Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Oι διάσημες αφίξεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που δεν θέλουμε να χάσουμε

Oι διάσημες αφίξεις στο Διεθνές Φεστιβάλ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τρεις βραδιές στο αμφιθέατρο Κάστρου με νεωτεριστές που έχουν σημαδέψει το σύγχρονο χορό στην Ευρώπη

Το «ζηλεύουμε» το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, καθώς διατηρεί μια συνεπή, μοναδική ταυτότητα που διευκολύνει την αναγνωρισιμότητα και τη φήμη του αλλά και του επιτρέπει να επιβιώνει δίχως να παρακτρέπεται σε ποιότητα, κοσμοπολιτισμό και επαγγελματισμό των θεαμάτων του. Προσηλωμένο στο σύγχρονο χορό σημαντικών ελλήνων και ξένων δημιουργών θα διεξαχθεί αυτό το καλοκαίρι για ένα δεκαήμερο στα τέλη του Αυγούστου. Ηδη από το πρόγραμμά του ξεχωρίσαμε κορυφαία ραντεβού με μεγάλες καλλιτεχνικές προσωπικότητες και ξακουστές ομάδες που θέλουμε πολύ να δούμε. Συμμετοχές με «περγαμηνές», πρωτοποριακό στίγμα και ιστορικό που προχωράει την χορευτική τέχνη μπροστά.

 Αυτοί είναι ο Wim Vandekeybus με την ομάδα Ultima Vez και το τελευταίο έργο τους «Traces», ο Israel Galván με το σόλο του «Revolution Without Music» και βέβαια οι πολυζητημένοι σκοτεινοί ονειροπόλοι Peeping Tom.  Ακολουθεί το πρόγραμμα μήπως αποφασίσετε να ταξιδέψετε Καλαμάτα:

21-22/8 Αμφιθέατρο Κάστρου «Traces» Wim Vandekeybus  -Ultima Vez

 O περιζήτητος Βέλγος χορευτής και η ομάδα του με έδρα τις Βρυξέλλες  καταφθάνουν. Παιδί της δεκαετίας του ’80, ο Wim ξεκίνησε την καριέρα του ως χορογράφος, φωτογράφος και κινηματογραφιστής  ώσπου «έσκισε» στη Νέα Υόρκη με το πρώτο του έργο «What the Body Does Not Remember» αποκομίζοντας Bessi Award. Στη θεματική του κυριαρχεί το πώς ο άνθρωπος αντιδρά σε ακραίες καταστάσεις. Οι παραστάσεις του έχουν χαρακτηριστικό κινησιολογικό ιδίωμα και συμμετέχουν performers διαφόρων ηλικιών.

Στο τελευταίο έργο του, με τίτλο Traces, ιχνηλατεί την πορεία του  μέσα από το δράμα των παρορμήσεων και των ενστίκτων, το παιχνίδι των ενεργειών και των εντάσεων. Στην παρθένα φύση της Ρουμανίας, δέκα χορευτές κινούνται υπό τους ήχους της μουσικής των Trixie Whitley.

23/8 Αμφιθέατρο Κάστρου «Revolution Without Music» με τον Israel Galvan

 Ο Ισπανός χορευτής του φλαμένκο επαναπροσδιορίζει αυτά που ξέρουμε για το συγκεκριμένο είδος.  Γεννημένος στη Σεβίλλη, πολυβραβευμένος και celebrity στην πατρίδα του  προσεγγίζει με αβάν γκαρντ ματιά το χορό του πάθους. Πρόθεσή του είναι η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης με στόχο την απογύμνωση του χορού από το περιττό. Πορευόμενος στα βήματα του Vicente Escudero, ο Galván δεν χρησιμοποιεί μουσική συνοδεία. Δημιουργεί τη δική του μουσική, με τα πόδια, τις παλάμες και τα δάχτυλα των χεριών του και ενίοτε με τη φωνή του. 

 

29-30/8 Αμφιθέατρο Κάστρου Diptych των Peeping Tom

 Οσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο σύγχρονο χορό διεθνώς αποκλείεται να μην ξέρουν τη Βελγική ομάδα του βραβευμένου αργεντίνου χορογράφου Gabriela Carrizo  και της γαλλίδας Franck Chartier. Συνδυάζει την καθημερινότητα με τη φαντασία μέσα από κινηματογραφική υπερρεαλιστική αισθητική. Στα θεάματά της σμίγουν χορός, θέατρο, όπερα.

Η ομάδα κατέκτησε το βραβείο Best Dance Show στη Γαλλία το 2007 και το Μont Blanc Young Directors Award στο Φεστιβάλ του Στρασβούργου. Στο κλειστοφοβικό έργο Diptych, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές επεξεργάζονται εκ νέου τρία παλιότερα έργα τους, που δημιούργησαν σε συνεργασία με το Nederlands Dans Theater 1: Οι χαρακτήρες τους κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, οδηγούμενοι από τις δυνάμεις της φύσης προς μια αβέβαιη μοίρα, περιπλανώμενοι μέσα σε έναν μυστηριώδη και μακάβριο λαβύρινθο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View