Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Εαρινά κοστούμια: Η νέα εποχή του power suit ως βασική επιλογή all day ένδυσης

Εαρινά κοστούμια: Η νέα εποχή του power ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η λογική του «σετ» έχει επανέλθει μαζικά στη μόδα, επενδύστε καταρχήν σε χαλαρές γραμμές και μετά σε «ιδιαιτερότητες»

H τάση της ανδρόγυνης ένδυσης παραμένει ένα δυναμικό καθεστώς στο παγκόσμιο στυλιστικό προσκήνιο. Τα λεγόμενα power suits δηλαδή τα κοστούμια που αποπνέουν δυναμισμό, όχι μόνο σαν αναγκαίο office look, αλλά και ως καθημερινή σοφιστικέ ένδυση, μαζί με sneakers και άλλα άνετα υποδήματα, αλλά ακόμα και ως πρόταση για έξοδο σε ειδικές περιστάσεις, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στη γυναικεία γκαρνταρόμπα. Την άνοιξη που καταφθάνει, εφόσον «με το καλό» βγούμε περισσότερο (έστω και με ηπιότερο lockdown) σας προτείνουμε να υιοθετήσετε σακάκι- παντελόνι οπωσδήποτε. Προνοήστε να αποκτήσετε εαρινά κοστούμια σαν πρώτη shopping επιλογή, όπως δηλαδή θα ψωνίσετε καινούριο τζιν και μπλουζάκια.

Max Mara

Max Mara

Max Mara

Max Mara

Max Mara

Max Mara

Στις διασημότερες πασαρέλες η λογική του «σετ» διατηρείται από προηγούμενες σαιζόν. Η κυρίαρχη μορφή του trendy κοστουμιού βασίζεται πρωτίστως στη ρευστότητα και την χαλαρότητα. Τα πατρόν «κυλούν» πάνω στο κορμί. Τίποτα ασφυκτικό, η αισθητική του «κορσέ»  έχει παρέλθει. Τα παντελόνια είναι πολύ πιο άνετα από ποτέ. Υπέροχα παραδείγματα εντοπίσαμε στις πασαρέλες Max Mara, Boss, Armani, Michael Kors, που ειδικεύονται στο είδος, αλλά και στο label The Row που επιμένει σε έναν αφοπλιστικό μινιμαλισμό με αρρενωπή καθαρότητα.

Boss

Boss

Boss

Boss

Michael Kors

Michael Kors

Armani

Armani

Armani

Armani

The Row

The Row

The Row

The Row

The Row

The Row

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν προτάσεις με ειδικευμένο χαρακτήρα. Στον Dior πρωτοστατεί η ιδέα της εξωτικής ρόμπας και του κιμονό σε τζιν και μεταξωτά υφάσματα, στον Saint Laurent το σμόκιν και το ύφος πυτζάμα, ενώ στον Balmain επιμένουν οι έντονοι φουτουριστικοί ώμοι «μάγισσας». (Οι δυο τελευταίοι χρησιμοποιούν κάτω από το σακάκι και ποδηλατική βερμούδα σε όσες αρέσει).

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Saint Laurent

Saint Laurent

Saint Laurent

Saint Laurent

Saint Laurent

Saint Laurent

Saint Laurent

Saint Laurent

Balmain

Balmain

Balmain

Balmain

Balmain

Balmain

Balmain

Balmain

Ο οίκος Celine ανέδειξε πολύ τη λεπτή ρίγα σαν ντεσέν και συνδύασε τα σακάκια με φαρδιά τζιν ενώ για πρώτη φορά πλαισιώθηκαν από αθλητικά αξεσουάρ. Στον Valentino το σταυρωτό blazer απομονώνεται. Στον Gucci τα crazy seventies «φωνάζουν» από μακριά όσο και στη Chanel η λαιμόκοψη και τα χρυσά κουμπιά. Ο Jacquemus ανέδειξε την υφή του λινού με φιλοσοφία σύγχρονης θηλυκότητας.

 

Celine

Celine

Celine

Celine

Valentino

Valentino

Gucci

Gucci

Chanel

Chanel

Jacquemus

Jacquemus

Από πλευράς χρωμάτων μαύρο, λευκό, μπεζ, μπλε και απαλό γκρι θεωρούνται τα πιο πρακτικά, διαχρονικά και απαραίτητα. Επενδύστε όμως και στα χαριτωμένα –παστέλ ή σε φλούο τόνους σε δεύτερη φάση. Αν παρόλα αυτά διστάζετε κάντε τουλάχιστον την αρχή με την αγορά ενός λιτού, σταυρωτού σακακιού σε μακρύ μήκος. Θα αντικαταστήσει το τζάκετ και θα ανανεώσει μεμιάς την εικόνα σας φορεμένο με sportswear accessories.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View