Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

ΚΟΥΙΝΤΕΣ-ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ: «Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ 10/3 ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑ, ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ, ΛΟΥΛΗ, ΜΑΛΚΟΤΣΗ

ΚΟΥΙΝΤΕΣ-ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ: «Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΣΤΟ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αντέχεται ο έρωτας μέσα στην κοινωνική υποκρισία;

Στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Θεάτρου ( Αγ. Κωνσταντίνου 22-24) ανεβαίνει από 10/3 μια από τις πιο πολυαναμενόμενες παραστάσεις της φετινής άνοιξης «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου με το διαπρεπή σκηνοθέτη και θεατράνθρωπο Μιχαήλ Μαρμαρινό στο διάσημο, κεντρικό ρόλο του Αλσέστ και τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιάννη Χουβαρδά. Το «μπουκέτο» των ηθοποιών είναι αδιαμφισβήτητος πειρασμός για το θεατή: Χρήστος Λούλης, Λαέρτης Μαλκότσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Αλκηστις Πουλοπούλου, Εμιλυ Κολιανδρή, Ελενα Τοπαλίδου και ο βετεράνος Γιάννης Βογιατζής.

 

 

Με παράλληλη εξέλιξη σκηνικής δράσης και προβολών, το πασίγνωστο, πικρό έργο του μεγάλου γάλλου κωμωδιογράφου εστιάζει στην κοινωνική διαφθορά και στη μια μοναδική φιγούρα που αντιδρά. Ο Μισάνθρωπος αγαπάει τους ανθρώπους μόνο στην τέλεια εκδοχή τους…  Τα ανήθικα πρόσωπα γύρω του, που έχουν εθιστεί στην κραιπάλη και τις εφήμερες απολαύσεις, διασκεδάζουν και φλερτάρουν, πίνοντας και ακούγοντας τζαζ. Κάποιοι αυτοσχεδιάζουν με μουσικά όργανα…

 

Οπως αναφέρει ο Γιάννης Χουβαρδάς:  «Ενα αέναο, αδιέξοδο πάρτι με έρωτες, δολοπλοκίες, χρήμα, αλκοόλ, συμφέροντα, κλίκες, εξαχρείωση, προδοσία. Ένας αντιστέκεται. Με μια κάμερα-στυλό στο χέρι καταγράφει το ψέμα του καιρού του αναζητώντας λίγη εντιμότητα ικανή να λυτρώσει τον κόσμο. Ένας φανατικά μοραλιστής καλλιτέχνης σε φανατικά αμοραλιστικούς καιρούς». «Η υπαρξιακή ανάγκη του Αλσέστ να εντοπίζει και να καταδικάζει αδιάκοπα το ψέμα σ’ έναν κόσμο εθισμένο πια σ’ αυτό, καθιστά το έργο αφόρητα σύγχρονο».

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Αλσέστ, μέλος της «καλής κοινωνίας», είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν. Μισεί, όμως, όλους τους άλλους, καθώς επιδίδονται ανελέητα στην κολακεία, στον κοινωνικό σχολιασμό και στις ίντριγκες, στην υποκρισία και στο ψεύδος. Όταν ο Αλσέστ δει με τα μάτια του πως, η αγαπημένη του, διάγει ακριβώς αυτή τη ζωή που ο ίδιος απεχθάνεται και πως απορρίπτει τον δρόμο της αληθινής αγάπης, επιλέγει την αναχώρηση και τη μοναξιά.

 

* Θα παίζεται Τετάρτη –Κυριακή από 10 Μαρτίου έως και 26 Μαίου. Η μετάφραση είναι της Χρύσας Προκοπάκη, η κίνηση της Σταυρούλας Σιάμου, η μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή, τα σκηνικά της Εύας Μανιδάκη,τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη, οι φωτισμοί του Σίμου Σαρκετζή, το video του Παντελή Μάκκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View