Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Μάτια που λάμπουν

Μάτια που λάμπουν

Τα μάτια μας είναι πολύ ευαίσθητα απέναντι στο περιβάλλον

Τα μάτια μας είναι πολύ ευαίσθητα απέναντι στο περιβάλλον. Είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που επιλέγει ο χρόνος για να κάνει την εμφάνισή του.

Η περιοχή των ματιών είναι πιο ξηρή, το δέρμα πιο λεπτό και εύθραυστο ενώ οι συνεχείς κινήσεις και γκριμάτσες του ματιού καταπονούν την επιδερμίδα του ματιού και δημιουργούν λεπτές ρυτίδες γνωστές σαν πόδι της χήνας. Επιβαρυντικά στα παραπάνω δρουν ο τρόπος ζωής, οι πολλές ώρες στον υπολογιστή, η έλλειψη ύπνου, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Με τον όρο μαύροι κύκλοι περιγράφεται το σκούρο χρώμα γύρω από τα μάτια που όταν υπάρχει δίνει μια ταλαιπωρημένη και κουρασμένη εμφάνιση. Οι μαύροι κύκλοι οφείλονται είτε σε αυξημένη μελανίνη στην επιδερμίδα είτε σε αιμοφόρα αγγεία που είναι κάτω από την επιδερμίδα και προσδίδουν σε αυτή ένα σκούρο μπλε-μαύρο χρώμα. Συχνά συνυπάρχουν και οι δύο αιτίες. Μπορεί να παρουσιαστούν σε οποιαδήποτε ηλικία και οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα από τους άντρες.

Η αντιμετώπισή τους εξαρτάται από την αιτία τους γι΄ αυτό ο δερματολόγος θα κάνει διάγνωση και ανάλογα με το αίτιο θα σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας. Καλό είναι στην ίδια θεραπεία να συνδυαστούν 2 ή 3 μέθοδοι ταυτόχρονα για να έχουμε μία πολύπλευρη αντιμετώπιση κα ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που θα διαρκέσει.

Στο Filokalia εφαρμόζουμε αρχικά ένα ήπιο Peeling που σκοπό έχει να "χτυπήσει" την καρδιά της μελανογένεσης χωρίς όμως να απολεπίσει ή να κοκκινίσει την ευαίσθητη αυτή περιοχή. Αμέσως μετά χορηγούμε ειδικό κοκτέιλ βιταμινών, ρουτίνης και υαλουρονικού. Χορηγείται με ειδική συσκευή για να μην δημιουργηθούν μελανιές. Το κοκτέιλ αυτό αποσυμφορίζει την λέμφο, τονώνει την κυκλοφορία ενώ το λεπτόρευστο υαλουρονικό γεμίζει λεπτά ρυτιδάκια που ίσως υπάρχουν σε αυτή την περιοχή.

Τέλος στις πολύ δύσκολες περιπτώσεις μπορούμε να εφαρμόσουμε επιπλέον carboxy therapy που δρα κυρίως στην κυκλοφορία του ματιού και εκτός από το ότι εξαφανίζει τους κύκλους δρα πολύ ευεργετικά και στις αντιαισθητικές σακούλες  που καμιά φορά τους συνοδεύουν.  Χρειάζονται 4-6 συνεδρίες. Την θεραπεία συνεχίζει στο σπίτι ο ασθενής εφαρμόζοντας ειδικό ορό που φτιάχνεται ξεχωριστά για κάθε ασθενή με ειδικά συστατικά σύμφωνα με τις ανάγκες του. Οι πρώτες ύλες είναι μονοδόσεις που εισάγονται από την Γαλλία και οι συνδυασμοί είναι όλοι εγκεκριμένοι από τον Ε.0.Φ και την Ευρωπαϊκή ένωση.

Info:

Διεύθυνση: Κορίνθου 210-212

Τηλέφωνο: 2610275.017

Email: [email protected]

Facebook: Olga Lazarou - Dermatologist

Instagram: lazarouolga

filokaliabylazarou.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View