Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Πάμε Παρίσι: Τέχνη, φεμινισμός και χαλαρές, urban σιλουέτες στο Dior show

Πάμε Παρίσι: Τέχνη, φεμινισμός και χαλαρ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στο πλαίσιο της Paris Fashion Week ο γαλλικός κολοσσός είχε σκηνικό σκοτεινά βιτρό με κολάζ

Ηχηρή όπως πάντα η επίδειξη του οίκου Dior στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς όλα τα κοινωνικά μηνύματα και οι στυλιστικές προτάσεις της άκρως επιδραστικής ιταλίδας creative director Maria Grazia Ghiuri τυγχάνουν ένθερμης απήχησης. Για την σαιζόν άνοιξη- καλοκαίρι 2021, κλήθηκε η φεμινίστρια εικαστικός της δεκαετίας του ’60 Lucia Marcucci να ετοιμάσει το σκηνικό, το οποίο παράπεμπε σε βιτρό από τέμπλο καθεδρικού ναού. Πολύχρωμα κολάζ συγκροτούσαν την εγκατάσταση με γυναίκες χορωδούς να ψέλνουν στη διάρκεια του show. Eπιπλέον παρουσιάστηκε ένα φιλμάκι της ιταλίδας Alina Marazzi για την δουλειά της Marcucci. Κυρίως όμως εντυπωσίασε το λανσάρισμα μιας «νέας Dior σιλουέτας». Ενός style που ταιριάζει στο σημερινό τρόπο ζωής της σύγχρονης γυναίκας με oversized λευκά πουκάμισα, χαλαρά σακάκια- κιμονό και άνετα παντελόνια.

Boho κεντημένα φορέματα, διάφορα λαχούρια, διαφάνειες, «crochet» και «tie dye» καθώς και  ίσια «ρωμαικά» σανδάλια καταχειροκροτήθηκαν. Η παλέτα ήταν γαλήνια και γήινη:  κυριάρχησαν οι τόνοι του μπεζ, του λαδί, του μπλε, του λευκού και της τερακότας. Στο κεφάλι δεμένα μεταξωτά μαντήλια σαν στέκες.

Ανάμεσα στις front row παρουσίες ξεχώρισαν οι Νατάλια Βοντιάνοβα και η Μέιζι Γουίλιαμς (του Game of Thrones).

 

 

To event έγινε στην περιοχή – αξιοθέατο Jardin des Tuileries στο Παρίσι με λίγους καλεσμένους και μεταδόθηκε μέσω live streaming.  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View