Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η ταινία "Καλάβρυτα 1943" μπήκε στο τοπ-10 των εμπορικότερων ταινιών του 2021 στη χώρα μας

Η ταινία "Καλάβρυτα 1943" μπήκ...
Μαρτάτος Tάκης

Η πιο εμπορική ήταν το "No Time To Die" με τον Ντάνιελ Κρεγκ που ωστόσο θα την ξεπεράσει αυτήν την εβδομάδα το νέο φιλμ Σπάιντερ-Μαν

Το τοπ-10 του Ελληνικού κινηματογραφικού boxoffice δημοσίευσε στο νέο, Πρωτοχρονιάτικο τεύχος του το περιοδικό Αθηνόραμα στο αφιέρωμα – κινηματογραφική ανασκόπηση της χρονιάς 2021 που έκαναν οι Χρήστος Μήτσης και Γιάννης Καντέας – Παπαδόπουλος.

Στην κορυφή του και αναμενόμενα, εμπορικότερη ταινία της δύσκολης χρονιάς 2021 όπου τα σινεμά ήταν κλειστά τους πρώτους σχεδόν πέντε μήνες, ανακηρύσσεται το «No Time to Die», η τελευταία Τζέιμς Μποντ ταινία με τον γοητευτικό Ντάνιελ Κρεγκ που άρεσε και στους κριτικούς και στους σινεφίλ με αποτέλεσμα να φτάσει τα 311.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Στη λίστα μπήκε και μάλιστα στη 3η θέση ο νέος Σπάιντερ-μαν, «Spider-man: No Way Home» με τον Τομ Χόλαντ που κατάφερε ήδη σε 2 εβδομάδες προβολής να πιάσει τα 276.000 εισιτήρια και με τη φόρα που έχει, θα κάνει ρεκόρ εισιτηρίων πανδημίας και στη χώρα μας, και αυτήν την εβδομάδα θα ξεπεράσει τα νούμερα του φιλμ Τζέιμς Μποντ του Κάρι Φουκουνάγκα.

Σύμφωνα με τη λίστα 2ος είναι ο «Άνθρωπος του Θεού» της Γελένα Πόποβιτς με τον Άρη Σερβετάλη ως Άγιο Νεκτάριο που προσέλκυσε τον κόσμο στα τέλη του Αυγούστου στις αίθουσες (έφτασε τα 284.000 εισιτήρια πανελλαδικά) ενώ στην 4η θέση πλασαρίστηκε αλλά με αρκετή διαφορά εισιτηρίων το παιδικό ανιμέισον φιλμ της Pixar και της Ντίσνει σε σκηνοθεσία Ενρίκο Καζαρόζα, «Λούκα» με 140.000 ενώ στην 5η θέση βρίσκεται το ψαγμένο φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Dune» του Ντενί Βιλνέβ με 113.000 εισιτήρια. Στην Πάτρα το «Dune» προβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στα Odeon Veso Mare.

Στην 6η θέση του τοπ-10 των εμπορικότερων ταινιών της χρονιάς 2021 πλασαρίστηκε η ταινία «Ο Οίκος Gucci» του Ρίντλει Σκοτ με την Lady Gaga και τον Αλ Πατσίνο που η προβολή της συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής το φιλμ βρίσκεται στα 93.000 εισιτήρια σύμφωνα με τον πίνακα του περιοδικού Αθηνόραμα.

Στην 7η θέση μπήκε το «Venom 2» με τον Τομ Χάρντι με 89.000 εισιτήρια και στην 8η με 84.000 εισιτήρια το φιλμ «Ο Πατέρας» του Φλόριαν Ζέλερ με τον Άντονι Χόπκινς που κέρδισε το 2ο ερμηνευτικό Όσκαρ της καριέρας του. Η ταινία παίχθηκε τον Ιούλιο στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Στην 9η θέση βρίσκεται η υπερηρωική ταινία της Μάρβελ, «Eternals» σε σκηνοθεσία της Κλόι Ζάο που δεν πήρε πολύ καλές κριτικές, με 82.000 εισιτήρια και την 10άδα κλείνει ένα φιλμ που συγκίνησε βαθιά, μία αρκετά καλή ταινία για την τραγική σελίδα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων τον Δεκέμβρη του ’43, σε σκηνοθεσία Νικόλα Δημητρόπουλου.

Το φιλμ «Καλάβρυτα 1943» που σχεδόν ολοκλήρωσε τη διαδρομή του στις αίθουσες, ξεπέρασε τα 76.000 εισιτήρια.  

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture