Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τι θα προβάλλει το θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο από 3 έως 9 Ιουνίου 2021

Τι θα προβάλλει το θερινό σινε-Κάστρο στ...

Από την Πέμπτη 3/6 θα παίζεται το Αγγλικό κοινωνικό φιλμ "Σούπερνόβα" με τοπυς Στάνλει Τούτσι και Κόλιν Φερθ

To πρόγραμμα προβολών στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο από την Πέμπτη 3/6 έως και την προσεχή Τετάρτη 9/6 ανακοινώθηκε και μας φέρνει δύο νέες ταινίες, η μία εκ των οποίων ελληνική που άρεσε στους σινεφίλ.

Από την Πέμπτη 3/6 έως και την Κυριακή 6/6 με ώρα έναρξης: 21:30 θα προβάλλεται η κοινωνική ταινία Αγγλικής παραγωγής 2020, «Σουπερνόβα».

Διάρκεια: 95 λεπτά.

Σκηνοθεσία: Χάρι Μακουίν. Παίζουν οι: Κόλιν Φερθ, Στάνλεϊ Τούτσι, Πίπα Χέιγουντ, Ίαν Ντρίσντεϊλ.

Είκοσι χρόνια ζευγάρι, ένας πιανίστας και ένας συγγραφέας ξεκινούν για ένα road trip στη βρετανική εξοχή, στη βόρεια Αγγλία. Ίσως να είναι οι τελευταίες ευτυχισμένες μέρες που περνούν μαζί, καθώς ο ένας τους έχει διαγνωστεί με άνοια, η οποία σταδιακά επιδεινώνεται.

Το flix.gr έγραψε για το «Σουπερνόβα – Supernova» του Χάρι Μακουίν πως είναι ένα χαμηλότονο, τρυφερό, συναισθηματικά ψύχραιμο, ανθρώπινο και συγκινητικό δράμα, στεφανωμένο με δύο εξαιρετικές ερμηνείες από τον Στάνλεϊ Τούτσι και Κόλιν Φερθ.

Ο Χρήστος Μήτσης στο Αθηνόραμα έγραψε για την ταινία: επώδυνα διλήμματα τα οποία αντιμετωπίζονται με απλές κινηματογραφικές αποφάσεις, σε μια συνταγή που της λείπουν οι εκπλήξεις, όχι όμως και τα τρυφερά συναισθήματα.

Το φιλμ στο ντεμπούτο του σε 10 θερινές αίθουσες (οι 9 στην Αθήνα) το 4ήμερο 27-30/5/2021 έκοψε περίπου 1500 εισιτήρια (1479 για την ακρίβεια).

Την ίδια ώρα η Οσκαρική «Χώρα των Νομάδων» της Κλόι Ζάο με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ που ήταν και η εναρκτήρια ταινία στο σινε-Κάστρο στο Ρίο, τη 2η εβδομάδα προβολής της σε 47 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 9.970 εισιτήρια και συνολικά έχει φτάσει μέχρι και σήμερα τα 25.140, σύμφωνα με στοιχεία από το flix.gr

Aπό τη Δευτέρα 7/6 έως και την Τετάρτη 9/6 στις 21:30 θα προβάλλεται στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο το δραματικό, κοινωνικό φιλμ «Πρόστιμο».

Δραματική, Ελληνικής παραγωγής 2020. Διάρκεια: 101 λεπτά.

Σκηνοθεσία: Φωκίων Μπόγρης, με τους: Βαγγέλη Ευαγγελινό, Στάθη Σταμουλακάτο, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλη Αναστασίου, Βαγγέλη Μουρίκη.

Μικροντίλερ που μπλέκεται στον κόσμο της νύχτας, ο Βαγγέλης θέλει να ξεκόψει, αλλά οι οικονομικές και οικογενειακές υποχρεώσεις του τον παρασύρουν όλο και βαθύτερα.

Το «Πρόστιμο» σε περίπου 2 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 6.205 εισιτήρια πανελλαδικά.

Το φιλμ που το flix.gr χαρακτήρισε στην κριτική του ως μία πιο κλασικότροπη ίσως, αλλά εξίσου διαβρωτική νουάρ «μπαλάντα», είχε υποψηφιότητες για τα βραβεία Ίρις Καλύτερης Ταινίας και Β' Ανδρικού Ρόλου (Στάθης Σταμουλακάτος.

ΣΙΝΕ ΚΑΣΤΡΟ ΡΙΟΥ, τηλ. 2610994765.

www.cinekastro.wordpress.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture