Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Ralph Lauren, Armani, Havaianas: H μόδα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ralph Lauren, Armani, Havaianas: H μόδα ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

To ντύσιμο των αθλητικών αποστολών είχε διάσημες υπογραφές αλλά και εκπλήξεις

Διέθετε και στυλιστικό ενδιαφέρον η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το βράδυ της Παρασκευής με τους 11.000 αθλητές από 206 χώρες να παρελαύνουν στο άδειο από θεατές γήπεδο του Τόκυο. Πολλά μέσα ενημέρωσης στάθηκαν σε αντιπροσωπείες που εξέπληξαν με την αισθητική τους εικόνα, αλλά εντόπισαν αξιομνημόνευτη fashion στιγμή και από πλευράς show.

Kαταρχήν έγιναν πολλές αναφορές στην τραγουδίστρια Misia που θύμιζε άνθινο ουράνιο τόξο, ντυμένη από το διάσημο designer Tomo Koizimi. Ήταν ένα ανάγλυφο, φουσκωτό  φρου- φρου φόρεμα με «ντεγκραντέ» εφέ που παρέπεμπε στις ανθισμένες κερασιές. Η ερμηνεύτρια είπε τον ιαπωνικό εθνικό ύμνο στην εναρκτήρια βραδιά αποτελώντας ένα couture αξιοθέατο. Ο σχεδιαστής με έδρα το Τόκυο έκανε το ντεμπούτο του στη νεουορκέζικη σκηνή της μόδας εδώ και τρία χρόνια, με διασημότητες όπως οι Μπέλα Χαντίντ και η Εμιλι Ραταζκόβσκι να έχουν τιμήσει τα ρούχα του.

Από πλευράς ένδυσης  εθνικών ομάδων η Αμερική και η Ιταλία κέρδισαν την μεγαλύτερη προσοχή καθώς οι ξακουστοί κολοσσοί Ralph Lauren και Giorgio Armani υπέγραψαν τις αναγνωρίσιμες αμφιέσεις τους. Ο Ralph Lauren «έπαιξε» με navy blazers, κλασικά αριστοκρατικά ριγέ και την αμερικάνικη σημαία διατυμπανίζοντας το american casual chic. Ο Armani εμπνεύστηκε επίσης από τη σημαία της χώρας του με βάση το λευκό και το σκούρο μπλε δημιουργώντας ένα κυκλικό σήμα από τη γνωστή athleisure σειρά EA7.

Tις στολές της ελληνικής ομάδας στα διαχρονικά χρώματα της γαλανόλευκης  ανέλαβε η αθλητική εταιρεία 4F. Περιοδικά όπως το People τις κατέταξαν στις καλύτερες της τελετής με ιδιαίτερη έμφαση στις «κομψές πλισέ φούστες».

Η Γαλλία έδωσε το παρόν με Lacoste πανοφώρια, την Τουρκία έντυσε ο διάσημος σχεδιαστής της χώρας Bunyamin Aydin και η Nike ώστε προέκυψαν νέο logo και μονόγραμμα, ενώ το βρετανικό label Ben Sherman υπέγραψε παντελόνια chino, harrington μπουφάν, oxford μπλούζες, και  ρίγες με τα χρώματα  της αγγλικής σημαίας. Η ομάδα του Καναδά  επέλεξε την εταιρεία του αμερικανού σχεδιαστή Hudson για ένα λευκό μονοχρωματικό σύνολο  με το φύλο σφενδάμου και denim jacket  με γκράφιτι. Αναπάντεχα ήταν το pyjama look του Βελγίου, τα καρό τραπεζομάντηλου με κάπες της Κένυας, οι ροζ βερμούδες των Βερμούδων, οι διάφανες φούστες με άνορακ του Λουξεμβούργου, τα μετραλιζέ της Λιθουανίας αλλά και τα εμπριμέ της Βραζιλίας φορεμένα με σαγιονάρες Havaianas.

Από εκεί και πέρα έκαναν εντύπωση διάφορες έθνικ περιβολές (Αιτή με πάτσγουορκ φορέματα, Κολομβία με κιμονό κ.α.)

Επισημαίνουμε πως μεγάλη εντύπωση έχουν κάνει και οι στολές των λαμπαδηδρόμων της Tokyo Olympic Association. Το τμήμα ντιζάιν με επικεφαλής τον διευθυντή ολυμπιακού ντιζάιν Daisuke Obana, συνεργάστηκε με την  Coca-Cola για φιάλες που ανακυκλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για μέρος της στολής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View