Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Έκοψαν την πίτα τους τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου

Έκοψαν την πίτα τους τα χορευτικά του Πα...

Δείτε ΦΩΤΟ

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ταξίδεψαν την περασμένη Κυριακή 1η Φεβρουαρίου τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία, παρά τον βροχερό καιρό.

Περισσότερα από 70 μέλη και φίλοι των χορευτικών έφθασαν στα Καλάβρυτα νωρίς το πρωί, όπου τους υποδέχτηκε η αναπληρωτής δημάρχου κ. Χρύσα Παπαδάτου. Ξεναγήθηκαν στην πόλη, απόλαυσαν παραδοσιακά γλυκίσματα και αναχώρησαν για το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Οι χορευτές χάρηκαν το χιόνι και απόλαυσαν τη μαγεία του χιονισμένου τοπίου, την ώρα που οι λευκές νιφάδες έπεφταν ασταμάτητα, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό, ενώ αργά το μεσημέρι κατέληξαν σε ταβέρνα στην Κέρτεζη για φαγητό και το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτα τους.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο ιερέας π. Ανδρέας Ρηγόπουλος εφημέριος της Κέρτεζης, παρουσία του Δ.Σ. του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου Κέρτεζης με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Γεωργία Χασαποπούλου και παρουσία δεκάδων Κερτεζιτών. Το φλουρί βρήκε το μέλος των χορευτικών κα Φωτεινή Φιλιπποπούλου, η οποία παρέλαβε ένα υπέροχο ασημένιο γούρι, προσφορά του κοσμηματοπωλείου  Π. Αντωνόπουλου.

Ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Αθανάσιος Φραντζής σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων πως «αποτελεί προσκύνημα για τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου η επίσκεψη και το κόψιμο της πίτας τους στο χωριό του ιδρυτή του Συλλόγου μας, του Γεώργιου Στριφτόμπολα το 1873. Του πεφωτισμένου Κερτεζίτη που άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Η οικία του, την οποία δώρισε στο δήμο και παραμένει κλειστή, θα πρέπει να μετατραπεί σε μουσείο και οι επισκέπτες του χωριού να βλέπουν την αξία της προσφοράς των μεγάλων ευεργετών του περασμένου αιώνα».

Στη συνέχεια η ανεξάντλητη διάθεση των παιδιών, η καλή παρέα και το καλό κρασί, μετέτρεψαν την πρωτοχρονιάτικη συγκέντρωσή τους σ’ ένα ξέφρενο γλέντι με πολύ μουσική και χορό μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Πάτρα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View