Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Εκτυφλωτική η Ναόμι Κάμπελ στη Vogue ως «προβοκάτορας που άλλαξε το modelling για πάντα»

Εκτυφλωτική η Ναόμι Κάμπελ στη Vogue ως ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ένα εκπληκτικό εξώφυλλο και μια «άπιαστη» φωτογράφιση για την 50χρονη καλλονή που πολέμησε για το ρατσισμό και την ελεύθερη άποψη στη μόδα

Πρωτοπόρα, Μέντορας, Προβοκάτορας: Σε αυτό το εξώφυλλο της αμερικάνικης Vogue, λευκοντυμένη συμβολικά με Dior, ως σύγχρονη «μεσσίας», η πάντα πανέμορφη super model Ναόμι Κάμπελ δεν μας συστήνεται ως «γαζέλα», τον τίτλο, που την ακολουθεί δικαιωματικά εδώ και τρεισίμισι δεκαετίες».  H 50χρονη βρετανίδα καλλονή, η οποία έγινε αναμφίβολα το διασημότερο έγχρωμο μοντέλο ever, είχε πολυσυζητηθεί κατά καιρούς για το δύστροπο χαρακτήρα της και την άστατη ερωτική της ζωή, αλλά πλέον τα πράγματα άλλαξαν.  Η βίβλος της μόδας, επισημαίνει στον υπότιτλο ότι «άλλαξε το modelling για πάντα».

 

 Με κατάλευκο outfit Dior στο εξώφυλλο

Με κατάλευκο outfit Dior στο εξώφυλλο

Λαμποκοπώντας με τουαλέτα- υπερθέαμα Valentino

Λαμποκοπώντας με τουαλέτα- υπερθέαμα Valentino

Προερχόμενη από μια πολυεθνική γειτονιά του Λονδίνου και πάντα πλαισιωμένη από τις δυναμικές μαύρες γυναίκες της φαμίλιας της, η Ναόμι νιώθει περήφανη για την καταγωγή της. Την αγαπούν και τη θαυμάζουν όμως και οι νέες stars του επαγγέλματος όπως οι διάσημες Αντούτ Ακές και Κάια Γκέρμπερ. Η πρώτη την αποκαλεί «είδωλο» και «οικογένεια», ενώ η δεύτερη αναφέρει πως την έμαθε να αναπτύσσει αυθεντικές και όχι δήθεν σχέσεις με τους ανθρώπους του χώρου.

Σύμφωνα με τη Vogue, η Ναόμι εκπροσωπεί την  υπευθυνότητα της προσωπικής ταυτότητας στην εξέλιξη της μόδας. «Δεν χρησιμοποιούσα στην πορεία μου τη λέξη ρατσισμός, γιατί δεν ήθελα να έχω δικαιολογία για ειδική μεταχείριση. Τώρα είμαι χαρούμενη που όλοι είμαστε στην ίδια σελίδα και μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας δίχως να κουβαλάμε κάποιο στίγμα. Για μένα πάντως τίποτα δεν άλλαξε. Θέλω να μιλάω και να λέω την άποψή μου όπως πάντα έκανα» τονίζει η ίδια.

Με Versace mini dress γαρνιρισμένο με κρύσταλλα

Με Versace mini dress γαρνιρισμένο με κρύσταλλα

Με ολοκέντητο φόρεμα Burberry

Με ολοκέντητο φόρεμα Burberry

«Μικρότερη ανέχθηκα άσχημα πράγματα για τη φυλή μου. Τώρα αυτά δεν αφορούν μόνο εμένα, σκέφτομαι περισσότερο την κουλτούρα και τις ρίζες μου ως συλλογικό ζήτημα.» ξεκαθαρίζει. Kατά την γνώμη της πάντως, τα βρετανικά media παραμένουν ρατσιστικά.

 Το 1996 είχε πει: «Δεν με νοιάζει αν με λένε bitch, παλεύω για την ακεραιότητά μου και το δικαίωμα να κάνω τα πράγματα σωστά». Αντιπαθεί επίσης την υποκρισία καθώς προτιμάει να αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά κατάφατσα παρά όταν καλύπτεται. «Χαίρομαι που είμαι Τζαμαικανή, Αφρικανή. Ουδέποτε ζήλεψα τις συναδέλφους μου, τη Λίντα, την Κρίστι, τη Σίντι, διασκεδάζαμε και ήμασταν σαν αδελφές» αναφέρει ενώ ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ για τη «χρυσή εποχή» των super models.

Με τα «καμάρια της» Ουγκπάντ Αμπντί και ...

Με τα «καμάρια της» Ουγκπάντ Αμπντί και Αλτον Μέισον φορώντας Dior Couture

Σε αθλητικό ύφος με Prada

Σε αθλητικό ύφος με Prada

Πια η Ναόμι κάνει επιλεκτικές καμπάνιες και φωτογραφίσεις έχοντας αναπτύξει συνεπή ακτιβιστική δράση μέσα από εκπομπές και ανθρωπιστικές εκστρατείες. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και χαρακτήρισε την Αννα Γουίντουρ τολμηρή για την πρόσφατη στάση της πάνω στις έντονες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες στην Αμερική. Ο Μαντέλα της έμαθε να είναι nonpolitical και η ανατροφή της ότι η μαύρη ομορφιά είναι αδιαπραγμάτευτη.

 H τωρινή φωτογηράφισή της στη Vogue είναι από τις ωραιότερες που έκανε ποτέ με ρούχα Dior, Versace, Valentino, Prada, Burberry, Galliano, Prada. Aπολαύστε την.  

Με δημιουργία  Galliano σαν νύμφη

Με δημιουργία Galliano σαν νύμφη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View