Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Χαράς ευαγγέλια για τους Πατρινούς σινεφίλ, ανοίγει έως τις 27/5 το σινε-Κάστρο στο Ρίο

Χαράς ευαγγέλια για τους Πατρινούς σινεφ...

Δόθηκε το πράσινο φως από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων στις 21/5/2021 με χωρητικότητα 75%

Μετά το πράσινο φως που δόθηκε επιτέλους από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των θερινών κινηματογραφικών αιθουσών από τις 21 Μαΐου 2021, οι σινεφίλ μπορούν κάπως να ανακουφιστούν και κυρίως να χαμογελάσουν.

Στην Πάτρα το μόνο θερινό σινεμά, το ιστορικό σινε Κάστρο στο Ρίο που είχε πρωτοανοίξει το 1971, με τον καταπράσινο κήπο του αναμένεται να λειτουργήσει προσφέροντας ένα ποικίλο πρόγραμμα ταινιών μιας και το φετινό καλοκαίρι μετά από τους 6 μήνες της χειμερινής περιόδου που οι αίθουσες παρέμειναν κλειστές λόγω της πανδημίας, έχει πολλές επιλογές κινηματογραφικών ταινιών και ανάμεσα τους είναι το «Νomadland» της Κλόι Ζάο που κέρδισε 3 Όσκαρ, της καλύτερης ταινίας, της σκηνοθεσίας και του α’ γυναικείου ρόλου για την Φράνσις Μακ Ντόρμαντ.

Το σινε-Κάστρο στο Ρίο όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο υπεύθυνος του Παναγιώτης Κοτσαύτης θα ετοιμαστεί ν’ ανοίξει αν όχι στις 21 Μαΐου, σίγουρα έως την Πέμπτη 27/5/2021. Θα εξαρτηθεί από τον καιρό αλλά και από τις διευκρινίσεις της ΚΥΑ – Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη χωρητικότητα στις θερινές αίθουσες και άλλες λεπτομέρειες. Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Κοτσαύτης ναι μεν ειπώθηκε για χωρητικότητα 75% αλλά το θέμα είναι ποιες ακριβώς θα είναι και οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων διότι αν οι αποστάσεις είναι μεγάλες τότε το 75% θα γίνει 65%, ποσοστό με το οποίο είχαν λειτουργήσει το μεγαλύτερο διάστημα οι αίθουσες πέρυσι. Το σινε Κάστρο στο Ρίο το καλοκαίρι του 2020 είχε δυνατότητα 150 θέσεων που προς το τέλος της σαιζόν είχαν ανέβει στις 160 ενώ τηρούνταν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Μάλιστα σε κάποιες προβολές όπως του «Τenet» και του φιλμ «Οι Μεταφραστές» το θερινό του Ρίου ήταν υπερπλήρες και είχε αναγκαστεί να «διώξει» και θεατές.

Πάντως η είδηση σκορπίζει χαμόγελα ενώ ένα άλλο ζητούμενο είναι τι θα γίνει και με την ώρα απαγόρευσης (πιθανόν σύντομα η ώρα να μετατεθεί για τις 12 τα μεσάνυχτα ή και να καταργηθεί εντελώς) μιας και η ώρα 11 είναι δεσμευτική και δεν διευκολύνει ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό που νυχτώνει αργά.

Εκτός του «Nomadland» και του επίσης Οσκαρικού «Minari» από τη Νότιο Κορέα (και τα 2 φιλμ θα βγουν σε διανομή της Feelgood) αναμείνατε το «The Father» με την ερμηνεία του Άντονι Χόπκινς που του χάρισε το 2ο Όσκαρ της καριέρας του στα 83 του χρόνια αλλά και το «Promising young woman» της Έμεραλντ Φενέλ με την Κάρει Μάλιγκαν που πήρε το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, το “French Exit” με την Μισέλ Φάιφερ, κάποια μπλοκμπάστερ όπως τα «Black Widow» με την Σκάρλετ Γιόχανσον και «Wonder Woman 1984» της Πάτι Τζένκινς με την Γκαλ Γκαντότ αλλά και παιδικά όπως το «Soul» της Pixar που κέρδισε φέτος 2 Όσκαρ καλύτερου ανιμέισον φιλμ και μουσικής, το ολοκαίνουριο φιλμ της Ντίσνει/Pixar “Luca” με φόντο την Ιταλική Ριβιέρα, σε σκηνοθεσία  Enrico Casarosa αλλά και το “Space Jam: A New Legacy” σε σκηνοθεσία Malcolm D. Lee με τον θρύλο του μπάσκετ LeBron James.

Περισσότερα για τις ταινίες που θα απολαύσουμε το φετινό καλοκαίρι σε επόμενο κείμενο μας.

Πάντως την ίδια ώρα απογοήτευση επικρατεί για το γεγονός ότι εκτός έμειναν οι κλειστές αίθουσες με αβέβαιο για την ώρα το πότε θα δοθεί το πράσινο φως και γι' αυτές.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture