Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 27 Μαΐου κάνει πρεμιέρα στα θερινά το συγκινητικό «Σουπερνόβα»

Στις 27 Μαΐου κάνει πρεμιέρα στα θερινά ...

Με τους Κόλιν Φερθ και Στάνλει Τούτσι - Η σκηνοθεσία είναι του Εγγλέζου Harry MacQueen

Mε ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται από τους σινεφίλ τώρα που ανοίγουν τα θερινά, η κοινωνική ταινία «Σουπερνόβα - Supernova » σε σκηνοθεσία του Harry MacQueen (Hinterland). To συγκινητικό φιλμ που στο rotten tomatoes συγκεντρώνει ποσοστό 87%, θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 στους θερινούς κινηματογράφους της χώρας μας και ενδεχομένως να το δούμε και στην Πάτρα στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Harry MacQueen από το Leicester, της Αγγλίας, η ταινία «Σουπερνόβα» είναι μια σύγχρονη συγκινητική ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού, που οργανώνει ένα road trip για να επανασυνδεθεί με φίλους, συγγενείς και μέρη από το παρελθόν τους.

Ο Σαμ (ο βραβευμένος με Όσκαρ Colin Firth) και ο Τάσκερ (o εξαίρετος Αμερικανός ηθοποιός Stanley Tucci) έχουν ζήσει είκοσι χρόνια μαζί και είναι τώρα πιο ερωτευμένοι από ποτέ. Αλλά εδώ και δύο χρόνια, από τότε που ο Τάσκερ διαγνώστηκε με άνοια σε πρώιμο στάδιο, η ζωή τους έπρεπε να αλλάξει. Καθώς η κατάσταση του Τάσκερ επιδεινώνεται , ο Σαμ αναγκαστικά θέτει τη ζωή του σε αναμονή για να φροντίσει τον σύντροφό του. Ο κοινός τους χρόνος έχει γίνει η πιο σημαντική πτυχή της ζωής τους και τώρα πια κάθε στιγμή που μοιράζονται έχει μια ξεχωριστή βαρύτητα.  Αποφασίζουν λοιπόν να σχεδιάσουν ένα ταξίδι, ώστε όσο ο Τάσκερ είναι σε θέση να ταξιδέψει, να ξαναδεί φίλους και συγγενείς και να ξαναβρεθεί στα μέρη που έχει αγαπήσει.

Ενώ, ο Τάσκερ ήταν κάποτε ο «βράχος» του Σαμ, τώρα εναπόκειται στον Σαμ να αναλάβει τον έλεγχο και είναι αποφασισμένος να κάνει ότι περνά από το χέρι του, ώστε ο αγαπημένος του σύντροφος να ζει στιγμές χαράς και κανονικότητας.  Όμως αυτές οι στιγμές χρωματίζονται από την αντιπαράθεση (σβήσιμο αυτής) της εξωτερικής αποφασιστικότητας του Σαμ και του εσωτερικού αγώνα του να διαχειριστεί αυτό που συμβαίνει.  Εντωμεταξύ, ο Τάσκερ γνωρίζει ότι η κατάστασή του έχει τεράστια επίδραση στις ζωές και των δύο και ότι αρχίζει πια να χάνει τον έλεγχο του εαυτού του.

Στην πορεία του ταξιδιού οι ιδέες που έχει ο καθένας τους για το μέλλον τους αρχίζουν να συγκρούονται. Μυστικά αποκαλύπτονται, προσωπικά σχέδια ξετυλίγονται και η αγάπη δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Τελικά,  ο Σαμ και ο Τάσκερ θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ερώτημα τι σημαίνει η αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον στα πλαίσια της μη αναστρέψιμης ασθένειας του Τάσκερ.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Colin Firth του «The King's Speech» πρωταγωνιστεί ως Sam μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ Στάνλει Τούτσι (The King's Man, The Lovely Bones) ως Tusker.

Το καστ περιλαμβάνει επίσης την Pippa Haywood (του τηλεοπτικού Green Wing) ως Lilly, τον Peter Ο Macqueen ως Clive και τον James Dreyfus (Notting Hill) ως Tim.

Διάρκεια: 94 λεπτά.

Στην περιορισμένη διανομή της στις αίθουσες λόγω του covid 19 η ταινία πρόλαβε να κάνει εισπράξεις περίπου 900.000 δολαρίων.

Στο πιο απαιτητικό metacritic το φιλμ έχει και πάλι υψηλό ποσοστό που φτάνει το 73%. H εφημερίδα The Guardian έκανε λόγο για "υπέροχες, από καρδιάς ερμηνείες".

Διανομή από την Filmtrade και την Tanweer.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture