Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Virgil Abloh: Το σοκ του θανάτου μιας ιδιοφυΐας, έπαιξε μουσική στη Μύκονο το 2018

Virgil Abloh: Το σοκ του θανάτου μιας ιδ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο νεωτεριστής super star έβαλε το street style στα σαλόνια της υψηλής μόδας, πως τον αποχαιρετούν οι διάσημοι φίλοι του

Σοκαρισμένος ο κόσμος της μόδας και του θεάματος από τον πρόωρο και απροσδόκητο χαμό του Virgil Abloh στα 41 του χρόνια. Ο πρωτοποριακός designer που δημιούργησε το δημοφιλές ιταλοαμερικάνικο label Off White και έγινε ο πρώτος αφρικανικής καταγωγής καλλιτεχνικός διευθυντής στην ανδρική σειρά της Louis Vuitton, ήταν επίσης αρχιτέκτονας, καλλιτέχνης, dj  και ακτιβιστής. Ενσωμάτωσε στην υψηλή μόδα το street style, αρεσκόταν σε εικαστικές εγκαταστάσεις και ευρηματικά χάπενιγκς  σε εσωτερικούς και δημόσιους χώρους, συνεργάστηκε με Nike και Ikea ενώ υποστήριξε εμπράκτως τα δικαιώματα μαύρων επιχειρηματιών και φοιτητών, ομοφυλοφίλων κ.α. «Κολλητός» του ράπερ Κάνιε Γουέστ  ήταν ένας πολύπλευρος super star που επηρέασε με την αισθητική του την παγκόσμια αγορά. Εδώ και δυόμισι χρόνια αντιμετώπιζε σιωπηλά  μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα, με τη  σύζυγό του Σάνον και τα δυο μικρά παιδιά του στο πλευρό του. 

Ο όμιλος LVMH αποχαιρέτησε τον σχεδιαστή με μία ανάρτηση στο Instagram, με τον CEO της εταιρείας Bernard Arnault να δηλώνει «Είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή τη τρομερή είδηση. Ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας ιδιοφυής σχεδιαστής και ένας άνθρωπος με όραμα, ήταν επίσης ένας άντρας με όμορφη ψυχή και ευφυΐα».  

Ο γκανέζικης καταγωγής σχεδιαστής από το Ίλινοϊς των Η.Π.Α ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο της μόδας το 2009, κάνοντας πρακτική στον οίκο Fendi. Εχοντας δημιουργήσει το 2012 την Off-White στο Μιλάνο, το Δεκέμβριο του 2017 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου Urban Luxe brand στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας και έναν χρόνο αργότερα απέσπασε το Hottest Fashion Brand μέσα από το The Lyst Index.

 Ανάμεσα στους διάσημους φίλους του που τον αποχαιρέτισαν στο διαδίκτυο ήταν η Ντονατέλα Βερσάτσε που έγραψε: «Virgil, δεν βρίσκω λόγια. Ο κόσμος έχασε έναν σούπερ σταρ της μόδας. Έναν πρωτοπόρο. Έναν δημιουργό που αξίζει να μπει στα βιβλία της ιστορίας. Σκέφτομαι όλους τους αγαπημένους σου αυτή την τραγική μέρα. Με αγάπη, Donatella»

 

Η Χάλει Μπίμπερ έκανε την εξής ανάρτηση: «Δεν θα μπορέσω ποτέ να εκφράσω πόσο ευγνώμων είμαι που τον γνώρισα και δούλεψα μαζί του, από τη συμμετοχή μου σε πασαρέλες μέχρι το ότι σχεδίασε το νυφικό μου και όλες τις άλλες υπέροχες στιγμές. Ένιωθε ότι πάντα με στήριζε. Ήταν ένας άνθρωπος που έφερνε ζωή, χάρισμα, αγάπη και χαρά σε κάθε περίσταση και σε κάθε χώρο όπου έμπαινε. Ένα σπάνιο δημιουργικό μυαλό, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επιρροή του. Σε αγαπάμε, Virgil».

Θυμίζουμε πως το 2018 στη Μύκονο όπου είχε εγκαινιαστεί κατάστημα της Off White και έγινε «πόλεμος» για την απόκτηση ενός t- shirt, ο ίδιος ο designer είχε παίξει μουσική για τους θαυμαστές του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View