Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Με κίονες και τα χρώματα της ελληνικής σημαίας η πρόσκληση του Dior στην Αθήνα

Με κίονες και τα χρώματα της ελληνικής σ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 9 μ.μ το ραντεβού στο Καλλιμάρμαρο, στα ρούχα συνέβαλαν ντόπιοι παραδοσιακοί τεχνίτες, θα είναι και live στο διαδίκτυο

Save the date μας καλεί ο διάσημος οίκος Dior στην έντυπη πρόσκληση της πολύκροτης επίδειξής του στην Ελλάδα. Το πολυαναμενόμενο show για τη συλλογή Cruise 2022, που θα έχει επετειακό χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) και θα αποκαλυφθεί online την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 20.00 (ώρα Παρισιού) και 21.00 (ώρας Ελλάδος). Για πρώτη φορά η χώρα μας θα είναι στο προσκήνιο της παγκόσμιας μόδας καθώς οποιαδήποτε εκδήλωση της ιστορικής γαλλικής αυτοκρατορίας που αναμόρφωσε την ένδυση, σημαίνει συναγερμό για την οικουμενική fashion κοινότητα. Οπως φαίνεται στην επίσημη πρόσκληση για τους λιγοστούς «φυσικούς» καλεσμένους και τους αμέτρητους διαδικτυακούς θαυμαστές η collection θα έχει βεβαίως, άρωμα Ελλάδας: η επωνυμία Christian Dior και τα στοιχεία της συλλογής (Athens Cruise 2022) είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες που μιμούνται το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο. Το πλαίσιο που περιβάλλει τις παραπάνω πληροφορίες αποδίδει με αφαιρετικό τρόπο τις λευκές και γαλάζιες λωρίδες της ελληνική σημαίας, αλλά και χαρακτηριστικά στοιχεία από την αρχιτεκτονική της Αρχαίας Ελλάδας, όπως οι κιόνες και τα κιονόκρανα.

O οίκος εκτός από το runway στο Καλλιμάρμαρο θα πραγματοποιήσει φωτογράφιση στην Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους (Ωδείο του Ηρώδου Αττικού, Αρχαία Αγορά της Αθήνας, Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το ιερό του Δία στη Νεμέα). Η επιλογή της χώρας μας από τον Dior και την καλλιτεχνική του διευθύντρια Maria Grazia Chiuri δεν είναι τυχαία αφού φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη φωτογράφιση που είχε πραγματοποιήσει ο Christian Dior στην Ακρόπολη. Παράλληλα, η χρονιά συμπίπτει με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και ο οίκος επέλεξε να τιμήσει με αφορμή τη σημαντική επέτειο και την ελληνική παράδοση. Τη συλλογή Cruise ’22 υπογράφει η Μαρία Γκράτσια Κιούρι, η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του εμβληματικού κολοσσού της γαλλικής μόδας. Oμως, όπως ανακοίνωσε ο οίκος, η κολεξιόν θα περιέχει και τη δημιουργική ματιά Ελλήνων δημιουργών και τεχνιτών. «Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα κοντά στην καρδιά μου», ανέφερε η Ιταλίδα δημιουργός σε δηλώσεις της στο WWD. «Είμαι γέννημα θρέμμα της Ρώμης, και για μένα η Ελλάδα αποτέλεσε ένα βασικό λίκνο πολιτισμού και δημιουργίας σε όλες τις μορφές, μια μεγάλη έμπνευση. Από τη μυθολογία στην Οδύσσεια και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία μέχρι τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα εκπροσωπεί για μένα έναν ονειρεμένο προορισμό για την παρουσίαση ενός σόου, γιορτάζοντας, περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και τη διάδοση των πολιτισμών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View