Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 8/7 στις Ελληνικές αίθουσες η Οσκαρική ερμηνεία του Α. Χόπκινς στον «Πατέρα»

Από την Πέμπτη 8/7 στις Ελληνικές αίθουσ...

Με την ευκαιρία γίνεται ένα μεγάλο αφιέρωμα από την Videorama στον Ουαλό ηθοποιό με 61 ταινίες του σε προνομιακές τιμές για ενοικίαση ή και πώληση

Με αφορμή το νέο βραβείο Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου που απέσπασε ο 83χρονος Άντονι Χόπκινς (είναι γεννημένος στις 31 Δεκεμβρίου του 1937 στο Ηνωμένο Βασίλειο) για την ταινία «The Father» του 42χρονου Φλοριάν Ζελέρ, το δεύτερο στην καριέρα του μετά την «Σιωπή των Αμνών» του Τζόναθαν Ντέμι, σχεδόν πριν από 30 χρόνια στην απονομή του 1992, η εταιρεία Videorama προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους σινεφίλ να απολαύσουν και πάλι το εκρηκτικό ταλέντο του σπουδαίου ηθοποιού. Η Videorama λοιπόν επιχειρεί ένα μεγάλο αφιέρωμα με 61 ταινίες του Άντονι Χόπκινς διαθέσιμες για ενοικίαση ή πώληση στα καταστήματα Videorama αλλά και στο www.videorama.gr, με τιμή ενοικίασης 1,90 ευρώ για μία εβδομάδα και πώλησης από 3,90 ευρώ.

Τον πλήρη κατάλογο των διαθέσιμων τίτλων θα βρείτε εδώ:

https://www.videorama.gr/eshop_offers.aspx?id=172

Οι θαυμαστές του σερ Άντονι Χόπκινς θα έχουν μια καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθούν μερικές από τις εμβληματικές ερμηνείες του ενώ οι νεότεροι να γνωρίσουν έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή ηθοποιούς των καιρών μας.

Στις ταινίες του αφιερώματος βρίσκει κανείς από την «Σιωπή των Αμνών» με τη Τζόντι Φόστερ συμπρωταγωνίστρια μέχρι τα «Απομεινάρια μιας μέρας» του Τζέιμς Άιβορι παραγωγής του 1993, από το «Χάνιμπαλ» του 2001 σε σκηνοθεσία Ρίντλει Σκοτ (όπου την Κλαρίς είχε κάνει η Τζουλιάν Μουρ) μέχρι τα «Παιχνίδια Επιβίωσης» του Λι Ταμαχόρι και από τον “Χίτσκοκ” του 2013 σε σκηνοθεσία Sacha Gervasi μέχρι τον «Βασιλιά Ληρ» του 2018 με συμπρωταγωνίστρια την Έμα Τόμσον αλλά και δεκάδες άλλες ταινίες, λιγότερο ή περισσότερο γνωστές, και ενδεικτικές της γκάμας του Ουαλού πολυβραβευμένου ηθοποιού της μεγάλης οθόνης  και του θεάτρου.

Να προσθέσουμε πως στο «The Father» ο Χόπκινς ενσαρκώνει έναν ηλικιωμένο Ουαλό άνδρα που αρχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη μνήμη του.

Ζώντας σε ένα διαμέρισμα του Λονδίνου, ο 80χρονος Άντονι αντιστέκεται στη φροντίδα που του παρέχει η κόρη του, η Αν. Αυτή σκοπεύει να φύγει και να ζήσει στο Παρίσι, ή τουλάχιστον είναι ο Άντονι που επιμένει να το λέει. Τώρα βρέθηκε μια νέα γυναίκα να τον βοηθάει, και το όνομα της είναι Λόρα. Αλλά το μυαλό του γηραιού άντρα ολοένα κι απομακρύνεται, και είναι θέμα χρόνου που και ο ίδιος θα αρχίσει να αμφισβητεί αυτά που λέει ή βλέπει.

Συμπρωταγωνιστεί η τιμημένη με Όσκαρ για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, Ολίβια Κόλμαν. H ταινία «The Father» είχε κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς στις 27 Ιανουαρίου 2020 και στα 93α Όσκαρ συγκέντρωσε 6 υποψηφιότητες, ανάμεσα τους και για καλύτερη ταινία. Κέρδισε τελικά τα Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου – Άντονι Χόπκινς και του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου  - Florian Zeller and Christopher Hampton. Ήταν επίσης υποψήφια για β’ γυναικείο η Olivia Colman ενώ Όσκαρ διεκδίκησε και ο Έλληνας μοντέρ Γιώργος Λαμπρινός που ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Διάρκεια: 97 λεπτά.

Διανομή από την Σπέντζος Φιλμ.

Στο διεθνές box office το «The Father» κατάφερε μέσα σε συνθήκες όπως της πανδημίας να φτάσει σε εισπράξεις τα 21 εκατ. δολάρια.

Την ταινία "Ο Πατέρας" την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture