Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 10 Ιουνίου 2021 ψηφιακή επανέκδοση του παλιού φιλμ του ’50, «Σε έναν έρημο Τόπο»

Στις 10 Ιουνίου 2021 ψηφιακή επανέκδοση ...

Με τον υπέροχο Χάμφρει Μπόγκαρτ και τη γοητευτική Γκλόρια Γκρέιαμ

Σε ψηφιακή επανέκδοση θα βγει στα θερινά σινεμά από την Danaos Films, το κλασικό νουάρ κομψοτέχνημα του Νίκολας Ρέι, παραγωγής 1950, «Σε έναν έρημο Τόπο - In a lonely place» με έναν υπέροχο Χάμφρει Μπόγκαρτ και την υπέρτατα γοητευτική Γκλόρια Γκρέιαμ ενώ αφανής πρωταγωνιστής είναι η εκπληκτική ασπρόμαυρη φωτογραφία του Μπουρνέτ Γκάφεϊ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ντόροθι Μπ. Χιουζ.

Ο πάλαι ποτέ σπουδαίος σεναριογράφος Ντίξον Στιλ, γνωστός για τον έντονο και αντικοινωνικό χαρακτήρα του, έχει αναλάβει μια αφόρητα βαρετή για εκείνον δουλειά: Να διασκευάσει για το σινεμά, ένα φτηνιάρικο μπεστ-σέλερ. Αναθέτει σε μια κοπέλα που εργάζεται στο μπαρ που συχνάζει, να έρθει στο σπίτι του για να του διαβάσει το βιβλίο. Εκείνη πηγαίνει, αλλά ο Ντίξον την διώχνει λίγο αργότερα. Το επόμενο πρωινό θα βρεθεί δολοφονημένη! Ο Ντίξον λόγω του βεβαρημένου του παρελθόντος, θεωρείται βασικός ύποπτος. Από τη δύσκολη θέση θα τον βγάλει η όμορφη γειτόνισσα του Λόρελ, που τρέφει αισθήματα για εκείνον. Η σχέση τους φουντώνει, αλλά σύντομα η Λόρελ θα αρχίσει να έχει αμφιβολίες για την ορθότητα της απόφασής της να τον βοηθήσει.

Ένα κλασικό ασπρόμαυρο νουάρ κομψοτέχνημα, της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, με έναν υπέροχο Μπόγκαρτ που απέρριψε πολλές άλλες καλοπληρωμένες προτάσεις για να μπορέσει να ενσωματωθεί σε αυτόν τον σκοτεινό και σε κάποιο βαθμό αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου. Δίπλα του η γοητευτική παρουσία της Γκλόρια Γκρέιαμ (1923-1981). Παίζουν ακόμα οι Frank Lovejoy, Carl Benton Reid, Art Smith, Jeff Donnell και Martha Stewart. Ο επιδέξιος διευθυντής φωτογραφίας Burnett Guffey αξιοποιεί στο έπακρο το επιβλητικό κτίριο της Βίλας Πριμαβέρα στο Δυτικό Χόλιγουντ με το κεντρικό συντριβάνι να λειτουργεί σαν σκηνή θεάτρου, ενώ γύρω του οι μικρές ισπανικού στιλ μεζονέτες στο ρόλο θεατών, παρατηρούν σιωπηλά αλλά με αμείωτο ενδιαφέρον, τα δρώμενα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το BBC έχει κατατάξει την ταινία στη θέση 89 στη λίστα των 100 σημαντικότερων Αμερικάνικών φιλμ όλων των εποχών.

Σκηνοθεσία: Nicholas Ray.

Ηθοποιοί: Humphrey Bogart, Gloria Grahame.

Έτος Παραγωγής: 1950

Διάρκεια: 94 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture