Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Για τον Τέννεση Ουίλιαμς στο Δημοτικό θέατρο

Για τον Τέννεση Ουίλιαμς στο Δημοτικό θέατρο

Παρουσιάστηκε το μονόπρακτο "Προς κατεδάφιση"

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του συλλόγου «Πνευματική και Πολιτιστική Παρέμβαση Ν. Αχαΐας», η οποία στηρίχθηκε σε μια ιδέα της Κατερίνας Μιχαλοπούλου - Ζησιμοπούλου (μέλος του Δ.Σ.) και αφορούσε σε μια προσπάθεια ολόπλευρης προσέγγισης του έργου του αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Τέννεσση Ουίλλιαμς. Το μονόπρακτο «Προς Κατεδάφισιν» άνοιξε την βραδιά, ενώ οι δύο ηθοποιοί που το παρουσίασαν, Ρούλα Λυμνιάτη και Τριαντάφυλλος Πατήρης, φώτισαν επαρκώς τις ιδιαιτερότητες του συγγραφέα.

Στη συνέχεια, οι εισηγητές Γ. Βόγλης (ηθοποιός - καλλ. Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας), Γ. Σαμπατακάκης (λέκτορας Θεατρολογίας Παν/ου Πατρών) και Χάρης Μωρίκης (κλινικός ψυχολόγος – ψυχαναλυτής) κατάφεραν, ο καθένας από την δική του οπτική γωνία, να «κοινωνήσουν» με το κοινό τα βασικότερα στοιχεία του έργου και της προσωπικότητάς του, ενώ το διήγημα «Η γυάλινη προσωπογραφία ενός κοριτσιού» που διάβασε η ηθοποιός Χρυσούλα Παπαδοπούλου συμπύκνωσε σε λίγες γραμμές όλη την «ευθραυστότητα» του δημιουργού.

Το παρόν έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες της πόλης, όπως ο πρόεδρος του Πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων  Αντώνης Σκιαθάς, ο πρόεδρος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Παν/μιου Πατρών Σταύρος Τσιτσιρίδης, ο καθηγητής Θόδωρος Στεφανόπουλος, ο αν. καθηγητής Martin Kreeb, αλλά και οι διδάσκουσες του τμήματος, Κάτια Σαβράμη, Άννα Παπαγεωργίου και Δέσποινα Γεωργακοπούλου, ο αν. καθηγητής ψυχιατρικής του Παν/μιου Πατρών  Κων/νος Ασημακόπουλος, η κ.  Μαριάννα Σταματιάδου κ.α.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View