Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοίγουν παιδικοί σταθμοί, μουσεία, σινεμά, συναυλίες- Στο "βαθύ κόκκινο" το Μεσολόγγι -Αχαΐα: Στα "μαλακά" 3 Δήμοι

Ανοίγουν παιδικοί σταθμοί, μουσεία, σινε...

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι Παιδικοί Σταθμοί. Παραμένουν τα ραντεβού στα εμπορικά καταστήματα. Οι επιστήμονες εξετάζουν "προνόμια" για τους εμβολιασμένους...

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι Παιδικοί Σταθμοί. Παραμένουν τα ραντεβού στα εμπορικά καταστήματα. 

Τα Μουσεία ανοίγουν 14 Μαΐου, 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά με 75% πληρότητα, οι συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους ξεκινούν στις 28 Μαΐου με αυστηρούς κανόνες. 

Αύριο Σάββατο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες. Τη Δευτέρα 10 Μαΐου ξεκινούν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα γυμνάσια. Ανοίγουν επίσης τα διοικητικά δικαστήρια. 

Ο Δήμος Μεσολογγίου μπαίνει στο "βαθύ κόκκινο" από αύριο το πρωί. Τα ενεργά κρούσματα στο Μεσολόγγι έχουν πολλαπλασιαστεί και έχουν στάσει στα 233 από 49 στα τέλη Απριλίου.  

Στο "κόκκινο" από το "βαθύ κόκκινο" πέφτουν οι Δήμοι Αιγιάλειας, Καλαβρύτων και Δυτικής Αχαΐας. Και στις τρεις περιοχές τα ενεργά κρούσματα έχουν πέσει κατά πολύ σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

-Από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες.

-Από 8 Μαΐου μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

-Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία και γυμνάσια με βεβαίωση αρνητικού self test για μαθητές, καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

-10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με την διενέργεια εξετάσεων όπως πανελλήνιες και εξετάσεις τίτλων επάρκεια ξένων γλωσσών.

-Επίσης 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και επανεκκινούν ορισμένες διαδικασίες σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια.

-Από 17 Μαΐου επαννεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος της πιστοποίησης απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Επιπλέον βήματα ανάσας: 

-Τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

-Τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους ανοίγουν 21 Μαΐου με 75% πληρότητα.

-Τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους ξεκινούν στις 28 Μαΐου μόνο με καθήμενους και πληρότητα 50%.

-Τα ωδεία επαναλειτουργούν με αναλογία 1/1 από 17 Μαΐου.

-Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμού στις 17 Μαΐου.

 

Η κυρία Παπαευαγγέλου αποκάλυψε ότι στις Επιτροπές των επιστημόνων έχουν συζητηθεί τα "οφέλη" που θα έχουν για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες όπως συναυλίες, γυμναστήρια κ.α., όσοι έχουν εμβολιαστεί. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις