Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Εξτρα λόγος για «Καρυοθραύστη»: H παρουσία του περιζήτητου (και κούκλου) χορευτή Ερικ Νουρ

Εξτρα λόγος για «Καρυοθραύστη»: H παρουσ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ανακαλύψτε έναν εξαιρετικό εκπρόσωπο του κλασικού μπαλέτου στο Δημοτικό Θέατρο, τα τελευταία βράδια η παράσταση είναι sold out

Το κατεξοχήν μπαλέτο των Χριστουγέννων, τον παραμυθένιο «Καρυοθραύστη» μας καλεί να απολαύσουμε αυτές τις γιορτινές μέρες η νέα καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». Η διάσημη ιστορία με τα παιχνίδια που ζωντανεύουν και την μικρή Κλάρα να συναντά τον μαγεμένο στρατιώτη- καρυοθραύστη- πρίγκιπα, συγκινεί το διεθνές κοινό από το 1892, όταν το διάσημο πλέον έργο έκανε το ντεμπούτο του στην Αγία Πετρούπολη με την υπογραφή Πιοτρ Ιλιτς Τσαικόφσκι. Στην πόλη μας, όπου σπάνια παρακολουθούμε στην πλατεία Γεωργίου κλασικό μπαλέτο, η υποδοχή είναι πολύ θερμή, μάθαμε μάλιστα πως τα τελευταία βράδια σημειώνεται διαρκώς sold out. Στο επίκεντρο των καλών εντυπώσεων ο γνωστός και περιζήτητος χορευτής Ερικ Νουρ, που υποδύεται τον «Ντροσελμάγιερ», νονό της Κλάρας. Αυτός δηλαδή της χαρίζει τον καρυοθραύστη, αλλά χορεύει και σε άλλες σκηνές της παράστασης. Η εντυπωσιακή του παρουσία έχει γίνει «talk of the town», ας μην κρυβόμαστε. Μελαχρινός, ωραίος, με κορμί- «άγαλμα» και θεαματικά άλματα αποτελεί τον έξτρα λόγο για να γιορτάσουμε στις κουίντες παρακολουθώντας κλασικό χορό.

Εχει πάντως και αξιόλογο βιογραφικό: Υπήρξε πρωταθλητής λάτιν της Ελλάδας πριν αφοσιωθεί στο μπαλέτο, μετά από μαθήματα με τον χορογράφο της Λυρικής Άγγελο Xατζή.  Πρόπερσι πρωτοστάτησε στη «Ζιζέλ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στη «Σταχτοπούτα» στο Ακροπόλ στην καρδιά της Αθήνας. Εχει συνεργαστεί με πολλούς χορογράφους στο σύγχρονο και κλασσικό χορό, ενώ έχει χορογραφήσει κλασικά και σύγχρονα έργα, μιούζικαλ, θεατρικά και τηλεοπτικές ταινίες. Στην Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετείχε στο έργο «Χορός των Ωρών», σε χορογραφία Μαρίας Κουσουνή. Είναι κάτοχος του βραβείου «Χ ορευτής της χρονιάς 2018» της Αλβανικής Δημοκρατίας. Και εδώ στην Πάτρα, όπου επιλέχθηκε μετά από οντισιόν, οι dance experts μιλούν για έναν πραγματικά εξαιρετικό καλλιτέχνη. Σπεύστε, η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View