Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Η Νέα Υόρκη περιμένει να ξανανοίξει η έκθεση Studio 54: Night Magic

Η Νέα Υόρκη περιμένει να ξανανοίξει η έκ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το διασημότερο club όλων των εποχών μέσα από απίθανα στιγμιότυπα στο Μουσείο του Μπρούκλιν

 Προσωρινά παραμένει κλειστό το Μουσείο του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοιού, αλλά όταν ξανανοίξει θα συνεχιστεί η έκθεση Studio 54: Night Magic, η οποία έχει απασχολήσει πολύ τα διεθνή media, τιμώντας το θρυλικό nightclub που επηρέασε καθοριστικά όχι μόνο την διασκέδαση αλλά και την πολιτικοκοινωνική ταυτότητα και την αισθητική των HΠΑ. Θεωρείται ακόμα και σήμερα το διασημότερο κέντρο όλων των εποχών, χάρη στις χιλιάδες ιστορίες celebrities αλλά και ανώνυμων οπαδών. Ολοι τους πίσω από τις χαρακτηριστικές βελούδινες κουρτίνες στο Μανχάταν «ξέφευγαν» από την πεζότητα της καθημερινότητας με μουσική, φώτα, χορό, ναρκωτικά, σεξ, αλκοόλ, μεταμφιέσεις, δρώμενα και πάνω απ’ όλα ανεμελιά, η οποία πέρασε ανεπιστρεπτί με τον εφιάλτη του Aids. Πολλοί δεν γνωρίζουν πως το Studio 54 λειτούργησε μόλις 33 μήνες, αλλά πρόλαβε σε τόσο μικρό διάστημα να γίνει το σύμβολο του αχαλίνωτου ηδονισμού και της ελευθεριότητας. «Όταν θέλεις να δραπετεύσεις, έρχεσαι εδώ. Χορεύεις και νιώθεις ελεύθερος» είχε πει ο Μάικλ Τζάκσον. «Δικτατορία στην πόρτα, δημοκρατία στο dance floor» είχε επισημάνει ο Αντι Γουόρχολ. Ο χώρος ήταν νωρίτερα θέατρο όπερας και studio γυρισμάτων πριν τον μεταμορφώσουν σε club οι Steve Rubell and Ian Schrager.

Hταν η εποχή μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, εν μέσω των αγώνων των πολιτικών και ανθρωπιστικών δικαιωμάτων, σε μια σχεδόν χρεοκοπημένη Νέα Υόρκη, όπου ο κόσμος της τέχνης πρωτοστατούσε. Διασημότητες από όλο τον κόσμο από τις 16 Απριλίου του 1977 έφταναν για «προσκύνημα» στη 254 West 54th Street της Νέας Υόρκης. Και δίπλα τους άσημοι με ένα βεστιάριο υπερβολικό, εκκεντρικό, «εξωγήινο». Το ανθρώπινο «κοκτέιλ» ήταν άλλωστε η βάση για το τέλειο πάρτι.

Μπιάνκα Τζάγκερ, Αλάνα Στιούαρτ, Τρούμαν Καπότε, Λάιζα Μινέλι, Ροντ Στριούαρτ, Κάλβιν Κλάιν ξεσήκωναν τα φλας. Stars και underground κουλτούρα, ενώθηκαν σε ένα ανεπανάληπτο disco όνειρο που κράτησε μέχρι τη σύλληψη των ιδιοκτητών και το αποχαιρετιστήριο πάρτι τον Φεβρουάριο του 1980, με την Νταιάνα Ρος να τραγουδά μπροστά στο πλήθος που παραληρούσε.

Η έκθεση στήθηκε για να αναδείξει την οπτική διάσταση της ιστορίας του Studio 54, την τέχνη, τη φωτογραφία, τη μόδα, τη σκηνογραφία όπως εξηγεί ο επιμελητής Matthew Yokobosky. Εχει προγραμματιστεί να διαρκέσει ως τις 5 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View