Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρώτο το "Black Bachelor" στο εγχώριο box office παρά τις μέτριες κριτικές και εντυπώσεις- Πόσοι έχουν δει το «Καλάβρυτα 1943»

Πρώτο το "Black Bachelor" στο ...
Μαρτάτος Tάκης

Με σχετικά χαμηλά πάντως εισιτήρια, 15.231 σε 94 αίθουσες πανελλαδικά - Απογοήτευσε εμπορικά το ριμέικ του "West Side Story" σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

H νέα, 4η κατά σειρά ταινία του ελληνικού κωμικού franchise, «The Black Bachelor» με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Θανάση Βισκαδουράκη, Μελέτη Ηλία, Νίκο Βουρλιώτη αλλά και την Ελένη Φιλίνη, ήρθε 1η στο εγχώριο box office το περασμένο 4ήμερο (9-12/12/2021) προσελκύοντας πανελλαδικά 15.231 θεατές σε 94 αίθουσες (προβάλλεται και στα Odeon Veso Mare στην Πάτρα). Ωστόσο η ταινία με τη γνωστή ανδροπαρέα που πηγαίνει σε μπάτσελορ και τα κάνει μαντάρα, και μέτριες έως κακές κριτικές πήρε, και το νούμερο εισιτηρίων που πέτυχε θεωρείται μάλλον απογοητευτικό σε σύγκριση με τις επιδόσεις των προηγούμενων ταινιών.

 Όπως θυμίζει το flix.gr, το νούμερο αυτό μέτραγε & η τρίτη κωμωδία του ελληνικού «Bachelor» μονάχα την ημέρα της πρεμιέρας της, τα Χριστούγεννα του 2018, πριν συνεχίσει την πορεία της φτάνοντας μέχρι τα 235.798 εισιτήρια, σύνολο. Βέβαια όλα αυτά συνέβαιναν προ covid 19.

Στη 2η θέση μετά την πρωτιά που κράτησε για 2 εβδομάδες πλασαρίστηκε το περασμένο 4ήμερο, «Ο Οίκος Gucci» του Ρίντλει Σκοτ με την Lady Gaga, η οποία πήρε και υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες. Το φιλμ σε 62 αίθουσες πανελλαδικά έκοψε άλλα περίπου 9.000 εισιτήρια και συνολικά σε περίπου 3 εβδομάδες προβολής βρίσκεται στα 80.851!

Την ίδια ώρα μεγάλη ταμειακή απογοήτευση αποδεικνύεται το εμπνευσμένο, είναι αλήθεια, νοσταλγικό, πολύ καλογυρισμένο και σε σημεία συγκινητικό, αν και μεγάλο σε διάρκεια, ριμέικ του θρυλικού μιούζικαλ «West Side Story» σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που παίζεται και στα Odeon Veso Mare, στην αίθουσα 2 στην Πάτρα. Το «West Side Story» με τον γόη Άνσελ Έλγκορτ που επίσης τραγουδά πολύ όμορφα, την πρωτοεμφανιζόμενη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ως Μαρία και την εκπληκτική Αριάνα Ντεμπόουζ μαζί και την 90χρονη κάτοχο βραβείου Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου, Ρίτα Μορένο της πρώτης ταινίας και την πραγματικά αξεπέραστη μουσική του Λέναρντ Μπέρνσταϊν, δεν μπόρεσε παρά να κόψει το 4ήμερο της πρεμιέρας του, 3.208 εισιτήρια σε 62 αίθουσες πανελλαδικά.

Τα άσχημα νέα ωστόσο ήρθαν και από την πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Στη Βόρειο Αμερική το «West Side Story» που λέγεται πως κόστισε κοντά στα 100 εκατ. δολάρια, πήρε την 1η θέση στο box office το 3ήμερο 10-12/12/2021 με 10,5 εκατ. δολάρια, ωστόσο το νούμερο θεωρήθηκε αναιμικό και όλοι ελπίζουν πως οι πολύ καλές κριτικές και το γεγονός πως πλησιάζουν Χριστούγεννα θα κρατήσουν «ζωντανή» την ταινία στα ταμεία.

Η διάρκειας 155 λεπτών ταινία πρόσθεσε στις Αμερικάνικες εισπράξεις και περίπου άλλα 4,5 εκατ. δολάρια από ακόμη 37 αγορές ανά τον κόσμο όπου έκανε πρεμιέρα.

Τέλος  η σινεφίλ «Γαλλική Αποστολή» του Γουές Άντερσον που συνεχίζεται στην Πάτρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, σε 18 αίθουσες πανελλαδικά έκοψε το περασμένο 4ήμερο, 1.808 εισιτήρια και έχει φτάσει μέχρι σήμερα τα 10.206.

Όσο για τα «Καλάβρυτα 1943» του Νικόλα Δημητρόπουλου σε 5 εβδομάδες αγγίζει τα 75.000 εισιτήρια συνολικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture