Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένταση και «παρατράγουδα» με ανήλικους στην Πάτρα για τον Τζόκερ

Ένταση και «παρατράγουδα» με ανήλικους σ...

Ρεκόρ 30.000 εισιτηρίων στην Πάτρα για το "Τζόκερ"

Όλο αυτό που συνέβη το σαββατοκύριακο με την επέμβαση της αστυνομίας μετά από καταγγελίες δύο υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού για ανήλικους που είχαν παρεισφρήσει και έβλεπαν το ακατάλληλο για κάτω των 18 ετών φιλμ του Τοντ Φίλιπς «Τζόκερ» με τον Χοακίν Φίνιξ στο Village Cinemas στο Τhe Mall στο Μαρούσι και στον πολυκινηματογράφο Αελλώ της Πατησίων, «έριξε» τη σκιά του και στην Πάτρα κι όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής του Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων, Αλέξης Μπιτούνης, «εμείς ήδη από το προηγούμενο σαββατοκύριακο είχαμε προβεί μετά και από σχετική ανακοίνωση – προειδοποίηση του προϊσταμένου μου από την Αθήνα, να είμαστε αυστηροί κατά την έκδοση των εισιτηρίων. Απλά μετά από τα περιστατικά στην Αθήνα είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί και σχολαστικοί».

Στο ερώτημα αν όλες αυτές τις μέρες, από τις 2 Οκτωβρίου 2019 που παίζεται η ταινία στην Πάτρα και ιδιαίτερα τις τελευταίες δέκα ημέρες που «φούσκωσε» σαν παλιρροιακό κύμα η δημοσιότητα γύρω από την ταινία και όλοι ήθελαν να την δουν, είχαμε κάποιο σοβαρό συμβάν κατά την προβολή της ταινίας στην Πάτρα, ο κ. Μπιτούνης ήταν κάθετα αρνητικός. «Δεν υπήρξε καμία καταγγελία και ούτε παρουσιάστηκαν ακραία φαινόμενα. Είχαμε ωστόσο περιπτώσεις παραπόνων από γονείς που μας ζητούσαν να είμαστε αυστηροί και να μην μπαίνουν ανήλικοι στις αίθουσες όπου προβάλλεται το “Joker”, ενώ είχαμε και πιτσιρικάδες που παρακαλούσαν στο ταμείο και οι υπάλληλοι με δυνατή φωνή τους έλεγαν πως δεν μπορούσαν να μπουν αλλά και κάποιους γονείς που παρόλ’ αυτά επέμεναν να περάσουν να δουν την ταινία με τα 13χρονα ή 14χρονα παιδιά τους», ανέφερε ο κ. Μπιτούνης προσθέτοντας πως σε πολλές περιπτώσεις οι υπάλληλοι στα εισιτήρια ζητούσαν αστυνομική ταυτότητα από άτομα που η ηλικία τους δεν ήταν ευδιάκριτη από την εμφάνιση τους. Υπήρξε περίπτωση νεαρού παιδιού που δεν είχε μαζί του την ταυτότητα του, ωστόσο έδειξε την κάρτα του που πιστοποιούσε πως είναι φοιτητής ΙΕΚ οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα.

Βέβαια στο 3ο σαββατοκύριακο του, το «Τζόκερ» όπως και στις ΗΠΑ εμφάνισε κάποια σημάδια κάμψης όχι όμως μεγάλης. Στην Πάτρα και το περασμένο 4ήμερο 17-20/10/2019 παρά την πρεμιέρα του «Maleficent, mistress of evil» της Ντίσνει με την Αντζελίνα Τζολί, το «Τζόκερ» παρέμεινε 1ο από πλευράς προτίμησης και εισιτηρίων κι όπως μας είπε ο Αλέξης Μπιτούνης ήδη το «Τζόκερ» παρά τη «σκοτεινιά» του αλλά και με όπλο του, την συνταρακτική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ έχει ήδη κόψει στη Βέσο Μάρε πάνω από 28.000 εισιτήρια στα οποία αν προσθέσουμε και τα κοντά 1500 που έκοψε σε 2 εβδομάδες στη 2η αίθουσα του Πάνθεον (μάλιστα στη 2η του εβδομάδα στο Πάνθεον παιζόταν μόνο στην προβολή των 21.45) το φιλμ όντως πάει και για τοπικό ρεκόρ προσεγγίζοντας ήδη τα 30.000 σε 18 μέρες.

Και στο Πάνθεον όπως μας είπε ο αιθουσάρχης Παναγιώτης Κοτσαύτης, υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων με παιδιά ηλικίας 16, 17 ετών όπου και επετράπη μετά δυσκολίας η είσοδος με υπευθυνότητα του γονέα & με την παρουσία του ιδίου, ωστόσο ήσαν πολύ αυστηροί σε μικρότερης ηλικίας θεατές.

Όλος πάντως αυτός ο χαμός και τα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν στην Αθήνα με την έφοδο της αστυνομίας και την διακοπή της προβολής, είναι πρωτόγνωρα πράγματα. «Στα σχεδόν 19 χρόνια που είμαι στον πολυκινηματογράφο της Βέσο Μάρε» είναι η 1η φορά που έγινε κάτι τέτοιο, είπε ο Αλέξης Μπιτούνης προσθέτοντας πως ο ίδιος και το προσωπικό του σινεμά εξηγούν κάθε τόσο σε θεατές, πως δεν είναι εφικτό να παραβούν την καταλληλότητα και πως πρέπει όλοι να υπακούσουν στις οδηγίες και να τις σεβαστούν.

Την ίδια ώρα η ταινία ήδη έφτασε στις ΗΠΑ τα 250 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν άλλα 490 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Κείμενο - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις