Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Επιστροφή στο «Truman Show» για το 75ο Φεστιβάλ των Καννών

Επιστροφή στο «Truman Show» για το 75ο Φ...

Όπως ο αξέχαστος Τρούμαν, ενσαρκωμένος από τον μοναδικό Τζιμ Κάρεϊ, απλώνει τα δάχτυλά του στον ορίζοντά του, έτσι το Φεστιβάλ των Καννών βηματίζει στο ρυθμό της ακραίας συνθήκης του κόσμου

«Σε περίπτωση που δε σας δω, καλησπέρα, καλό απόγευμα και καλό βράδυ», έλεγε στην πιο χαρακτηριστική του ατάκα ο Τζιμ Κάρεϊ το 1998, στο «Truman Show» του Πίτερ Βάιρ. Στη δυστοπική αυτή ιστορία ο ήρωας Τρούμαν Μπέρμπανκ ανακαλύπτει σταδιακά πως ολόκληρη η ζωή του δεν είναι παρά ένα ριάλιτι σόου. 

 Πέρα από την ατάκα, στο μυαλό όλων μας έχουν μείνει και οι σκηνές στις οποίες ο Κάρεϊ ως Τρούμαν Μπέρμπανκ ανέβαινε κάποιες γαλάζιες σκάλες. Αυτήν ακριβώς την εικόνα «απομόνωσε» και το Φεστιβάλ των Καννών, προσθέτοντας ένα μεγάλο «75» για την επίσημη αφίσα της 75ης της διοργάνωσης, λίγες μέρες αφού έδωσε στη δημοσιότητα το φετινό της πρόγραμμα -το οποίο θα έχει μάλιστα και έντονο ελληνικό χρώμα. 

Σχετικά με τη φιλοσοφία πίσω από την αφίσα, διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ: «Όπως ο αξέχαστος Τρούμαν, ενσαρκωμένος από τον μοναδικό Τζιμ Κάρεϊ, απλώνει τα δάχτυλά του στον ορίζοντά του, έτσι το Φεστιβάλ των Καννών βηματίζει στο ρυθμό της ακραίας συνθήκης του κόσμου, για να τον γραπώσει ξανά. Κλιματική κρίση, ανθρωπιστικές καταστροφές και ένοπλες συρράξεις…οι λόγοι ανησυχίας είναι πολλοί. Όπως το 1939 και το 1946, το φεστιβάλ εκφράζει την ισχυρή πεποίθηση ότι η τέχνη και ο κινηματογράφος βρίσκονται εκεί όπου ο στοχασμός και η ανανέωση του κόσμου ξετυλίγεται».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View