Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Τα οικογενειακά Χριστούγεννα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με νεωτεριστή «Καρυοθραύστη» δια χειρός Ρήγου

Τα οικογενειακά Χριστούγεννα της Εθνικής...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Επτά βραδιές με χορό, Τσαικόφσκι και pop glam κοστούμια Deux Hommes στο Νιάρχος, σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Το πλέον χριστουγεννιάτικο, παραμυθένιο αριστούργημα του Τσαικόφσκι, ο δημοφιλής «Καρυοθραύστης» ανεβαίνει με αλλιώτικη ματιά από τις 17/12 για όλη την οικογένεια με τη σφραγίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα. Με αφετηρία το 1892 στην Αγία Πετρούπολη, πρόκειται για ένα από τα διασημότερα μπαλέτα στον κόσμο!  Με μουσική απαράμιλλης θεατρικότητας μαγεύει άλλωστε όσα χρόνια κι αν περάσουν μικρούς και μεγάλους. Ο καταξιωμένος χορογράφος, σκηνοθέτης και διευθυντής του μπαλέτου της Λυρικής Κωνσταντίνος Ρήγος  «ξαναδιαβάζει» την ιστορία μέσα από τα μάτια των παιδιών που νιώθουν ότι βρίσκονται στο περιθώριο και είναι αναγκασμένα να δημιουργήσουν τα δικά τους όνειρα σε έναν κόσμο που διέλυσαν οι «μεγάλοι».

Το σκηνικό της παράστασης είναι ένα γυάλινο δωμάτιο-βιτρίνα μέσα από το οποίο η Μαρί-Κλάρα θα ονειρευτεί  ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο της παράστασης είναι μια πλαστική μινιατούρα. Ο νέος Καρυοθραύστης ισορροπεί ανάμεσα σε μια σύγχρονη εικόνα και στην κλασική παράδοση του χορού. Τα κοστούμια των Deux Hommes είναι μια μείξη από pop, glam, πολύχρωμα, εντυπωσιακά κομμάτια υψηλής ραπτικής μαζί με εθνικές στολές και υφάσματα από παλιότερες παραστάσεις της Λυρικής.

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ρήγος σημειώνει:

«Παραμονή Χριστουγέννων, η Μαρί-Κλάρα ανοίγει τα δώρα του νονού της και βρίσκει ένα παράξενο παιχνίδι, τον αγαπημένο της Καρυοθραύστη. Στον εύθραυστο παιδικό της κόσμο τα όνειρα και η πραγματικότητα μπερδεύονται γλυκά. Στην αγκαλιά του Καρυοθραύστη θα δει τα πιο υπέροχα όνειρα αλλά και τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες. Στη νέα εποχή ο Καρυοθραύστης του Μπαλέτου της ΕΛΣ θα επιχειρήσει να αναδείξει τη σκοτεινή αλλά και τη φωτεινή, φαντασμαγορική πλευρά του γνωστού παραμυθιού.Ένας νέος παράξενος κόσμος δημιουργείται επί σκηνής, όπου το γυάλινο δωμάτιο-βιτρίνα της Μαρί-Κλάρας συναντά τα φωτεινά πολύχρωμα αντικείμενα που αιωρούνται στη σκηνή, τις μπαρόκ πύλες που οδηγούν στα υπόγεια του βασιλείου των ποντικιών, αλλά και το πάμφωτο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα κοστούμια των Deux Hommes, στη δεύτερη συνεργασία με το Μπαλέτο της ΕΛΣ, έρχονται να προσθέσουν εκείνο το άγγιγμα μαγείας που κάθε παραμύθι έχει ανάγκη».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία- Χορογραφία- Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ρήγος

Κοστούμια:Deux Hommes

Μουσική Διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης

Φωτισμοί:Περικλής Μαθιέλλης

Παίζουν και χορεύουν μεταξύ άλλων Μαρία Κουσουνή / Βανέσα Κούρκουλου, Ελεάνα Ανδρεούδη / Χριστίνα Μακρίδου / Γιοβάνκα Ζάριτς , Ντανίλο Ζέκα / Βαγγέλης Μπίκος / Γιώργος Χατζόπουλος , Μάνεξ Αλμπέρντι / Γιάννης Γκάντσιος Ίγκορ Σιάτζκο / Γιάννης Μητράκης. Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους, το Corps de ballet και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ.  

Τιμές Εισιτηρίων:15€, 20€, 30€, 35€, 42€, 50€, 55€, 70€ • Φοιτητικό, παιδικό: 12€ • Περιορισμένης ορατότητας: 10€

Διάρκεια Παραστάσεων:17, 19, 24, 26, 29, 31 Δεκεμβρίου 2021 και  2 Ιανουαρίου 2022

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View