Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Διθυραμβικές οι κριτικές για το "West Side Story" του Στ. Σπίλμπεργκ - Έρχεται 9/12 στην Πάτρα

Διθυραμβικές οι κριτικές για το "We...

Το φιλμ που είναι ριμέικ της ταινίας του 1961 που κέρδισε 10 Όσκαρ, συγκεντρώνει 97% στο rotten tomatoes & 85% στο metacritic

Με ομολογουμένως μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουν οι σινεφίλ την έξοδο της ταινίας «West Side Story» σε σκηνοθεσία του δύο φορές τιμημένου με Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, Steven Spielberg (Η Λίστα του Σίντλερ, Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν), στις 9 Δεκεμβρίου 2021 στις Ελληνικές αίθουσες ταυτόχρονα με την πρεμιέρα της στη Βόρειο Αμερική.

Η ταινία, το τρέιλερ της οποίας είδαμε στα Odeon Veso Mare, ήδη συγκεντρώνει διθυραμβικές κριτικές και στο rotten tomatoes βρίσκεται στο 97%.

Όπως αντιλαμβάνεστε και από τον τίτλο, πρόκειται για ένα εμπνευσμένο ριμέικ μία θρυλικής μουσικοχορευτικής ταινίας του παλιού Χόλιγουντ, του «West Side Story» των Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 1961, μαζί με άλλα 9 Όσκαρ από συνολικά 11 υποψηφιότητες. Στην παλιά ταινία είχαν παίξει η Natalie Wood, ο Richard Beymer, η Rita Moreno και ο Ελληνοαμερικανός George Chakiris. Η Μορένο και ο Chakiris – Τσακίρης είχαν τιμηθεί με τα Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου και ανδρικού ρόλου αντίστοιχα.

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο μιούζικαλ του Μπρόντγουαιη, του 1957, το West Side Story μεταφέρει το κλασικό ρομάντζο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στους σκληρούς και ρεαλιστικούς δρόμους του Upper West Side, στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια μιας έντονης έχθρας μεταξύ των συμμοριών Jets και Sharks, ο Τόνι ερωτεύεται την αδερφή του εχθρού του, τη Μαρία. Ενώ η έχθρα μεταξύ των συμμοριών γίνεται ακόμα πιο βίαιη, η αγάπη του Τόνι και της Μαρία ανθίζει μέρα με τη μέρα ενώ ταυτόχρονα απειλεί να χωρίσει στα δύο τη γειτονιά.

Στην ολοκαίνουρια ταινία του «παραμυθά» Σπίλμπεργκ που αναμετριέται ουσιαστικά για 1η φορά με το είδος του μιούζικαλ, πρωταγωνιστούν οι: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Josh Andrés Rivera, Ana Isabelle, Corey Stoll, Brian d’Arcy James & η θρυλική Rita Moreno της ορίτζιναλ ταινίας σε ένα ρόλο που γράφτηκε ειδικά γι’ αυτήν.

Όπως διαβάσαμε, αν το «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που ήδη θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς 2021, μπορέσει όχι μόνο να προταθεί (αυτό ήδη δείχνει σίγουρο) αλλά και να κερδίσει το βραβείο Όσκαρ της Καλύτερης Ταινίας τότε θα είναι η 1η φορά που η ίδια ταινία (είτε θεωρείται ριμέικ, είτε εκ νέου κινηματογραφική διασκευή του ομότιτλου μιούζικαλ) κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο στην ιστορία των Όσκαρ.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ που στις 18 Δεκεμβρίου θα γίνει αισίως 78 ετών, μας έχει χαρίσει υπέροχες κινηματογραφικές στιγμές με ταινίες όπως ο «Ιντιάνα Τζόουνς και οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού», «ΕΤ Ο Εξωγήινος», «Λίνκολν», «Τα Σαγόνια του καρχαρία», το «Jurassic Park», το «Πιάσε με αν μπορείς», και τόσα άλλα φιλμ, ανέλαβε λοιπόν να μεταφέρει ξανά και να την παρουσιάσει σ’ ένα ολότελα νέο, ηλικιακά κοινό, την εκδοχή αυτή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας με φόντο τη Νέα Υόρκη και το στοίχημα φαίνεται να κερδήθηκε καθώς ήδη οι κριτικές είναι πεντάστερες και μιλούν για μερικές από τις ωραιότερες στιγμές της φιλμογραφίας του Σπίλμπεργκ.

Η «αειθαλής» Ρίτα Μορένο, που όπως προείπαμε, είχε κερδίσει το Όσκαρ β’ ρόλου το 1961 ως Ανίτα (ρόλο που τώρα υποδύεται η Αριάνα ΝτεΜπόουζ), πρωταγωνιστεί και στην ταινία του Σπίλμπεργκ υποδυόμενη την Βαλεντίνα. Αν μπορέσει να προταθεί για Όσκαρ στην απονομή του 2022, τότε θα είναι η γηραιότερη όλων, στα 90 της χρόνια, και αν κερδίσει θα γίνει η πρώτη ηθοποιός που κερδίζει βραβείο Όσκαρ σε ριμέικ ταινίας που είχε κερδίσει Όσκαρ για άλλο ρόλο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το flix.gr.

Η Μορένο ανήκει στο κλαμπ των ελάχιστων γυναικών που έχουν κατορθώσει το μοναδικό επίτευγμα, να έχουν κερδίσει Όσκαρ, Γκράμι, Τόνι και θεατρικό Έμμυ.

Το σενάριο είναι του Tony Kushner βασισμένο στο έργο «West Side Story» των Arthur Laurents, Leonard Bernstein, Stephen Sondheim και Jerome Robbins.

Η διάρκεια της ταινίας είναι δυόμιση ώρες.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture