Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η υπέροχη Νικόλ Κίντμαν κλέβει τις εντυπώσεις ως Λουσίλ Μπολ στο "Being the Ricardos"

Η υπέροχη Νικόλ Κίντμαν κλέβει τις εντυπ...

Κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα α' γυναικείου ρόλου σε δράμα και βάζει πλώρη τώρα και για υποψηφιότητα στα βραβεία Όσκαρ

Για τις δυσκολίες του να υποδυθεί την «βασίλισσα» του slapstick, Λουσίλ Μπολ στο φιλμ «Being the Ricardos» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Άαρον Σόρκιν (Η Δίκη των 7 του Σικάγο) μίλησε στους New York Times η 54χρονη σούπερ σταρ Νικόλ Κίντμαν. Μπορεί να μην ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο καθώς αρχικά ήταν να παίξει η Κέιτ Μπλάνσετ, ωστόσο η Κίντμαν θεωρεί πως τελικά σαν να ήταν «γραμμένο» να αναλάβει αυτή το τόσο ριψοκίνδυνο εγχείρημα να υπιδυθεί τη Lucille Ball (1911-1989), μία απίστευτη ηθοποιό με μοναδική φυσικότητα ακόμη και στις…γκάφες της. Το αποτέλεσμα φαίνεται πως δικαιώνει την αγέρωχη και τιμημένη με Όσκαρ για την ταινία «Οι Ώρες», κινηματογραφική σταρ καθώς ήδη κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου σε δράμα και όλα δείχνουν ότι θα είναι και υποψήφια για Όσκαρ.

Το φιλμ που εκτός από τις Αμερικάνικες αίθουσες, παίζεται και στην πλατφόρμα του Amazon Prime, δεν αποτελεί μία συνολική σινε-βιογραφία της Λουσίλ Μπολ αλλά επικεντρώνεται σε μία εβδομάδα του τόσο επιτυχημένου σώου των 50ς «I Love Lucy» όπου η ίδια και ο σύζυγος της, ηθοποιός Desi Arnaz (στο φιλμ τον ενσαρκώνει ο Javier Bardem) προσπαθούν να ενσωματώσουν στο σενάριο την εγκυμοσύνη της Λουσίλ Μπολ και συνάμα να αποκρούσουν τις φήμες και κατηγορίες που είχαν εκτοξευτεί εναντίον της Μπολ ότι ήταν κομμουνίστρια αλλά και να διαφυλάξουν και «σώσουν» το γάμο τους. Η Lucie Arnaz, 70 ετών σήμερα, κόρη των αξέχαστων Λουσίλ Μπολ και Ντέζι Αρνάζ, είναι εκτελεστική παραγωγός στην ταινία «Being the Ricardos» και αποκάλυψε ότι η αρχική σκέψη ήταν να γίνει μία μίνι τηλεοπτική σειρά.

Η Κίντμαν που μάλιστα «πρόβαρε» τις ατάκες της με τη μητέρα της που λάτρευε το σώου «I Love Lucy», τόνισε πως το δύσκολο και απαιτητικό στοιχείο ήταν να «συγκεράσει» στοιχεία από την πραγματική προσωπικότητα της Lucille Ball καθώς και από τον τηλεοπτικό της χαρακτήρα, την απίθανη Lucy Ricardo. Η Lucille Ball ήταν μία ασυνήθιστη γυναίκα που είχε μάθει να αγωνίζεται και σε κάθε στραβοπάτημα να ξανασηκώνεται και να επιστρέφει δριμύτερη. Πάλεψε με το πρόβλημα αλκοολισμού του άνδρα της Desi Arnaz (η Κίντμαν είχε εδώ ομοιότητες με τη Λουσίλ Μπολ καθώς ο τραγουδιστής άνδρας της, Keith Urban είχε στο παρελθόν θέμα εξάρτησης από αλκοόλ και ουσίες) ενώ της  είχε μείνει απωθημένο η μάλλον μέτρια κινηματογραφική της πορεία γεγονός που την ώθησε στο τηλεοπτικό «I Love Lucy» που έμελλε να αποτελέσει και το θρίαμβο της,

«Ήταν πολύ αστεία, σαν κλόουν αλλά στην πραγματικότητα αυτό που πραγματικά ήθελε, ήταν ν’ είναι movie star», είπε στους New York Times για τη Λουσίλ Μπολ η Νικόλ Κίντμαν ενώ πρόσθεσε πως η Μπολ ερμηνεύοντας τη Λούσι συνειδητά υπερέβαλλε κάνοντας μάλιστα και τη φωνή της πολύ ψιλή ενώ στ’ αλήθεια η φωνή της ήταν πιο βαθιά λόγω και του χρόνιου καπνίσματος!

Τέλος αυτό που έμεινε χαραγμένο στο μυαλό της Κίντμαν ως μία φανταστική εμπειρία από τα γυρίσματα ήταν η αναπαράσταση του τηλεοπτικού σετ του «I Love Lucy» με ζωντανό κοινό που γελούσε με τα αστεία της Λουσίλ Μπολ και του Ντέζι Αρνάζ. «Αυτό το δίδυμο ήταν γεννημένο τελικά για να κάνει τον κόσμο να γελά», είπε η Νικόλ Κίντμαν.

Στο «Being the Ricardos» παίζουν και η Alia Shawkat, o J.K. Simmons και η Nina Arianda ως η συμπρωταγωνίστρια της Λουσίλ Μπολ, Vivian Vance.  

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η απίθανη Lucille Ball.

Η απίθανη Lucille Ball.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture