Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Met Gala: Η Anna Wintour το θέλει Σεπτέμβριο, να υμνεί την αμερικάνικη μόδα

Met Gala: Η Anna Wintour το θέλει Σεπτέμ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Θα περιλαμβάνει δυο εκθέσεις με τιμώμενα πρόσωπα τον σχεδιαστή Τομ Φορντ και την ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν

Ο Μάιος καραδοκεί αλλά δεν θα περιλαμβάνει το φαντασμαγορικό Met Gala με την πλέον εκθαμβωτική πασαρέλα του πλανήτη.  Η Anna Wintour και ο Andrew Bolton, επικεφαλής του Costume Institute του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (MET)  σχεδιάζουν να μεταφέρουν το διάσημο event στις 18-23 Σεπτεμβρίου, όταν η πανδημία θα φαντάζει πλέον κακό όνειρο…

 

Όπως γνωστοποιήθηκε, στα εγκαίνια όπου δίνουν το παρόν οι μεγαλύτεροι stars του θεάματος και της μόδας, θα σταθούν στο πλευρό της Wintour ως οικοδεσπότες, συμπαρουσιαστές και τιμώμενα πρόσωπα η ποιήτρια της ορκωμοσίας του Προέδρου και Vogue cover girl, Amanda Gorman, και ο κορυφαίος σχεδιαστής και πρόεδρος του CFDA -Council of Fashion Designers of America- Tom Ford.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η fashion week της Νέας Υόρκης. Το εκθεσιακό μέρος θα είναι διπλό, για να ξεχαστεί η περσινή ακύρωση.

Θεματικά, έχουν προηγηθεί τις πιο πρόσφατες χρονιές οι τίτλοι Camp: Notes on Fashion (2019), Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination (2018) και Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between (2017). Φέτος, όμως δεν θα κινηθούν οι ενδυματολογικές επιλογές στην παγκόσμια μόδα αλλά αποκλειστικά στην αμερικάνικη, την ιστορία και την εξέλιξή της.

«Θέλαμε πολύ συνειδητά το event να είναι μια γιορτή της αμερικανικής κοινότητας της μόδας που υπέφερε τόσο κατά τη διάρκεια της κορωνοιού», δήλωσε ο Bolton. Όπως είπε, αυτή θα είναι η αφορμή για μια συνολικότερη επανεκτίμηση της αμερικανικής μόδας που όλα αυτά τα χρόνια συνδέεται περισσότερο με το sportswear, το πρακτικό, εμπορικό πνεύμα και την αξία της λειτουργικότητας -όταν το «αντίπαλο δέος», η ευρωπαϊκή μόδα, χαρακτηρίζεται από έκφραση και συναίσθημα. Ανυπομονούμε λοιπόν!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View