Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Γιάννα Αγγελοπούλου στο Marie Claire Power Talk: «Γίνομαι 65 και μου αρέσει»

Γιάννα Αγγελοπούλου στο Marie Claire Pow...

Πιστεύει στο πρακτικό γυναικείο πνεύμα μέσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων

H πρόεδρος του «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη «άνοιξε» στην Αθήνα τη σειρά ομιλιών Marie Claire Power Talk με θέμα «Γυναίκες: για μια θέση στην Ιστορία». Εξ΄αρχής μάλιστα αντέδρασε στον τρόπο αναγγελίας και  υποδοχής της: «Σας άκουγα που λέγατε για τους τίτλους και δεν είπατε ότι είμαι μαμά, τριών παιδιών και γιαγιά τριών εγγονών -κορίτσια- και σύζυγος φυσικά» τόνισε. «Γιατί αυτά μετράνε στη ζωή μου, πολύ».

Τί είπε μεταξύ άλλων στη Γαλάτεια Λασκαράκη, editor in chief του Marie Claire:

 

Για τις γυναίκες που θαυμάζει

«Πολλές φορές με ρωτάνε ποιες είναι οι ηρωίδες μου. Οι ηρωίδες για μένα είναι οι γυναίκες που κάνουν πέντε διαφορετικά πράγματα μαζί και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Και πολλές φορές λίγοι το αναγνωρίζουν αυτό. Εγώ δεν λέω να μας χαρίσουν προνόμια, εμείς θα τα πάρουμε τα προνόμια»

 

Για το ρόλο της μαμάς

Θυμάμαι η κόρη μου, Καρολίνα ήταν 3 ετών και επαναστατούσε γιατί δεν ήμουν η μαμά που θα πήγαινα κάθε μέρα να την παίρνω από το σχολικό, από τον παιδικό σταθμό. Προσπάθησα σε αυτή την ηλικία να την βάλω κάτω και να της πω ότι θέλω να είμαι καλή μαμά αλλά θέλω κι αυτό που έχω μέσα μου. Να δώσω κάτι γύρω μου, να δημιουργήσω, της έλεγα, δυνατότητες για τα παιδιά να παίζουν στις παιδικές χαρές, να είναι καλό το σχολείο τους, να τους φροντίζουν. Όλα αυτά θέλω να τα κάνω. Προσπαθώ να βρω μια ισορροπία, της έλεγα. Ξεκινάμε από αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

Για τις γυναικείες διεκδικήσεις

Μπορεί να μην είναι μεγάλο, να μην είναι μια εκστρατεία. Το να διακριθούμε σε μια δουλειά που μας αρέσει, που είναι δημιουργική ή, το πιο δύσκολο, το να πρέπει να δουλέψει γιατί πρέπει να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Η γυναίκα πρέπει να παίρνει έμπνευση από τις δυνατότητές της, να βλέπει πως μπορεί να τα βγάλει πέρα και να αποφασίζει και να λέει θα προσπαθήσω, δε χρειάζομαι μόνο τον νόμο.”

Και το 2004 και τώρα, είχα πάντα μια αρχή: δεν με ενδιαφέρει το φύλο, η σεξουαλική προτίμηση ούτε και τα πτυχία. Με ενδιαφέρει να δώσει την ευκαιρία σε έναν άνθρωπο να δείξει τι αξίζει. Έχω δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες γυναίκες μέχρι τώρα γιατί ήξερα ότι υπήρχαν γυναίκες ηγέτες που τα κατάφεραν γιατί είμαστε πρακτικές και βρίσκουμε λύσεις σε πάρα πολλά πράγματα. Για αυτό πρέπει να είμαστε σε κέντρα λήψης αποφάσεων και σε διοικητικά κέντρα.

 Για την ηλικία της

 Γίνομαι 65 τον Δεκέμβριο. Μου αρέσει που μεγαλώνω. Αυτά δεν τα συζητάμε πολλές φορές με τις γυναίκες και προσπαθούν να μας βάλουν στα στερεότυπα “η νεότητα”, “οι νέες ηλικίες”… Να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή που περνάει κι αφήνουμε κάτι πίσω μας,

Για τα πρώτα της βήματα

Δεν ήμουν πάντα Αγγελοπούλου. Ήμουν μια νέα γυναίκα, είχα μια κόρη, ήμουν νομικός. Ήθελα να δημιουργήσω, να αφήσω κάτι γύρω μου. Οι σπόροι που τότε μοίραζα -γιατί δεν είχα και τις δυνατότητες να κάνω καμπάνια πολυτελείας- έδειχναν να αλλάξουμε τη ζωή μας, τη συνοικία μας, τον τόπο μας. Και δεν είναι εύκολο αλλά διεκδίκησα. Πήγα τότε στον πατέρα του πρωθυπουργού, τον Κώστα Μητσοτάκη, και του είπα βοηθήστε με να μπω στον συνδυασμό. Από εκεί και πέρα έλεγα θα πάω στον κόσμο και θα τους πω: Μπορείτε να με πιστέψετε; Κρίνετε με. Οι γυναίκες έχουμε να δείξουμε τη δουλειά που κάνουμε κι εκεί κρινόμαστε. Παίρνουμε εύσημα καθημερινά είτε σαν μάνες είτε σαν σύντροφοί ή σαν εργαζόμενες. Αυτά να τα κεφαλαιοποιήσουμε και να παίρνουμε δύναμη και να μην περιμένουμε ότι θα μας λυθούν όλα τα προβλήματα με πέντε νόμους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View