Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το "Nomadland" βγαίνει τελικά 21 Μαΐου στα θερινά - Το αναμένουμε και στην Πάτρα

Το "Nomadland" βγαίνει τελικά ...

Αν δεν παρθεί κάποια απόφαση μέσα στον Ιούνιο οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες όπως τα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων θ' ανοίξουν Σεπτέμβριο

Με το άνοιγμα των θερινών σινεμά προ των πυλών, στις 21 Μαΐου 2021 μετά το πράσινο φως από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ και με την μεταφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας για μετά τις 00.30 με την πιθανότητα σύντομα κι αυτό το μέτρο να καταργηθεί, οι σινεφίλ ετοιμάζονται μετά από αυτό το εξαντλητικό 6μηνο καραντίνας να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο που είναι η αίθουσα. Πολλοί σινεφίλ εξομολογούνταν πως από κάποια στιγμή και μετά δεν είχαν διάθεση και δεν ήθελαν να δουν ταινία ούτε σε πλατφόρμες στο διαδίκτυο ούτε καν στην τηλεόραση.

Το ευχάριστο είναι πως οι εταιρείες διανομής επιδεικνύουν θαυμαστά αντανακλαστικά και αναμένεται το φετινό καλοκαίρι να καταγραφεί στα χρονικά ως ίσως το πλουσιότερο των τελευταίων ετών από σοδειά ταινιών!

Σε νεότερο προγραμματισμό που υπήρξε, είδαμε πως από τις πρώτες ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στα θερινά θα είναι το «Nomadland» της Κλόι Ζάο (από την Feelgood) με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ που κέρδισε 3 Όσκαρ φέτος, της καλύτερης ταινίας του 2020, της σκηνοθεσίας και του α’ γυναικείου ρόλου – ΜακΝτόρμαντ. Η ταινία που αποτυπώνει ίσως με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο το κλίμα απογοήτευσης και ανησυχίας που επικράτησε την τελευταία δεκαετία και τον τελευταίο χρόνο στην κοινωνία, αποφασίστηκε να κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την ερχόμενη Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 που ορίστηκε και ως η εναρκτήρια ημερομηνία για το «ντεμπούτο» των θερινών. Την ίδια ώρα τίποτε δεν έχει λεχθεί για τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, οι οποίες αν θυμόμαστε καλά είχαν λειτουργήσει πέρυσι το καλοκαίρι με χαμηλή είναι αλήθεια, κίνηση.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Διευθυντή των Odeon Veso Mare, Αλέξη Μπιτούνη, ο οποίος είναι προβληματισμένος και ανέμενε μαζί με τα γυμναστήρια και άλλους εσωτερικούς χώρους που παίρνουν το πράσινο φως για να λειτουργήσουν με αυστηρά εννοείται μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία, να δινόταν και η έγκριση για τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες.

Συζητείται μία πιθανότητα για λειτουργία τους προς το τέλος Ιουνίου και εφόσον η εικόνα με τα κρούσματα είναι σαφέστατα καλύτερη, ωστόσο αιθουσάρχες που αυτή την στιγμή τελούν υπό καθεστώς προστασίας της πολιτείας με απαλλαγή από τα ενοίκια και τους εργαζόμενους σε αναστολή, ενδεχομένως να μην θέλουν ν’ ανοίξουν στο μέσον του καλοκαιριού ειδικά φέτος με τον κόσμο να αποζητά διέξοδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε εξωτερικούς χώρους όπως παραλίες, μπαρ, εστιατόρια αλλά και στα θερινά σινεμά όταν ανοίξουν από την άλλη εβδομάδα.

Έτσι αν παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα τότε το πιθανότερο σενάριο είναι οι κλειστές αίθουσες να ανοίξουν μια και καλή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την εκκίνηση της νέας περιόδου και φυσικά με την ελπίδα να μην υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας και να έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι πολίτες.

Στην Πάτρα αναμένουμε την έναρξη για το φετινό καλοκαίρι του θερινού σινε-Κάστρο στο Ρίο, στην οδό Σώμερσετ, κοντά στον σταθμό του προαστιακού σιδηρόδρομου (με διευθυντή τον Παναγιώτη Κοτσαύτη) που πραγματικά θα έχει ένα μεγάλο αβαντάζ. Πέρα από το 75% χωρητικότητα (10% μεγαλύτερη από πέρυσι) το σινε-Κάστρο θα έχει να επιλέξει για προβολή ανάμεσα σε δεκάδες πραγματικά  τίτλους ταινιών που προγραμματίζονται για έξοδο τους τρεις θερινούς μήνες και τον Σεπτέμβριο.  Μόνο η Feelgood όπως είδαμε έχει σχεδιάσει να βγάλει πάνω από 23 ταινίες, ανάμεσα τους και μπλοκμπάστερ όπως η «Black Widow» της Μάρβελ σε σκηνοθεσία της Κέιτ Σόρτλαντ με την Σκάρλετ Γιόχανσον.

Τέλος για μία ακόμα φορά έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια έλλειψη ενός θερινού κινηματογράφου εντός της πόλης της Πάτρας με μόνη αχτίδα ελπίδας τους ψίθυρους που ακούγονται και που μπορεί σύντομα να γίνουν βεβαιότητα, πως μπορεί το καλοκαίρι του 2022 η Πάτρα να αποκτήσει επιτέλους και πάλι στο κέντρο ένα θερινό σινεμά και μάλιστα στα Ψηλαλώνια!   

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture