Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

«Όταν πρωτοσυνάντησα τον Θάνο»- Γεννήθηκε σαν σήμερα στην Πάτρα- ΒΙΝΤΕΟ

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Το αφιέρωμα των φίλων και συνεργατών του Θάνου Μικρούτσικου

«Ο Θάνος 13 Απριλίου κλείνει τα 74. Δεν θα τα έκλεινε, για μένα τα κλείνει». Τα λόγια  ανήκουν στον Οδυσσέα Ιωάννου, ο οποίος δεν θα μπορούσε να λείπει από το αφιέρωμα που ετοίμασαν φίλοι και συνεργάτες του, με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου καλλιτέχνη. Μέσα από το κανάλι του Θάνου Μικρούτσικου στο youtube και τη σελίδα του στο facebook εδώ και λίγα 24ωρα παρακολουθούμε γνωστούς καλλιτέχνες με τους οποίος περπάτησαν μαζί, να μοιράζονται στιγμές και συναισθήματα για τον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος για κάποιους ήταν ένας δεύτερος πατέρας, ένας άνθρωπος παρών στη ζωή τους, πέρα από την επαγγελματική συνεργασία, ο οποίος εκτός των άλλων, χάριζε  ζεστές αγκαλιές .

Δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλο χρόνο από τον ενεστώτα ο Οδυσσέας Ιωάννου για τον Θάνο Μικρούτσικο. Για πολλούς λόγους. Είναι πάντα παρών για εκείνον και όχι μόνο, γιατί πολύ απλά κάποιοι άνθρωποι νικούν τον χρόνο κι όχι μόνο στα σημεία, ακόμα κι όταν λείπει η φυσική τους παρουσία. Μέσα από το έργο τους, από την αγκαλιά τους, τη γενναιοδωρία, τη σοφία τους, το παράδειγμά τους, με όραμα έναν καλύτερο κόσμο, μια καλύτερη ζωή,  σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Για έναν κόσμο που όπως επαναλάμβανε συχνά «ο ποιητής θα ψαρεύει κι ο ψαράς θα γράφει ποιήματα».

«Με κυνηγάει ο χρόνος. Με προκαλεί. Αποδέχομαι την πρόκληση και ανεβαίνω στο ρινγκ. Τον κερδίζω στα σημεία. Βγάζω το άχτι μου στους πρώτους γύρους. Θέλω να τον κουράσω. Το ξέρω θα με κερδίσει, αλλά να με κερδίσει δύσκολα. Το κάνω για σένα».

Το κείμενο είναι του Θάνου Μικρούτσικου και έχει τίτλο «Γράμμα στην αγαπημένη μου».

Είναι από την έκδοση «Πέντε κείμενα μετά μουσικής» η οποία περιλάμβανε cd με μελοποιημένη ποίηση του Πατρινού ποιητή Γιώργου Κοζία (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αθήνα, 2013).

Τον Νοέμβριο του 2011 κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Πατάκη η αυτοβιογραφία του, όπως καταγράφηκε μέσα από τις 24 συναντήσεις του με τον Οδυσσέα Ιωάννου. Τίτλος της «Ο Θάνος κι ο Μικρούτσικος».

Το νήμα πιάνεται από την αρχή. «Γεννήθηκα στις 13 Απριλίου 1947 στην Πάτρα, σε ένα νεοκλασικό, Αράτου 33 και Κορίνθου. Παλιά, αστική οικογένεια που ήρθε στην Πάτρα από τους Δελφούς  στις αρχές του 19ου αιώνα».

Στις ευχαριστίες του διαβάζουμε, στην πρώτη σελίδα: «Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται σε όλους εκείνους που συνέβαλαν καθοριστικά στο να γίνω ο Θάνος και ο Μικρούτσικος. Είτε αναφέρονται σε αυτό το βιβλίο είτε όχι» γράφει.

Δείτε βίντεο με τα όσα αφηγούνται Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Οδυσσέας Ιωάννου, Ρίτα Αντωνοπούλου και άλλοι.

Ο Οδυσσέας Ιωάννου θυμάται τη γνωριμία τους στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας και αποκαλύπτει ότι ήταν για εκείνον ο δεύτερος πατέρας του κι ακόμα κρατά στο κινητό του τον αριθμό του τηλεφώνου του. "Μου έχει αφήσει απαντήσεις για σχεδόν τα πάντα. Τον συμβουλεύομαι ακόμα".

"Ο Θάνος μου ο δεύτερος μπαμπάς μου". Ο Γιάννης Κότσιρας θυμάται την πρώτη συνάντηση.

"Το ΄82 έφυγα για Ιταλία με τον Σταυρό του Νότου..."  θυμάται ο Χρήστος Θηβαίος.

Εγγραφείτε στο επίσημο κανάλι του Θάνου Μικρούτσικου: https://bit.ly/ThanosMikroutsikosOfficial

 
 

 

 
 

Οδ. Ιωάννου: "Μου έχει αφήσει απαντήσεις για σχεδόν τα πάντα. Τον συμβουλεύομαι ακόμα. Ο Θάνος 13 Απριλίου κλείνει τα 74. Δεν θα τα έκλεινε, για μένα τα κλείνει"

"Το ΄82 έφυγα για Ιταλία με τον Σταυρό του Νότου..." Ο Χρήστος Θηβαίος θυμάται

"Ο Θάνος μου ο δεύτερος μπαμπάς μου". Ο Γιάννης Κότσιρας θυμάται την πρώτη συνάντηση

Mίλτος Πασχαλίδης: Εγώ τον συνάντησα το 1982 κι εκείνος το 1998" Οι φίλοι θυμούνται τον Θάνο λίγες μέρες πριν τα γενέθλια του

Κώστας Θωμαΐδης: Μου έμαθε να ξεκολλάω τις λέξεις από την παρτιτούρα"

Ρίτα Αντωνοπούλου: Στο σπίτι του οι γιορτές κρατούσαν πολλές μέρες. Φίλοι, εκπλήξεις, ευχές. Την Τρίτη ο Θάνος θα είχε γενέθλια κι από σήμερα θα χτυπούσαν τα κουδούνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture