Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στη σκιά του "Τζόκερ" έμεινε στην Ελλάδα η Τζολί της "Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους"

Στη σκιά του "Τζόκερ" έμεινε σ...

Καλούτσικα κινήθηκε και το τολμηρό "Hustlers" με την Τζένιφερ Λόπεζ ασυναγώνιστη στα 50 της χρόνια

Eπισκιάστηκε από τη φόρα του «Τζόκερ», το σίκουελ του «Maleficent», με τίτλο «Maleficent: Mistress of Evil – Η Δύναμη του σκότους» που παρά την εγγύηση της Ντίσνει και τα ονόματα της Αντζελίνα Τζολί και της Μισέλ Πφάιφερ ήρθε 2ο στο ελληνικό box office, το περασμένο 4ήμερο, συγκεντρώνοντας σε 213 αίθουσες ανά τη χώρα, πάνω από 32.000 εισιτήρια, ένα νούμερο απλά ικανοποιητικό. Όπως θύμισε το flix.gr, το 1ο φιλμ πριν από 5 χρόνια, το 2014 είχε ξεκινήσει καλύτερα, με 45.705 εισιτήρια σε 115 αίθουσες φτάνοντας συνολικά τα περίπου 165.000. Για το «Τζόκερ» τα πράγματα εξελίχθηκαν το ίδιο δυναμικό με μία μικρή μείωση σε σχέση με τα πρώτα 2 πολύ δυνατά σαββατοκύριακα. Στο 3ο του γουίκεντ, το φιλμ που έχει προκαλέσει φρενίτιδα μέχρι και την επέμβαση της αστυνομίας για να εντοπίσει ανήλικους που είχαν καταφέρει να μπουν σε αίθουσες προβολής, έκοψε περισσότερα από 90.000 εισιτήρια σε 167 αίθουσες και συνολικά πλησιάζει τα 600.000 (για την ώρα είναι στα 591.871)!

Στη Βόρειο Αμερική η «Maleficent: Mistress of Evil» μπόρεσε το 3ήμερο, 18-20/10/2019 να πάρει την 1η θέση από τον «Τζόκερ» αλλά οι εισπράξεις κυμάνθηκαν στα 36 εκατ. δολάρια αρκετά πιο κάτω από το 1ο φιλμ, ωστόσο η ταινία της Ντίσνει πήγε σαφώς καλύτερα στον υπόλοιπο κόσμο όπου συγκέντρωσε άλλα 119 εκατ. δολάρια. Εκτιμάται πως θα κρατηθεί εμπορικά όπως και το «Τζόκερ» στις ΗΠΑ καθώς έρχεται το Halloween γουικέντ ενώ και στη χώρα μας  θα έχουμε την αργία της 28ης Οκτωβρίου την Δευτέρα οπότε οι τωρινές ταινίες σίγουρα θα προσθέσουν κι άλλα εισιτήρια.

Από τις ταινίες που βγήκαν την περασμένη Πέμπτη και έχει ενδιαφέρον να δείτε γιατί και αληθινή ιστορία είναι και έχει μία Τζένιφερ Λόπεζ αποκάλυψη στην κυριολεξία, σε μία μεστή ερμηνεία όσο και απίστευτα σέξι (της βγάζουμε το καπέλο στις πρώτες σκηνές που χορεύει αισθησιακά, ημίγυμνη) αλλά και μία εξίσου καλή Constance Wu όπως επίσης και την Τζούλια Στάιλς στο ρόλο μίας σοβαρής δημοσιογράφου, είναι το «Hustlers - Επικίνδυνες Κυρίες» σε σκηνοθεσία Lorene Scafaria & παραγωγή των Γουίλ Φερέλ, Άνταμ Μακέι και της ίδιας της Λόπεζ, που πήγε συμπαθητικά δεδομένου του ανταγωνισμού κόβοντας σε 49 αίθουσες, πάνω από 11.000 εισιτήρια. Στις ΗΠΑ το «Hustlers» τα έχει πάει σαφώς καλύτερα φτάνοντας από τις 13 Σεπτεμβρίου 2019 που προβάλλεται ήδη τα 102 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις (παίζεται και στα Odeon Veso Mare). Η ταινία που άρεσε στο φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο και στο rotten tomatoes έχει μέσο όρο 88%, έχει και συγκίνηση προς το τέλος που της δίνει πολλούς επιπλέον πόντους ενώ λέγεται πως η Τζένιφερ Λόπεζ που κινηματογραφικά δεν είχε πολυπείσει στο παρελθόν παρά και κάποιες πιο σοβαρές της προσπάθειες (θυμηθείτε την πλάι στους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Μόργκαν Φρίμαν στις συγκινητικές «Αγεφύρωτες σχέσεις» του Λάσε Χάλστρομ το 2005), αδυνατούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της όταν οι συνεργάτες της την ενημέρωσαν μέσω Face Time για τις καλές κριτικές και τα θερμά σχόλια του κοινού για το «Hustlers». Στο φιλμ η 50χρονη Λατίνα σταρ, η JLo όπως είναι ευρύτερα γνωστή υποδύεται μία δυναμική στρίπερ στη Νέα Υόρκη, ονόματι Ραμόνα Βέγκα.

Ακόμα το «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά με τον Χρήστο Λούλη ως Γιάνη Βαρουφάκη, συνεχίζει να προσελκύει θεατές και το περασμένο 4ήμερο έκοψε σε 68 αίθουσες πανελλαδικά, όπως είδαμε στο flix.gr, 6.109 εισιτήρια φτάνοντας σε 3 εβδομάδες τα 64.000!

Να προσθέσουμε πως το πρωτότυπο και καλογυρισμένο «Gemini Man» του Ανγκ Λι με τον Γουίλ Σμιθ σε διπλό ρόλο και πλάνα στην Βουδαπέστη, στο 2ο σαββατοκύριακο του σε 68 αίθουσες πανελλαδικά έκοψε κοντά στα 2500 εισιτήρια και έχει απλώς ξεπεράσει σε 10 μέρες τα 15.000 μιας και του έκλεψε τη δόξα και το χρήμα ο «Τζόκερ». Στις ΗΠΑ το «Gemini Man» βρίσκεται στα 36 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Όσο για το πιο καλλιτεχνικό φιλμ και με βραβείο σεναρίου στις Κάννες, «Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας Που Φλέγεται» που παίζεται στην Πάτρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, κοντεύει σε 2 εβδομάδες τα περίπου 9.000 εισιτήρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture