Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Eλ Μακ Φέρσον: Μετανιωμένη σήμερα για τις νεανικές διατροφικές της συνήθειες

Eλ Μακ Φέρσον: Μετανιωμένη σήμερα για τι...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ομολογεί πως παλιότερα μπορούσε να επιβιώσει με τρεις ώρες ύπνο, σνακ και καφέ ενώ σήμερα είναι πιο υγιής

Πλησιάζει τα 60, αλλά ακόμα και σήμερα είναι απίστευτα εντυπωσιακή και ερωτεύσιμη, με μια λυγερή φιγούρα- υπερθέαμα. Η διάσημη αυστραλέζα super model Ελα Μακ Φέρσον αποδεικνύει πως στα 56 της μπορεί να δείχνει μια γυναίκα όμορφη και μάλιστα να αισθάνεται καλύτερα απ’ ‘ότι στα 30 της χρόνια.

 Η καλλονή που έγινε γνωστή με τον τίτλο The Body- Το κορμί, που της έδωσε το 1989 το περιοδικό Time, φωτογραφήθηκε με μπικίνι για το εξώφυλλο του περιοδικού Red, αλλά δεν επέδειξε μόνο τις εξωπραγματικές σωματικές αναλογίες: δήλωσε ότι κακοποιούσε στα νεανικά της χρόνια τον εαυτό της για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της βιομηχανίας της μόδας. 

 Σημειωτέον η Ελ έχει σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων εξωφύλλων στο Sports Illustrated.  

 

Συγκεκριμένα στη συνέντευξή της ανέφερε: «Έχω δοκιμάσει ό,τι υπάρχει από άσκηση και δίαιτα, αλλά πολλά από όσα έκανα όταν ήμουν στα 30 και στα 40, δεν λειτουργούν πλέον, δεν έχουν αποτέλεσμα. Κάποτε σκεφτόμουν ότι ήμουν υγιής επειδή μπορούσα να επιβιώσω με τρεις ώρες ύπνο, σνακ και καφέ. Στα μάτια των άλλων, υποψιάζομαι ότι φαινόμουν υπέροχη, αλλά εγώ δεν ένιωθα υπέροχα. Δεν είχα ζωτικότητα, δεν ήμουν ο εαυτός μου, ένιωθα κομματιασμένη, διαλυμένη».  

Όπως είπε ζει ευτυχέστερη και υγιέστερη στην τωρινή της ηλικία επειδή διαχειρίζεται το σώμα της με τον σωστό τρόπο έχοντας βρει την ισορροπία μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς. «Δεν αισθάνομαι πια την πίεση να έχω μία συγκεκριμένη εμφάνιση -αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ευημερία μου. Πιστεύω ότι η πραγματική ομορφιά είναι βαθιά στην ψυχή, όχι στην επιφάνεια. Είναι ένας τρόπος ύπαρξης, ένας τρόπος ζωής. Χωρίς τα χρόνια που περνούν δεν θα μπορούσα να είμαι η μητέρα δύο νεαρών ανδρών. Αυτό είναι υπέροχο». 

 

Tί τρώει σήμερα

 

Πάντως σε πρόσφατες άλλες συνεντεύξεις της, η γεμάτη αυτογνωσία σήμερα Ελ έχει παραδεχθεί ότι ακολουθεί δίχως άγχος την αλκαλική δίαιτα, η οποία περιλαμβάνει άφθονα φρούτα και λαχανικά και καθόλου τροφές που συμβάλλουν στο σχηματισμό οξέων, όπως το κόκκινο κρέας και τα γλυκά. Οι οπαδοί της αλκαλικής δίαιτας ισχυρίζονται ότι η σύγχρονη διατροφή (δυτικού τύπου) συνοδεύεται από απελευθέρωση μεγάλου όγκου όξινων υπολειμμάτων, τα οποία καθιστούν το σώμα ευαίσθητο σε δεκάδες παθήσεις, από την οστεοπόρωση έως τον καρκίνο.

Η Ελ μάλιστα έχει περιγράψει και με λεπτομέρειες τη διατροφή της: «Δεν τρώω σιτάρι, αλλά αν θέλω να φάω ένα κομμάτιφρυγανισμένο ψωμί, θα χρησιμοποιήσω ένα ψωμί σίκαλης και όχι ένα χωρίς γλουτένη, γιατί πιστεύω ότι το τελευταίο είναι γεμάτο ζάχαρη. Φροντίζω να μην καταναλώνω πολλή ζάχαρη και δεν τρώω πολλά φρούτα, εκτός από μερικά μούρα. Εάν δεν πιω 3 λίτρα νερό τη μέρα και δεν κοιμηθώ τουλάχιστον 7 ώρες, το σώμα μου κάνει κατακράτηση και το πεπτικό μου σύστημα δεν λειτουργεί καλά. Λατρεύω τη μαύρη σοκολάτα. Τρώω ένα τετραγωνάκι πού και πού ως παρασπονδία»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View