Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Οι Πατρινοί τραγουδιστές Δ. Καρόκη, Δ. Δημόπουλος και Γ. Παράμερος αποχαιρετούν τον μαέστρο Θοδωρή Γεωργόπουλο

Οι Πατρινοί τραγουδιστές Δ. Καρόκη, Δ. Δ...

Τον ένιωθαν σαν οικογένεια, ήταν διορατικός, ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης και λεοντόκαρδος, όπως ανέφεραν συγκινημένοι στο thebest.gr

Σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι δήλωσαν με το νέο του αιφνίδιου θανάτου του Πατρινού σολίστ στο μπουζούκι και μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, οι γνωστοί Πατρινοί καλλιτέχνες Δημήτρης Δημόπουλος, Διονυσία Καρόκη και Γιώργος Παράμερος, οι οποίοι όχι μόνο είχαν επανειλημμένα συνεργαστεί μαζί του αλλά και τον ένιωθαν σαν οικογένεια.

«Τον ζήλεψαν των Αγγέλων τα μπουζούκια και τον πήραν μαζί τους», είπε στο thebest.gr ο Γιώργος Παράμερος, ο οποίος ήταν εμφανώς σοκαρισμένος από το δυσάρεστο νέο που από την ώρα που μαθεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2020 πάγωσε την Πάτρα.

«Είναι πολλά τα συναισθήματα, οι αναμνήσεις και οι εικόνες που κρατώ από αυτόν τον απίστευτο καλλιτέχνη και άνθρωπο. Ζήσαμε μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές, ήμασταν σαν οικογένεια και όταν φεύγει ένας τέτοιος άνθρωπος, νιώθεις να μένεις μισός. Θυμάμαι το ’96 που ήρθα στην Πάτρα που δουλέψαμε για τέσσερα χρόνια στις Χάντρες, ώρες ατέλειωτες, αμέτρητα βράδια και ξενύχτια με πολλές επιτυχίες, να φτιάχνει το πρόγραμμα, να μου λέει αυτό θα πεις, όχι εκείνο. Έβλεπε πάντα ένα βήμα μπροστά, ήταν ένας διορατικός άνθρωπος και είχε πάντα δίκιο. Στενοχωρήθηκα και σοκαρίστηκα και για έναν επιπλέον λόγο, την προηγούμενη μέρα είχα τα γενέθλια μου και με πήρε τηλέφωνο να μου ευχηθεί και παίρνοντας τον εγώ τηλέφωνο την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να τον βρω», ανέφερε ο Γιώργος Παράμερος, από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές στην περιοχή της Πάτρας αλλά και ευρύτερα.  

Η Διονυσία Καρόκη όπως και ο Γιώργος Παράμερος, είχε μία πολύ καλή σχέση και μία οικειότητα με τον εκλιπόντα μουσικό και μαέστρο. Επίσης όπως είπε στο thebest.gr η Διονυσία Καρόκη είχαν και μία συγγένεια καθώς ήταν εξάδελφος του μπαμπά της. «Το άδικο της υπόθεσης είναι πως ο Θοδωρής Γεωργόπουλος δεν ολοκλήρωσε όλα όσα ήθελε, ήταν γεμάτος ζωή και όνειρα. Είναι μία μεγάλη απώλεια ο αναπάντεχος χαμός του, κατ’ αρχήν για την οικογένεια του, τους μαθητές του στη σχολή και στην ορχήστρα Εν Χορδώ αλλά και για όλη την Πάτρα, μία τεράστια απώλεια και για το λαϊκό τραγούδι, στο οποίο είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή», ανέφερε η Διονυσία Καρόκη που είχε λάβει μέρος σε πολλές από τις συναυλίες που είχε κάνει ο Θοδωρής Γεωργόπουλος. «Αυτός ο άνθρωπος ήταν σαν οικογένεια. Πέρα από το κομμάτι της καλλιτεχνικής συνεργασίας, κάναμε κουβέντες μαζί σε απλό χρόνο, με συμβούλευε και ήταν από τους ανθρώπους που αγαπάς και μπορεί να μιλάς μία – δύο φορές το χρόνο αλλά να μιλάς πολύ ανοικτά, με εμπιστοσύνη και αγάπη. Είναι σοκαριστικό το νέο του θανάτου, ήμουν το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του, στην οικογένεια του και δεν έχω πιστέψει πως δεν είναι πια μαζί μας. Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος ήταν ένας ζωντανός άνθρωπος, γεμάτος όνειρα και χαρά που ήθελε να πραγματοποιήσει πολλά, που είχε αφιερώσει τη ζωή του στο μπουζούκι και αφήνει σίγουρα σε εμάς την μουσική κληρονομιά του και προσφορά αν και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όλα όσα ονειρευόταν», ανέφερε η Διονυσία Καρόκη που είχε με τον εκλιπόντα μία καλλιτεχνική σχέση βαθιάς εκτίμησης.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος το πρώτο πράγμα που μας είπε ήταν πως με τον Θοδωρή Γεωργόπουλο ήσαν σαν αδέλφια ενώ ήταν και κουμπάροι καθώς ο μαέστρος του είχε βαπτίσει την κόρη. «Έχω να θυμάμαι μόνο ωραία πράγματα, ήταν μοναδικός και με στήριξε πολύ, με πίστεψε από την αρχή έως το τέλος. Στο δίσκο “Πάμε ξανά” που αγαπήθηκε από τον κόσμο είχε γράψει όλα τα τραγούδια, τη μουσική και τους στίχους και είχε κάνει και την ενορχήστρωση. Ήταν ένας λεοντόκαρδος, δυναμικός, ένας πανέξυπνος και ταλαντούχος άνθρωπος με τεράστιο μυαλό. Ήταν ένας εξαιρετικός μουσικός και η σχολή του είχε αποκτήσει πλέον ένα εύρος πανελλαδικό. Σχεδίαζε και μία συναυλία στη Νότιο Αφρική όπου είχε επαφή και πήγαινε και δίδασκε μπουζούκι και λαϊκή μουσική αλλά λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε. Είχε κάνει πολλά και πολλές εμφανίσεις με μεγάλους καλλιτέχνες στην τηλεόραση όπως στον Σπύρο Παπαδόπουλο και πάντα στο 99% σχεδόν των όσων έκανε με καλούσε να συμμετέχω», ανέφερε συγκινημένος ο Δημήτρης Δημόπουλος.

Να προσθέσουμε πως ο εκλιπών που ήταν γεννημένος το 1962, προερχόταν από μουσική οικογένεια. Ο πατέρας του, Σταύρος Γεωργόπουλος που ήταν τσαγκάρης, ήταν και δάσκαλος της παραδοσιακής μουσικής. Με τη μουσική ασχολήθηκαν και τα αδέλφια του Θοδωρή, ο Γιώργος Γεωργόπουλος που έχει γράψει τραγούδια όπως το «Φωτιά στα σαββατόβραδα» που έχει πει η Άντζελα Δημητρίου και ο Αρίστος Γεωργόπουλος που έφυγε πριν από 2 χρόνια από τη ζωή και ήταν πιανίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του Θοδωρή Γεωργόπουλου θα τελεστεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020.

Κείμενο - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture