Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Αύγουστος στην Πάτρα με Χάντερ, Κουρή, Φιλιππίδη, Γκράβας, Σπυρόπουλο, Μπέζο

Αύγουστος στην Πάτρα με Χάντερ, Κουρή, Φ...

Ακόμα περιμένουμε από τα φεστιβάλ Σταύρο Ξαρχάκο, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, "Μαρία Πενταγιώτισσα", Ζέτα Μακρυπούλια, Αιμίλιο Χειλάκη και Ευανθία Ρεμπούτσικα

Με τον Αύγουστο πλέον προ των πυλών μπορεί να ξεκινούν οι διακοπές για πολλούς που εγκαταλείπουν την πόλη για λίγη δροσιά, ωστόσο, είναι και ένας μήνας μαζί με τον Σεπτέμβριο που από πολιτιστικής πλευράς έχουν ενδιαφέρον και ειδικά φέτος αν αναλογιστούμε πως προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου οι Πατρινοί θεατρόφιλοι θα κληθούν να παρακολουθήσουν στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο την πολυαναμενόμενη παράσταση αρχαίου Δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη και με την διεθνούς βεληνεκούς ηθοποιό Κάθριν Χάντερ στον κεντρικό ρόλο. Για την ακρίβεια η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παιχθεί στο Αρχαίο Ωδείο από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου το διήμερο 12 και 13/8/2019 αμέσως μετά το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Επιδαύρου (9 και 10/8).

Εκτός όμως από τον «Προμηθέα» όπου παίζει και ο βετεράνος Νικήτας Τσακίρογλου (οι μεγαλύτεροι τον θυμούνται ως Οιδίποδα με Ιοκάστη την Αντιγόνη Βαλάκου, παράσταση που είχε χειροκροτηθεί και στην Πάτρα), το αμέσως επόμενο διάστημα αναμείνατε την «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη με την Υρώ Μανέ στο Αρχαίο Ωδείο την 1η Αυγούστου 2019 στο 38ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Το 38ο Φεστιβάλ Πάτρας που παραδοσιακά καλύπτει το δεύτερο μισό του Αυγούστου με παραστάσεις του, θα τηρήσει αυτή τη συνήθεια και φέτος κι έτσι στις 21 Αυγούστου 2019 πάντα στο Αρχαίο Ωδείο θα φιλοξενήσει την έξυπνη κωμωδία «Toc Toc» του Laurent Baffie σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Μαζί του, ο Δημήτρης Σταρόβας αλλά και ο Αχαιός Νίκος Πολυδερόπουλος, η Ναταλία Δραγούμη, η Αποστολία Ζώη καθώς και η Φωτεινή Ντεμίρη που κατάγεται από τα Καμίνια.

Αμέσως μετά στις 22 και 23/8 θα δούμε πάντα στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας το Σαιξπηρικό «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» σε μία παράσταση, παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη με την σκηνοθετική υπογραφή του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια και με νέα μετάφραση από τον Γιώργο Μπλάνα. Παίζουν οι: Αιμίλιος Χειλάκης στο διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον, Βλαδίμηρος Κυριακίδης που ερμηνεύει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου ενώ τον ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας υποδύεται η Αθηνά Μαξίμου και τον εμβληματικό Πουκ ο Μιχάλης Σαράντης. Στην παράσταση παίζει και η Πατρινή ηθοποιός Λένα Δροσάκη.

Στην εκπνοή του Αυγούστου, στις 29 και 30/8 το 38ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ θα φιλοξενήσει την μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Μπέζου «Γαμπροί της Ευτυχίας» των Τσιφόρου-Βασιλειάδη που το κοινό έχει αγαπήσει παλιότερα μέσα από την θρυλική κωμική, ηθογραφική ταινία με τους Βασίλη Αυλωνίτη και Γεωργία Βασιλειάδου. Στην παράσταση επίσης των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη που ήδη έχει χειροκροτήσει το κοινό της Αθήνας παίζει και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη καθώς και ο αξιόλογος Πατρινός ηθοποιός Γιάννης Στόλλας.

Τον Αύγουστο από θεατρικής πλευράς έχουμε και μία ακόμα μεγάλη άφιξη, αυτή τη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου και πρόκειται για τον «Κατά Φαντασίαν ασθενή» του μεγάλου Γάλλου κωμωδιογράφου Μολιέρου, από τα ωραιότερα και πιο ευρηματικά έργα του. Το βάρος της σκηνοθεσίας αλλά και του πρωταγωνιστικού ρόλου του Αργκάν που πιστεύει πως πάσχει από όλες τις ασθένειες που υπάρχουν στον πλανήτη, επωμίζεται ο έμπειρος και αγαπητός Πέτρος Φιλιππίδης. Μαζί του επί σκηνής θα είναι η Μυρτώ Αλικάκη, ο Τάκης Παπαματθαίου, ο Τάσος Γιαννόπουλος αλλά και ο Αντίνοος Αλμπάνης, η Ιωάννα Ασημακοπούλου, ο Λαέρτης Μαλκότσης, κ.α.

Η παράσταση «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 στις 21.30.

Μουσικά μέσα στον Αύγουστο περιμένουμε με ενδιαφέρον την Δευτέρα 26/8 στις 21.30 στον όμορφο και ειδυλλιακό χώρο του Κάστρου του Ρίου τη συναυλία της διεθνούς φήμης λυρικής ερμηνεύτριας Alexandra Gravas, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου. Μάλιστα η συναυλία της με γενικό τίτλο «Με του Έρωτα τις ευωδιές…», θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μπαίνοντας στον Σεπτέμβριο, την Τρίτη 10/9/2019 πάντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στις 21.30 η μονόπρακτη όπερα του Θοδωρή Αμπαζή «Ήρα» σε λιμπρέτο Έλσας Ανδριανού που είχε πρωτοπαιχθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Δήμου τον περασμένο Οκτώβριο με ιδιαίτερη επιτυχία. Συμμετέχει η 30μελής Ορχήστρα Νυκτών εγχόρδων του Δήμου Πατρών υπό την καλλιτεχνική ευθύνη της Βάγιας Ζεππάτου.                        

Τρεις μέρες νωρίτερα στις 7 Σεπτεμβρίου 2019 στο 38ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ στο Αρχαίο Ωδείο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το Πατρινό κοινό την συναυλία της Αχαιής Ευανθίας Ρεμπούτσικα «Μία βραδιά στην Πόλη», στις 21.00 ενώ στις 4 και 5/9 πάντα στο 38ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ με επικεφαλής τον Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο, θα δούμε την παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, την Βίκυ Σταυροπούλου και τον Μελέτη Ηλία.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2019 πάντα στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο θα έρθει η θεατρική παράσταση «Δον Ζουάν» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη με τον Νίκο Κουρή και την Ζέτα Μακρυπούλια και λίγο μετά στις 14 και 15/9 ο Τάσος Νούσιας με την υπέροχη φωνή θα παρουσιάσει τον Σαιξπηρικό «Ριχάρδο Β’ – Το ρέκβιεμ ενός βασιλιά». Και οι 2 αυτές παραστάσεις είναι στο πρόγραμμα του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ που στις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει κι ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του Πατρινού τενόρου Γιάννη Χριστόπουλου με τη συμμετοχή των χορωδιών Ορφέας, Αντηχώ και των Καθολικών.

Τέλος στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 στο Αρχαίο Ωδείο όπως γνωστοποιήθηκε θα δώσει συναυλία ο σπουδαίος συνθέτης και μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος με τίτλο «5 Λαικές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν» ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Κάπου σ’ έχω ξαναδεί», στον προαύλιο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης, στην Ακτή Δυμαίων.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View