Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Πήγαμε στο αισιόδοξο «Τρίτο στεφάνι» και υποκλιθήκαμε στη συγκλονιστική Μαρία Καβογιάννη

Πήγαμε στο αισιόδοξο «Τρίτο στεφάνι» και...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια πλούσια παράσταση στην καρδιά της Αθήνας φτιαγμένη για το ευρύ κοινό που πλησιάζει υπεραπλουστευμένα το έργο του Ταχτσή

Ξαναπαίζεται στο μεγαλοπρεπές Παλλάς της Βουκουρεστίου «Το τρίτο στεφάνι» και το χειροκροτήσαμε το περασμένο σαββατόβραδο, απολαμβάνοντας μια πραγματικά πλούσια παράσταση, η οποία μαζί με το διάλειμμα φθάνει τις τρεις ώρες. Το αγαπημένο νεοελληνικό μυθιστόρημα του Κωστα Ταχτσή, που ξεδιπλώνει τα τραύματα της ίδιας της Ελλάδας μέσα από τις πολυτάραχες ζωές δυο γυναικών, σκηνοθετήθηκε ανάλαφρα από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη που κυριολεκτικά «ενορχήστρωσε» τις εξελίξεις σε ένα πανέξυπνα περιστρεφόμενο, πολυμορφικό σκηνικό. Ετσι, ο θίασος παίζει σε ύψος, πλάτος, βάθος, σκαρφαλώνει, πηδάει, χορεύει, τραγουδάει, θρηνεί και ερωτεύεται σε όλες τις διαστάσεις. Πρόκειται σαφώς για ένα θέαμα προσιτό, που απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, δίχως «δυσκολίες» και «δεύτερες σκέψεις». Θα λέγαμε πως είναι φτιαγμένο για να ξορκίσει τη μιζέρια των ημερών, έχει κάτι από μιούζικαλ και μεταδίδει – παρά τις κακουχίες των ηρωίδων- ψυχική ανάταση και αισιοδοξία. Δίχως τσιγγουνιές σε αισθητικό επίπεδο και σε επίπεδο δυναμικού συντελεστών.

Από εκεί και πέρα το μεγάλο «χαρτί» είναι η Μαρία Καβογιάννη. Μια συγκλονιστική ερμηνεύτρια, που έχει την υποκριτική στόφα να «κεντήσει» με τις διαφορετικές πλευρές ενός σύνθετου και αριστοτεχνικά γραμμένου χαρακτήρα, όπως η «Εκάβη». Να γίνει πικάντικη, καπάτσα Θεσσαλονικιά, αφοπλιστικά χαριτωμένη σύντροφος και φιλενάδα αλλά και ανατριχιαστικά δραματική μάνα. Οι στιγμές που «χάνει» το γιο της αξιομνημόνευτες. (Σε όποιον ρωτούσε τη γνώμη μας, θα λέγαμε πηγαίνετε στο «Τρίτο Στεφάνι» για την Καβογιάννη).

Η Μαρία Κίτσου ανέλαβε ένα ρόλο που δεν της ταιριάζει. Σαν φιγούρα έμφυτα δωρική και αχέρωγη, δεν της πηγαίνουν γυναικείες «τσαχπινιές» και πατριωτικά κηρύγματα σχολικού τύπου, ενώ δεν φανερώνει "δέσιμο" με την συμπρωταγωνίστριά της. Είναι ξεκάθαρα ενταγμένη στην έντονα ομαδική απόπειρα της μη εσωτερικότητας και εμβάθυνσης των όσων διακήρυξε με το έργο του ο Ταχτσής πίσω από τα προφανή γεγονότα. Όμως η απήχησή της στον κόσμο ως tv star των «Αγριων Μελισσών» δεν αμφισβητείται. Χαίρονται και μόνο που τη βλέπουν ζωντανά. Αυτό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View