Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τι προβάλλει το Odeon Veso Mare από τις 2 έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2021

Τι προβάλλει το Odeon Veso Mare από τις ...

Οι νέες ταινίες είναι η "Γαλλική Αποστολή", το "Ghostbusters: Afterlife" με τον Πολ Ραντ και το βραβευμένο στο Φεστιβάλ της Βενετίας, "Το Χέρι του Θεού"

Στο Odeon Veso Mare (πρώην Ster) στην Ακτή Δυμαίων 17 στο Εμπορικό κέντρο Veso Mare, στην Πάτρα τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 θα προβάλλονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, οι εξής ταινίες:

Αίθουσα 4 στις 18.30 καθημερινά πλην Δευτέρας,

Αίθουσα 5 στις 17.30 μόνο σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 7 στις 18.30 μόνο τη Δευτέρα

"Clifford The Big Red Dog - Κλίφορντ: Ο Κόκκινος Σκύλος"

Σε σκηνοθεσία Γουόλτ Μπέκερ.

Διάρκεια: 96 λεπτά.

Μια μικρή μαθήτρια, η Έμιλυ, έχει ήδη αρκετά προβλήματα στη ζωή της, ως το νέο κορίτσι στο ακριβό ιδιωτικό σχολείο όπου πηγαίνει. Όταν η μαμά της αναγκάζεται να αφήσει το σπίτι τους στο Σικάγο για επαγγελματικούς λόγους, η Έμιλυ μένει στη φροντίδα του καλοπροαίρετου αλλά απελπιστικά ανεύθυνου θείου της, ο οποίος είναι ένας άνεργος γραφίστας που πάντα καταφέρνει να μπλέξει σε απίθανους μπελάδες. Η Έμιλυ και ο θείος της λοιπόν, που εκτελεί για λίγες ώρες τα δυσβάσταχτα και δύσκολα χρέη του κηδεμόνα, θα συναντήσουν έναν μαγικό διασώστη απροστάτευτων ζώων (τον υποδύεται ο Τζον Κλιζ των θρυλικών Μόντι Πάιθον). Ο απελπισμένος θείος προκειμένου να μη τα ακούσει από την αδερφή του, προσπαθεί να φανεί υπεύθυνος και προειδοποιεί την ανιψιά του ότι δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να φέρουν στο σπίτι ένα κατοικίδιο ζώο. Όμως ο ιδιόμορφος αλλά τρομερά ευγενικός άνθρωπος, φαίνεται να έχει κάθε ζωάκι που η μικρή μπορεί να φανταστεί, από κουνέλια, γουρουνάκια, γάτες, ποντίκια και ψάρια. Τελικά ο μυστηριώδης φιλόζωος θα δώσει ένα μικρό κουτάβι στην Έμιλυ για να το αγαπήσει και να το μεγαλώσει.

Η μόνη ιδιομορφία του αξιολάτρευτου κουταβιού είναι πως έχει… κόκκινο τρίχωμα. Όταν η μικρή ρωτάει τον μυστηριώδη κύριο για το πόσο πολύ θα μεγαλώσει το μικρό κουτάβι, εκείνος απαντά με μια λάμψη στο μάτι του, «εξαρτάται από το πόσο θα το αγαπάς». Η μικρή ηρωίδα, δεν θα περίμενε ποτέ να ξυπνήσει το επόμενο πρωί και να βρει ένα γιγαντιαίο κόκκινο κυνηγόσκυλο δέκα μέτρων ύψους στο μικρό διαμέρισμά της. Η στοργή και η ανιδιοτελής αγάπη της… «παραμεγάλωσαν» το τρυφερό κουτάβι και τώρα αρχίζουν τα αληθινά προβλήματα.

Αίθουσα 7 στις 19.00 καθημερινά πλην Δευτέρας και στις 21.45 καθημερινά πλην Κυριακής,

"The Hand of God - Το Χέρι του Θεού"

Μετά τη Ρώμη του Οσκαρικού «La Grande Belezza», μετά το «Youth», το «Loro» και αμέτρητα επεισόδια του «The Young / New Pope», ο Ιταλός σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει στην πατρίδα του, τη Νάπολη.

Το «Χέρι του Θεού», η ταινία που σκηνοθέτησε για το Netflix, είναι η ιστορία του θρήνου και της απελευθέρωσης ενός αγοριού που μεγαλώνει στη Νάπολη του '80. Ο Φαμπιέτο Σκίζα, ένας αδέξιος Ιταλός έφηβος, βλέπει τη ζωή του και την κεφάτη, εκκεντρική οικογένεια ξαφνικά να μεταλλάσσονται, πρώτα εξαιτίας της άφιξης του θρύλου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα κι έπειτα λόγω ενός σοκαριστικού δυστυχήματος από το οποίο ο Μαραντόνα, ακούσια, σώζει τον Φαμπιέτο και θέτει το μέλλον του σε κίνηση.

Παίζουν ο Φίλιπο Σκότι, ο Τόνι Σερβίλο και η Λουίζα Ρανιέρι.

Η ταινία βραβεύτηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Διάρκεια: 135 λεπτά.

Διανομή από την Odeon.

 

 

Αίθουσα 1 στις 18.30 μόνο Δευτέρα, στις 20.20 καθημερινά πλην Δευτέρας και στις 22.40 καθημερινά πλην Κυριακής και Δευτέρας.

"The French Dispatch - Η Γαλλική Αποστολή"

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γουές Άντερσον του "The Grand Budapest Hotel".

Αμερικανογερμανική ταινία με τους: Μπιλ Μάρεϊ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τίλντα Σουίντον, Λεά Σεϊντού, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Τζέφρι Ράιτ, Ματιέ Αμαλρίκ, κ.α.

Σε μια φανταστική μικρή γαλλική πόλη, ο αρχισυντάκτης μιας αγγλόφωνης τοπικής εφημερίδας πεθαίνει απροσδόκητα. Τότε οι αρθρογράφοι συγκεντρώνονται για να αποφασίσουν πώς θα του αποτίσουν φόρο τιμής, την ώρα που «ζωντανεύουν» στην οθόνη οι ιστορίες των κειμένων στο οριστικά τελευταίο φύλλο της έκδοσης.

Μια οπτικά ακαταμάχητη αποθέωση του μαγευτικού κόσμου της δημοσιογραφίας, στην οποία ο Γουές Άντερσον τα κάνει όλα σωστά, παραλείποντας να προσθέσει γερές δόσεις δυνατού συναισθήματος, όπως αναφέρει το περιοδικό Αθηνόραμα.

Διάρκεια: 107 λεπτά.

Αίθουσα 1 στις 18.00 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 6 στις 17.10 μόνο το σαββατοκύριακο

"Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός – Encanto" + Mία Μικρού Μήκους ταινία

Διανομή από την Feelgood.

Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μαδριγάλ ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο. Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μαδριγάλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας.

Σκηνοθεσία: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith.

Στην ελληνική μεταγλώττιση της νέας αυτής ταινίας ανιμέισον της Ντίσνει, ακούγονται οι: Έλενα Δελακούρα, Κωνσταντίνα Κορδούλη, Νίνα Μαζάνη, Θάνος Λέκκας, Μαρία Κοσμάτου, Αποστόλη Ψυχράμης, Βίνα Παπαδοπούλου, Ερασμία Μαρκίδη & ο Κωνσταντίνος Ρεπάνης.

Διάρκεια: 99 λεπτά.

Πασπαλισμένη με λίγο μαγικό ρεαλισμό, η συνταγή της Disney οδηγεί ένα ακόμα συγκινητικό, μελωδικό (με τραγούδια του Λιν-Μάνιουελ Μιράντα) παραμύθι πάνω στην κρυφή γοητεία της διαφορετικότητας, έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα.

 

Αίθουσα 5 στις 19.40 καθημερινά και στις 22.20 καθημερινά πλην Κυριακής

"Ghostbusters: Afterlife"

Σε σκηνοθεσία του Τζέισον Ράιτμαν.

Διάρκεια: 124 λεπτά.

Καναδο-αμερικανική ταινία με τους: Φιν Γουλφχαρντ, Κάρι Κουν, ΜακΚένα Γκρέις, Πολ Ραντ και γκεστ εμφανίσεις των πρωταγωνιστών της ορίτζιναλ, 1ης ταινίας του 1984, του θρυλικού "Ghostbusters" του Ιβάν Ράιτμαν, Μπιλ Μάρει, Νταν Άκροιντ, κ.α.

Όταν μια μητέρα με τα δυο της παιδιά μετακομίσουν στο πατρικό τους σε μια κωμόπολη της Οκλαχόμα, θα ανακαλύψουν την απρόσμενη σχέση τους με τους κάποτε διάσημους Νεοϋρκέζους κυνηγούς φαντασμάτων.

Ανανεωτικό σίκουελ της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας των 80s, από την οποία κληρονομεί τη δοκιμασμένη ισορροπία κωμωδίας, περιπέτειας και φαντασίας, ανέφερε το περιοδικό Αθηνόραμα.

H ταινία μέχρι στιγμής έχει φτάσει σε παγκόσμιες εισπράξεις τα 118 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 3 στις 18.50 καθημερινά και στις 22.00 καθημερινά πλην Κυριακής,

Αίθουσα 4 στις 21.00 καθημερινά πλην Δευτέρας

"House of Gucci - Ο Οίκος Gucci"

Πολυαναμενόμενη κοινωνικοδραματική ταινία Αμερικανικής παραγωγής 2021 σε σκηνοθεσία του Ρίντλεϊ Σκοτ με την Λέιντι Γκάγκα, τον Άνταμ Ντράιβερ και τους Τζάρεντ Λέτο, Αλ Πατσίνο, Τζέρεμι Άιρονς, Σάλμα Χάγιεκ, Τζακ Χιούστον.

Στη δεκαετία του ’70, τα αδέλφια Ροντόλφο και Άλντο Γκούτσι διευθύνουν με επιτυχία τον διάσημο οίκο μόδας τους. Αλλά ο γάμος του νεαρού Μαουρίτσιο, γιου του Ροντόλφο, με τη φιλόδοξη Πατρίτσια Ρετζιάνι το 1972 θα ξεκινήσει έναν ανελέητο οικογενειακό πόλεμο εξουσίας. Το φιλμ είναι εμπνευσμένο από την συγκλονιστική πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του διάσημου Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και εν τέλει φόνου, παρακολουθούμε τι κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και για το τι είναι ικανή μια οικογένεια προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Μία εντυπωσιακή ταινία διάρκειας 157 λεπτών που τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού κόβοντας γύρω στα 27.000 εισιτήρια το 1ο τετραήμερο της πρεμιέρας της στις Ελληνικές αίθουσες ενώ παγκοσμίως ήδη πλησιάζει τα 40 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Διανομή από την Tulip.

Αίθουσα 6 στις 20.00 καθημερινά και στις 22.10 καθημερινά πλην Κυριακής

"Καλάβρυτα 1943"

Συγκινητική, κοινωνική ταινία για τα θλιβερά γεγονότα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος τον Δεκέμβρη του 1943.

Η σκηνοθεσία είναι του Νικόλα Δημητρόπουλου και το σενάριο του Δημητρίου Κατσαντώνη.

Η ταινία έχει μέχρι στιγμής ξεπεράσει πανελλαδικά τα 70.000 εισιτήρια.

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει πολεμικές αποζημιώσεις για τη Σφαγή των Καλαβρύτων ωθεί την Κάρολαϊν, τη δικηγόρο που εκπροσωπεί τη γερμανική κυβέρνηση και τον Νικόλα Ανδρέου, τον τελευταίο επιζώντα του τραγικού γεγονότος, σ’ ένα αγωνιώδες, οδυνηρό αλλά και καθαρτήριο ταξίδι μέσα από το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της σύγχρονης Iστορίας.

Παίζουν οι Max Von Sydow, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάνης, Martin Laer, Alice Krige, Tomas Arana, Μαρία Αλιφέρη.

Αίθουσα 8 στις 19.45 καθημερινά

"Λούγκερ"

Κοινωνικό δράμα εποχής που μας μεταφέρει στην ελληνική πραγματικότητα της περιόδου μετά την κατοχή σε σκηνοθεσία του Κώστα Χαραλάμπους με τους: Τάσο Νούσια, Στεφανία Γουλιώτη, Ερρίκο Λίτση, Μαίρη Σταυρακέλλη και σε γκεστ εμφάνιση τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Κώστας Αγγελιδάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι και διηγείται σ’ έναν ασθενή του θαλάμου του την ιστορία της οικογένειάς του, η οποία, ορμώμενη από την ορεινή Κρήτη, έφτασε να γίνει μια παντοδύναμη πετρελαϊκή δυναστεία.

Μια μεγαλοπρεπής ιστορία παθών, δολοπλοκιών και μάχης για εξουσία, η οποία να αντανακλά τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα.

Διάρκεια: 127 λεπτά.

Διανομή από Odeon.

Αίθουσα 7 στις 17.00 μόνο σαββατοκύριακο

"Οικογένεια Άνταμς 2 - The Addams Family 2"

Ταινία ψηφιακού Animation σε σκηνοθεσία: Γκρεγκ Τίρναν, Κόνραντ Βέρνον.

Διάρκεια: 93 λεπτά.

Οι γονείς της φαμίλιας, η Μορτίσια και ο Γκόμεζ, νιώθουν απογοητευμένοι που έχουν παραμελήσει τα παιδιά τους, τα οποία μεγαλώνουν παρακάμπτοντας τα οικογενειακά δείπνα και απασχολούνται μόνο με μακάβρια παιχνίδια τρόμου. Για να αναθερμάνουν τους οικογενειακούς δεσμούς, αποφασίζουν να μπουν όλοι μαζί στο Στοιχειωμένο τροχόσπιτο και να κάνουν κάτι ανήκουστο, να πάνε οικογενειακές διακοπές! Μάλιστα, θα αφήσουν τη Γιαγιά πίσω στο σπίτι, μόνη της…

H ταινία έχει φτάσει σε παγκόσμιες εισπράξεις τα 107 εκατ. δολάρια.

 

Αίθουσα 8 στις 22.30 καθημερινά πλην Κυριακής

"Παράλληλες Μητέρες" του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Δύο ετοιμόγεννες γυναίκες συμπίπτουν στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Και οι δύο δεν είχαν προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες τους, και οι δύο είναι εκεί χωρίς τους πατεράδες των μωρών τους. Η μεγαλύτερη από τις δύο (Πενέλοπε Κρουζ), Τζάνις, δε μετανιώνει για την επιλογή της να γίνει μητέρα, αντίθετα είναι πανευτυχής. Η Άνα, από την άλλη, είναι έφηβη - και έντρομη και μετανιωμένη για αυτό που συμβαίνει. Η Τζάνις προσπαθεί να την ενθαρρύνει, όσο και οι δυο τους διασχίζουν σαν υπνωτισμένες τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Τα λίγα λόγια που θα ανταλλάξουν στις ώρες αυτές θα δημιουργήσουν έναν πολύ στενό δεσμό ανάμεσα στις δυο τους, δεσμός ο οποίος αναπτύσσεται και περιπλέκεται, αλλάζοντας τις ζωές τους για πάντα.

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πενέλοπε Κρουζ, Αϊτάνα Σάντσεζ-Γκιχόν, Χουλιέτα Σεράνο, Ρόσι ντε Πάλμα.

Διάρκεια: 120 λεπτά.

Η Πενέλοπε Κρουζ τιμήθηκε για την ερμηνεία της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Διανομή από την Odeon.

Αίθουσα 8 στις 17.20 μόνο το σαββατοκύριακο

"The Boss Baby 2: Family Business - Αρχηγός από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση"

Παιδική ταινία ψηφιακού ανιμέισον σε σκηνοθεσία του Τομ Μακ Γκραθ.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγεται η φωνή του δημοφιλούς ερμηνευτή Πάνου Μουζουράκη.

Διάρκεια: 107 λεπτά.

Στο σίκουελ της επιτυχημένης πρώτης ταινίας, τα αδέρφια Τέμπλετον έχουν ενηλικιωθεί και δυστυχώς απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Όμως ένας νέος αρχηγός από κούνια, με δυναμική προσέγγιση και αποφασιστικό ύφος θα τους ενώσει ξανά και θα φέρει έμπνευση για μια νέα… οικογενειακή υπόθεση που δεν θα έχει προηγούμενο.

Η ταινία έχει κάνει εισπράξεις της τάξης των 142,6 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture