέα της επιστροφής του Μάβερικ στη σχολή Top Gun, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με χαρακτήρες της πρώτης ταινίας. Έμοιαζε ο σωστός τρόπος να επιστρέψει σε αυτό τον κόσμο».

Στο μεταξύ θέλοντας να αποτυπώσουν τον ρομαντισμό όχι μόνο ανάμεσα στον Μάβερικ και τη Πένι, αλλά και των πτήσεων, όλοι οι συντελεστές ήθελαν η Lady Gaga που τραγουδά το μουσικό θέμα της ταινίας να προσθέσει τη ψυχή της στο soundtrack και ήταν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Ο Κρουζ λέει, «είχα την τύχη να την δω ζωντανά. Σε εκείνο το σημείο γνωρίζαμε πως αυτό θα ήταν το τέλος της ταινίας μας. Ενέπνευσε το αποτέλεσμα. Ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Υπάρχουν στιγμές που ακούς ένα τραγούδι σε μια ταινία για πρώτη φορά και ξέρεις αμέσως πως “Αυτό είναι!”. Αυτή ήταν μια τέτοια στιγμή». «H πλοκή, ο τόνος, το αίσθημα και η εμφάνιση αυτής της ταινίας είναι τόσο συναρπαστικά και συνεχίζουν ο, τι ξεκίνησε στην πρώτη ταινία. Αλλά το κοινό θα νιώσει πώς είναι να βρίσκεσαι μέσα στο πιλοτήριο με έναν τρόπο που καμιά άλλη ταινία δεν το έχει πετύχει, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης. Σε βάζουμε ακριβώς δίπλα στον Μάβερικ», λέει ο Μπρουκχάιμερ.

Σύμφωνα με τον Τομ Κρουζ, στο πέταγμα ενός αεροσκάφους «υπάρχει μια μεγαλοπρέπεια και μια ομορφιά». «Είναι ταυτόχρονα αξιοποίηση και υπέρβαση των φυσικών νόμων», λέει. «Το να ερμηνεύω τον Μάβερικ ξανά, σε μια διαφορετική στιγμή της ζωής μου, ήταν μια απίθανη εμπειρία για εμένα. Ο Μάβερικ παραμένει ο ίδιος. Ακόμα θέλει να πετάει. Αλλά βλέπεις και τη μετάβαση του. Η πίεση από τον χαμό του φίλου του, η ευθύνη που αισθάνεται γι’ αυτό και πως την έχει κουβαλήσει μαζί του –πώς το ατύχημα άλλαξε τη ζωή του ίδιου, αλλά και του Ρούστερ για πάντα. Ο Μάβερικ αγαπάει τον Ρούστερ σαν γιο του. Η ταινία είναι για την οικογένεια, τη φιλία, τη θυσία. Είναι για την εξιλέωση και το κόστος των λαθών».

«Προσωπικά, δεν θα άφηνα ηθοποιό ούτε για να βγάλει βόλτα τον σκύλο μου, πόσο μάλλον να πετάξει αεροπλάνο», ανέφερε γελώντας ο 35χρονος ηθοποιός Μάιλς Τέλερ του Οσκαρικού φιλμ «Χωρίς Μέτρο». Ωστόσο, ήταν οι δυνάμεις G που οδήγησαν στην απόφαση να γυριστούν τα πάντα πρακτικά, αφού οι επιπτώσεις τους στο ανθρώπινο σώμα είναι τόσο εμφανείς, ώστε η προσομοίωση της πτήσης να μην είναι καν επιλογή. Αλλά αυτή η αναζήτηση της αυθεντικότητας σήμαινε πως ο Κρουζ και οι πιλότοι του έπρεπε να προπονήσουν τα σώματά τους να αντέχουν ακραία πίεση. Και μπορεί η διαδικασία της προετοιμασίας να ήταν επίπονη, ωστόσο κανένα μέλος του νεαρού καστ δεν θα την άλλαζε. «Ο Τομ Κρουζ δημιούργησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης για εμάς, γιατί αυτό που κάνομε είναι πολύ σοβαρό», υπογράμμισε ο Τέλερ. «Όλοι πίστευαν πως θα ήταν αδύνατο. Και νομίζω πως αυτό μας καθοδήγησε. Όταν ο Τομ ακούει πως κάτι είναι “αδύνατο” ή ανέφικτο, τότε είναι που πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά». «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που πέτυχαν τα παιδιά», είπε με τη σειρά του ο Κρουζ.

«Σκέψου, αν πρέπει να πετάξουν για 45’, εγώ έχω μόνο 20’ με τον κάθε ηθοποιό. Και μπορεί να έχουν κάνει κι άλλες ταινίες, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα αντίστοιχο με αυτό. Έπρεπε να τους δείξω μοντάζ για να καταλάβουν το υλικό που χρειαζόμαστε. Δεν μπορείς να έχεις έναν σκηνοθέτη εκεί πάνω. Κανείς δεν τους μιλά. Είχαν τα λόγια τους γραμμένα σε ένα κομμάτι χαρτί και είχαν τόσα να κάνουν εκεί πάνω. Έπρεπε να συνεργαστούν με τον πιλότο. Να κατανοήσουν τον φωτισμό. Έπρεπε κάθε πλάνο να έχει τη σωστή γεωγραφία».

Για τον παραγωγό και σεναριογράφο του φιλμ Κρίστοφερ ΜακΚουάρι, η θρυλική διάσταση της ταινίας ήταν ταυτόχρονα βοήθεια και εμπόδιο. «Ένα πράγμα που συζητούσαμε ξανά και ξανά ήταν η δύναμη της πρώτης ταινίας και αυτό στο οποίο είχε εξελιχθεί στο μυαλό των θεατών. Όχι μόνο το τι ήταν, αλλά και το τι είχε γίνει». «Τα σίκουελ για τις “Επικίνδυνες Αποστολές” με βοήθησαν να καταλάβω πώς να κάνω το “Top Gun: Maverick”. Οπότε έφτιαξα μια λίστα. Είπα, “Πρέπει να είναι νοσταλγικό. Πρέπει να είναι ο Μάβερικ. Αλλά είναι και μεγαλύτερος”. Ήθελα να δώσω στο κοινό “Top Gun”, αλλά και μια εξέλιξή του», είπε χαρακτηριστικά.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 131 λεπτά.

Εκτός του Τομ Κρουζ και του Μάιλς Τέλερ, παίζουν η Τζένιφερ Κόνελι, ο Τζον Χαμ, και οι Γκλεν Πάουελ, Λιούις Πούλμαν, Τσαρλς Πάρνελ, Μπασίρ Σαλαχούντιν, Μόνικα Μπάρμπαρο, Τζέι Έλις, Ντάνι Ραμίρεζ, Γκρεγκ Ταρζάν Ντέιβις και Εντ Χάρις.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture