Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Το …«τερμάτισε» ο Gucci στη Ρώμη (μια ματιά στους άντρες αρκεί)

Το …«τερμάτισε» ο Gucci στη Ρώμη (μια μα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Παρανοικό styling στο resort show με αρχαίους Ρωμαίους, seventies, Μίκι Μάους και αναφορά στις αμβλώσεις

O κόσμος του Alessandro Michele, του 47χρονου αιρετικού επικεφαλής του οίκου Gucci, ολοένα και εξαντλεί τους πολυπολιτισμικούς συνδυασμούς στα ρούχα, προκαλώντας διαρκώς τα αισθητικά μας όρια. Κι όμως ο ιταλός με την κώμη «μεσσία», τα άνθινα μπροκάρ σακάκια και τα μοκασίνια με τα τακούνια, έχει απογειώσει τις πωλήσεις του Gucci και έχει φέρει «τα πάνω κάτω» στη μόδα, όντας η πλέον επιδραστική μορφή στο χώρο του σήμερα.

 Χθες στην πανέμορφη αιώνια πόλη, τη Ρώμη, που είναι και γενέτειρά του, έστησε πασαρέλα στα μουσεία του Καπιτωλίου- ένα συγκρότημα παλατιών με αρχαιολογικούς θησαυρούς και αναγεννησιακά έργα τέχνης που χρονολογούνται από το 1471 και σχεδιάστηκαν από το Μικελάντζελο. Ηταν ένας καταδικός του, διάλογος παρελθόντος και παρόντος…

Χιτώνια, διαδήματα, τατουάζ, στοιχεία από στολές που παρέπεμπαν στην αρχαία Ρώμη συνάντησαν φτερά, ανάγλυφα, καρό και ψηλόμεσες καμπάνες του ’70, αξεσουάρ από το Βατικανό αλλά και τη φιγούρα του Μίκι Μάους σε τσάντες, μπλούζες και πουκάμισα. Η resort σειρά του 2019  ήταν κι αυτή ένας προκλητικός «αχταρμάς» διαφορετικών «σχολών» αμφίεσης, συν ότι γινόταν στο σκηνικό αναφορά στο δικαίωμα των γυναικών στις αμβλώσεις με το σύνθημα “My Body, my choice”.

Ο Αlessandro Michele με αφορμή την επίδειξη, μίλησε περί ελευθερίας: ελευθερία σκέψης και στάσης στα ρωμαικά χρόνια, ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις το σώμα σου σαν γυναίκα και τελικά ελευθερία να ντύνεσαι όπως νομίζεις (γιατί έτσι έκανε η μητέρα του, η οποία ήταν από τις πρώτες που φόρεσε παντελόνια).

 Όπως ομολόγησε, τον εξιτάρει η αρχαιότητα και ο κόσμος της που δεν υπάρχει πια. «Eγώ θα χαθώ αλλά η Ρώμη θα παραμείνει με τους ιερείς και τις πόρνες της» δήλωσε στα fashion media. O σχεδιαστής συνόδεψε μετά τους καλεσμένους του στο αγαπημένο του βιβλιοπωλείο, την Antiqua Libreria Cascianelli και στο Palazzo Brancaccio όπου εμφανίστηκαν οι Χάρι Στάιλς, Στίβι Νικς. Από τις παρούσες διασημότητες Ελτον Τζον και Ντέιβιντ Φέρνις, Ναόμι Κάμπελ, Εντουάρντ Ενινφούλ, Ζόε Σαλντάνα ξεσήκωσαν τα φλας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View